עבור לתוכן העמוד
Menu

ראש התביעה הצבאית באיו”ש לשעבר: "ישראל מממנת 60% מהטרור נגדה"

ישראל מתמודדת עם מתקפה דיפלומטית בינלאומית בהובלת הרשות הפלסטינית ואיראן • שיתוף הפעולה עם האג חייב להסתיים...

בעוד הלחימה ברצועת עזה ותקיפות צה"ל בחזית הצפונית מול ארגון הטרור חיזבאללה ממשיכות, ישראל נאלצת להתמודד גם עם החזית הדיפלומטית, כאשר הרשות הפלסטינית ממשיכה כל העת להסית נגד המדינה היהודית בפורומים הבינלאומיים. סא"ל (במיל') עו"ד מוריס הירש, מומחה לדין הבינלאומי ומנהל היוזמה לאחריותיות ורפורמה ברשות הפלסטינית במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, התייחס הבוקר (ד') בראיון לערוץ 14, למה שצפוי למדינת ישראל בעתיד הקרוב מול מדינות העולם ולשינוי במדיניות הישראלית מול האו"ם: "לא ברורה לי התועלת של המשך הנוכחות שלנו במוסדות כאלה, שאפילו לא מחשיבים את חמאס כארגון טרור".

כבר בחודשים הראשונים למלחמה נגד חמאס בעזה, דרום אפריקה הודיעה על כוונתה להגיש תביעה נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג בנימוק של הפרת "ההסכמים למניעת רצח עם" במלחמה ברצועה. בהתייחס לדברים הללו, סא"ל (במיל') עו"ד הירש הדגיש כי "בבית הדין הבינלאומי לצדק נידונה הבקשה של דרום אפריקה, כלומר של איראן למעשה, בהאשמתם את ישראל בביצוע פשעי מלחמה ורצח עם בעזה. אך זה לא רק הבקשה של דרום אפריקה, אלא גם ההצטרפות של עוד ועוד מדינות בחודשים האחרונים – כאשר האחרונה שבהן הייתה 'מדינת פלסטין' הלא קיימת – והתהליך הזה רק הולך ומתדרדר לרעתה של מדינת ישראל".

לדבריו, השופטים בבית הדין החלו להעביר החלטות ולתת הנחיות, שאפילו לא נתבקשו על ידי דרום אפריקה והפלסטינים: "זה רק הולך ומסתבך, ומדינת ישראל בעצמה ממשיכה לשתף פעולה עם העניין במקום לצאת מהאמנות הבינלאומיות". הוא הדגיש: "אמנם בהתחלה היה נכון לשתף פעולה, אך ברגע שנשיא בית הדין התחלף וכעת יושב שם שופט לבנוני שנותן את הטון, אין לנו מה לעשות בבית הדין הזה – ככל שזה נשמע עצוב".

סא"ל (במיל') עו"ד הירש, לשעבר ראש התביעה הצבאית באיו”ש, המשיך בהתייחסות לבקשתה של מדינת 'פלסטין' להצטרף לתביעה נגד ישראל בהאג, ואמר: "צריך לזכור שמי שמממן את מרבית הפעילות של הרשות הפלסטינית והצטרפותה לתביעה זו מדינת ישראל בעצמה. בינתיים, אנחנו רק ממשיכים להעביר את המימון – כאשר כל 100 ₪ שהרשות מוציאה נגד ישראל, מדינת ישראל מממנת 60% מכך". לדבריו, "אין לזה אח ורע שהממשלה הישראלית מממנת את הרדיפה של עצמה, ולכן עלינו לעצור ולחשוב מחדש – האם כדאי להמשיך בדרך הזו".

החוקר התייחס גם לביקורת הגלויה מצד מדינת ישראל כלפי מוסדות האו"ם ולשינוי אפשרי במדיניות שלה מול אומות העולם: "מאוד הייתי רוצה לראות שינוי, שכן חלק אינטגרלי מהלחימה של חמאס וארגוני הטרור בראשות איראן הם מוסדות האו"ם כמו אונר"א. לא ייתכן שכל יום נקבל מכות ונמשיך להתנהל כאילו העסקים כרגיל. הארגון הזה, שמפעיל גם את בית הדין הבינלאומי, איבד את דרכו המוסרית". סא"ל (במיל') עו"ד הירש סיכם: "זה ארגון שעד עצם היום הזה לא גינה את טבח ה-7 באוקטובר, ואף אינו מכליל את חמאס ברשימת ארגוני הטרור. לא ברורה לי התועלת של המשך הנוכחות שלנו במוסדות כאלה. ראינו סימנים ראשונים של שינוי כיוון, ואני מקווה שהשינוי ימשיך לחלחל גם למוסדות הבינלאומיים עצמם".