
מול אלה שבוחרים להצדיק את השנאה, תמיכת הכנסייה הבפטיסטית מעצימה את יחסי ארה"ב-ישראל | מאז הקמתה ב-1948, מדינת ישראל המודרנית שומרת על ידידות עמוקה עם ארצות הברית המבוססת על ערכים מוסריים ודמוקרטיים משותפים. כפי שהכריז נשיא ארה"ב לשעבר רונלד רייגן:
ישראל ואמריקה אולי רחוקות אלפי קילומטרים זו מזו, אבל אנחנו שכנים פילוסופיים החולקים מחויבות חזקה לדמוקרטיה ולשלטון החוק. המשותף לנו הוא קשרי האמון והרעות, תכונות שהופכות בעינינו את ישראל לעם גדול. אף עם לא נלחם יותר, נאבק קשה יותר או הקריב יותר משלכם כדי לשרוד, לצמוח ולחיות בחופש.
המאבק הזה נמשך בימינו, כאשר היינו עדים להתקפות האלימות והקטלניות של אויביה רצחניים וצמאי הדם של ישראל. האיום הדורי הזה הוא הסיבה לכך שהיחסים בין שתי האומות שלנו הם כה קריטיים. ומעטים האמריקאים המוקירים את הידידות הזו ותומכים בה יותר מאשר הבפטיסטים הדרומיים, שבמשך עשרות שנים הביעו בעקביות את תמיכתם בריבונות ישראל וגינו את האנטישמיות מבית ומחוץ. הוועידה הבפטיסטית הדרומית היא הזרם הפרוטסטנטי הגדול ביותר באמריקה, עם למעלה מ-45,000 כנסיות וכמעט 13 מיליון חברים.
בעוד שתי האומות שלנו מסתגלות לממשל האמריקני החדש, הבפטיסטים הדרומיים נשארים מחויבים לתמוך ולהתפלל לשלום בירושלים (תהילים קכ"ב 6). אנו מחויבים להבטיח שהברית ההיסטורית בין מדינותינו תהיה חזקה. רקורד התמיכה החזק של הנשיא טראמפ מכהונתו הראשונה והבטחתו להמשיך את המחויבות האיתנה הזו בכהונתו השנייה צריכים להיות מקור עידוד לכולנו.
הן ארצות הברית והן ישראל מעוצבות על ידי ההכרה בחשיבותם של עקרונות תנ"כיים המנחים אותנו לעבר ממשל משגשג ויעיל. ג'ורג' וושינגטון, הנשיא הראשון של ארה"ב, דיבר על "דת ומוסר" כ"תמיכה הכרחית" בנאום הפרידה שלו, אבני יסוד החיוניות הן לשגשוגה של אומה והן לטיפוח אזרחים מוסריים. תחושה זו מהדהדת במגילת העצמאות של ישראל, המבססת במפורש את הפילוסופיה השלטונית שלה "על מצוות החירות, הצדק והשלום שלימדו הנביאים העבריים". למרות ההבדלים, שנינו חולקים בסיס משותף.
ההיסטוריה השזורה שלנו והמחויבות המשותפת שלנו לדמוקרטיה ולחופש הם חלק בלתי נפרד ממערכת היחסים החזקה שלנו. במילותיו של נשיא ארה"ב לשעבר ג'ורג' וו. בוש:
האומות שלנו מחויבות לערכים המשותפים שלנו ולמחויבות חזקה לחירות. הקשרים הללו שהפכו אותנו לבעלי ברית טבעיים לעולם לא יישברו. ישראל וארה"ב חולקות היסטוריה משותפת: שנינו עמים שנולדו מתוך מאבק והקרבה. שנינו נוסדו על ידי מהגרים שנמלטו מרדיפות דתיות בארצות אחרות. באמצעות עמל וצעדים של דורות, שנינו בנינו דמוקרטיות תוססות, המושתתות על שלטון החוק וכלכלת שוק. ושנינו מדינות שהוקמו עם אמונות בסיסיות מסוימות: שאלוהים משגיח על ענייניהם של בני האדם ומעריך כל חיי אדם.
