מבצע חילוץ גופות ששת החטופים מאזור חאן יונס בעזה בוצע בפיקוד אוגדה 98, על ידי לוחמי חטיבת הצנחנים, יחידת יהל״ם וגדוד 75 יחד עם לוחמי השב״כ. המבצע התאפשר הודות למודיעין מדוייק של שב״כ, ושל יחידות המודיעין ומפקדת החטופים באגף המודיעין. במהלך המבצע חולצו גם גופותיהם של אברהם מונדר, חיים פרי, נדב פופלוול, יורם מצגר, אלכס דנציג ויגב בוכשטב, אשר כבר פורסם בעבר על הירצחם בשבי. יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, הגיב על הצלחת המבצע בראיון לערוץ 14: "מבצע החילוץ פגע במורל של חמאס ומשדר אות לתושבי הרצועה שצה"ל יכול להגיע לחטופים בניגוד למה שהארגון טוען".
בעוד שמדובר במבצע מוצלח נוסף בשיתוף צה"ל ושב"כ, חמאס מנסה להמעיט בחשיבותו כאשר טוען כי ברשותו נמצאים יותר ממאה חטופים נוספים, והצלחת חילוץ ששת החטופים לא משפיעה על תמונת המשא ומתן עם הארגון. "בעוד שייתכן כי ארגון הטרור צודק בדבריו, אבל אין ספק שמדובר בפעולה מוצלחת שמעניקה לישראל לגיטימציה בינלאומית להמשיך בפעולות הצלת החטופים", מסביר בן מנחם, ומוסיף: "מעבר לכך, אני חושב שיש כאן מסר פנימי לתושבי ישראל כי המלחמה עדיין לא הסתיימה ואנחנו לא מוותרים על החטופים שלנו".
בשעה שהחוקר אינו ממעיט מהישגיו הצבאיים של צה"ל במלחמה, הוא התייחס לעתיד המלחמה מול חמאס ברצועת עזה: "התשתית האזרחית של חמאס כמעט ולא טופלה. הם עדיין ממשיכים לתחזק את הרצועה במערכות המוניציפליות, מערכות הבריאות והחינוך. עלינו לטפל בכך בעתיד הקרוב על מנת להגשים את כל מטרות המלחמה הזו". מעבר לכך, בן מנחם הדגיש כי גם היום יותר ממחצית מהכוח הצבאי של חמאס עדיין קיימת: "מדובר ב-15,000 מחבלים שנמצאים בכמה מאות קילומטרים של מנהרות מתחת לרצועה. צה"ל עדיין לא מצליח להגיע אליהם, ושם גם מוחזקים חלק מהחטופים. לכן יש לנו עוד עבודה רבה ברצועת עזה".
לדבריו, גורל עסקת החטופים והמשך המשא ומתן מול חמאס אינו אמור לעצור את הפעילות הצבאית באזור. "אם העסקה תעלה על שרטון, אני יכול להמליץ לצמרת הביטחונית והמדינית להכניס עוד שתי אוגדות לתוך הרצועה ולהגביר את הלחץ הצבאי על הארגון. רק כך נוכל לחסל את הכוח הצבאי של חמאס", הוא מסביר, ומדגיש: "יחיא סינוואר מבין רק את שפת הכוח. מינויו כמחליף של איסמעיל הנייה בתפקיד ראש הלשכה המדינית של חמאס רק ניפחה לו את האגו – וכעת הוא מנסה להפגין שרירים כמנהיג הבלעדי שלא יישבר תחת הלחצים הבינלאומיים".
בהתייחס לחזית הצפון, החוקר הציע כי ממשלת ישראל חייבת להתכונן לתגובה אפשרית מצד חזבאללה ואיראן: "האיראנים נוהגים בחוכמה ורוצים להגיע ליכולת גרעינית. בתקיפת נמל חודיידה בתימן, הם הבינו כי צה"ל יכול להגיע עד טהרן ולתקוף את היכולות שלהם עצמם. להערכתי, הם ישלחו את חזבאללה קדימה להגיב על חיסול שוכור, ואז יחליטו איך להגיב". לדבריו, ישראל חייבת להגיב באופן יזום ברגע שנראה סימנים כי עסקת החטופים נכשלת: "אסור לנו לחכות, עלינו להנחית מכת נגד מקדימה על חזבאללה. לאחר מכן, נוכל לנהל משא ומתן מעמדת כוח ולא מעמדת חולשה".