האם יש חוקים בלוחמה הפסיכולוגית שמפעיל חמאס על ישראל? | צה"ל הודיע הבוקר (ראשון) כי גופתו של סמ"ר אורון שאול ז"ל, שנפל בקרב במהלך מבצע צוק איתן וגופתו נחטפה על ידי ארגון הטרור חמאס, חולצה והוחזרה לישראל. במקביל, ארגון חמאס העביר באיחור את רשימת שמות החטופות שאמורות להשתחרר במסגרת הסכם הפסקת האש והשבת החטופים שהושג בין הצדדים.
הפסקת האש, שתוכננה להיכנס לתוקפה בשעה 08:30 בבוקר, התעכבה בשל אי עמידת חמאס בתנאים המוסכמים. בתגובה, צה"ל ביצע תקיפות אוויריות ברחבי רצועת עזה. לבסוף, הפסקת האש נכנסה לתוקפה רשמית בשעה 11:15.
ד"ר יצחק מנסדורף, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, התייחס ללוחמה הפסיכולוגית שמוביל חמאס. לדבריו, "הלוחמה הפסיכולוגית פוצעת את הנפש לא פחות מאשר את הגוף. אנו חווים את ההשפעה שלה מדי יום, במיוחד כאשר נוצר פער בין הציפיות לבין המציאות בשטח". מנסדורף ציין כי אסטרטגיות של משיכת זמן מצד חמאס אינן מפתיעות: "איני בטוח שמישהו מופתע מהאסטרטגיות של חמאס במשיכת הזמן הזו. ככל שאנחנו מתכוננים מראש ומתמודדים נפשית עם המצב, כך נוכל לעמוד באתגרים טוב יותר".
ד"ר מנסדורף, שמתמחה בלוחמה פסיכולוגית ובפסיכולוגיה פוליטית, הסביר כי הדרך להתמודד עם המצב הבלתי נסבל של הלוחמה הפסיכולוגית טמונה בהבנת המצב בשטח והגורם שעומד בצד השני. לדבריו, בשונה ממלחמה סימטרית קונבנציונלית בהן יש צד חזק וצד חלש, במלחמות א-סימטריות כמו זו שמנהיג חמאס בין היתר באמצעות לוחמה פסיכולוגית, כללי המשחק שונים: "אין חוקים ואין כללים. גם כשהם מפסידים הם למעשה מנצחים, מפני שהם מצליחים להצטייר בעולם כ"קורבן" ולזכות באהדת הקהילה הבינלאומית. זה חלק מהאסטרטגיה שלהם". עוד הוסיף החוקר כי "עלינו להיערך נפשית ולהתמודד עם המורכבויות של המצב, תוך הבנה שהדרך שבה חמאס פועל מחייבת אותנו לחשיבה אחרת ושונה ממה שאנו מכירים".