עבור לתוכן העמוד
Menu

זו תמונת המצב ברשות הפלסטינית – ואנחנו בחרנו להתעלם

 

בשבוע שעבר (ה') פרסם המרכז הפלסטיני לחקר מדיניות וסקרים בהנהלת ד"ר חליל שקאקי, סקר חדש שמציג את תמונת המצב ברצועת עזה וברשות הפלסטינית. לפי הסקר, 71% מהנשאלים, תושבי עזה והרשות הפלסטינית, השיבו כי הם רואים את מתקפת הפתע של חמאס על ישראל בשבעה באוקטובר כהחלטה נכונה. זאת ועוד, נחשף כי מספר זהה מהפלסטינים תומכים בשליטת חמאס ברצועת עזה ביום שאחרי המלחמה. ד"ר דן דייקר, נשיא המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, התייחס לממצאים בתוכניתה של איילה חסון בכאן 11: "עלילות הדם הללו התחילו והחריפו מיד אחרי אוסלו, ואנחנו בישראל בחרנו בעיוורון מרצון".

בעוד שחלה ירידה קלה בתמיכה בחמאס בקרב הפלסטינים מאז הסקר האחרון שפורסם בדצמבר, עם 70% תמיכה לעומת 72%, ד"ר דייקר הסביר: "השבעה באוקטובר אישר את העובדה שלאבו מאזן אין סמכות או תמיכה בקרב האוכלוסייה הפלסטינית שיותר שני שליש ממנה תומכים בשבעה באוקטובר וברצח העם שביצע חמאס". לדבריו, השיח על מדינה פלסטינית בהובלת ארה"ב מהווה אמירה "מסוכנת ביותר", כהגדרתו, והסכנה רלוונטיים גם לאינטרסים האמריקאים. "זה סותר בעיניי את האינטרסים האסטרטגיים המובהקים של ארה"ב במזרח התיכון, מפני שאפשרות של הכרה אמריקאית במדינה פלסטינית כרגע נתפסת בכל המזרח התיכון כפרס לטרור". ד"ר דייקר הדגיש כי כך זה נתפס גם בקרב בכירי המשטר האיראני וכך גם בכל מדינות ערב: "אם המערב רוצה יציבות ובטיחות במזרח התיכון הדבר האחרון שאתה רוצה הוא להקים עוד עזה בגב ההר, בשטחי יהודה ושומרון".

מי עומד מאחורי התביעה של דרום אפריקה נגד ישראל?

ד"ר דייקר, מומחה לתודעה, סיכם בהתייחסות לקונספירציות ההיסטוריות נגד מדינת ישראל, שלדבריו מנחות את המשטרים העוינים למדינה גם בימינו. "העלילות הנאציות והסובייטיות נגדנו אינן דבר חדש. עם זאת, ברמה ההיסטורית אנו רואים כי הסכמי אוסלו הם אלה שהגבירו את המגמות הללו – ואנחנו בחרנו להתעלם מזה במכוון. כך, למשל, האויבים שלנו מנהלים כעת, יחד עם דרום אפריקה, קמפיין סובייטי-רוסי מעוות נגד המדינה היהודית".