הן ארצות הברית והן ישראל חלקו מחויבות עמוקה להגנה על חופש הדת מאז ראשיתן. בארצות הברית, התחייבות זו עוגנה בתיקון הראשון לחוקתנו וחזרה עליה במפורש לעם היהודי על ידי וושינגטון כאשר הביע את משאלתו ש"בני זרע אברהם, היושבים בארץ הזאת, ימשיכו לזכות וליהנות מרצונם הטוב של התושבים האחרים". מאז הקמתה המודרנית ב-1948, ישראל הביעה מסירות דומה "להבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות" בהכרזת העצמאות שלה.
הבפטיסטים הדרומיים היו מחויבים במיוחד לאותם עקרונות של חופש דתי, הגנו עליו במשך מאות שנים, אישרו אותו ב-Baptist Faith & Message 2000, והדגישו אותו בשם זרוע המדיניות הציבורית שלו – ועדת האתיקה וחופש הדת (ERLC), שאני הנשיא שלה.
בהתאם לכך, בהחלטה משנת 1978, הוועידה הבפטיסטית הדרומית (SBC) הכריזה על "ביטחונה במחויבותה של מדינת ישראל לחופש דת". לאורך ההיסטוריה, הבפטיסטים הדרומיים היו מהקולות האמריקאים הבוטים ביותר נגד אנטישמיות ותומכים במדינת ישראל. לאורך הדורות, הוועידה הביעה בעקביות את "חובה לזרע אברהם" לכתבי הקודש ולמשיחנו, גינתה ניסיונות מבית להחרים את ישראל ותמכה בזכותה של ישראל להתקיים כאומה ריבונית. יתר על כן, היה זה הנשיא הארי טרומן, בפטיסט דרומי, שהפך למנהיג העולמי הראשון שהכיר בלגיטימיות של מדינת ישראל המודרנית דקות ספורות לאחר הקמתה ב-1948. והיום, הנשיא טראמפ מינה בפטיסט דרומי, מושל ארקנסו לשעבר מייק האקבי, לשגריר שלו בישראל. אמנם נכון שקבוצות מסוימות השתמשו בשמו של ישו כדי להסוות את האנטישמיות שלהן, אך ה-SBC תמיד היה איתן בחיבתו לעם היהודי.
עוצמת הידידות והחיבה הללו כלפי ישראל בקרב הבפטיסטים הדרומיים מתבררת ביתר שאת באמצעות מאמצי ה-ERLC שהוזכרו לעיל. לאחר הזוועות הברבריות של ה-7 באוקטובר 2023, היה זה ה-ERLC שהוביל את ההסתערות על יצירת ההצהרה האוונגליסטית לתמיכה בישראל. מסמך זה נשען על מסורת המלחמה הצודקת הנוצרית כדי להכיר בלגיטימיות של התגובה הצבאית של ישראל נגד חמאס לאחר שיזם את האלימות. להצהרה הצטרפו עשרות מנהיגים אוונגליסטים בולטים ברחבי ארצות הברית. כמעט שנה לאחר מכן, באוקטובר 2024, נשיא SBC קלינט פרסלי ואני שלחנו מכתבים משותפים לקונגרס ולנשיא ג'ו ביידן כדי "לאשר באופן חד משמעי את תמיכתם של הבפטיסטים הדרומיים בעם ישראל ובעם ישראל". פעולות אלה מדגימות אהבה עמוקה, מתמשכת ופעילה לישראל בשם קואליציית הכנסיות הרחבה שלנו.
התמיכה בעם ישראל חשובה עכשיו מתמיד. כבעלת הברית הדמוקרטית היחידה של ארה"ב באזור המזרח התיכון, ישראל מייצגת את ערכי החירות והממשל הייצוגי של המערב ואסור לאפשר לה לעמוד לבדה מול מתקפת התוקפנות הרצחנית, האנטישמית והאנטי-מערבית. החל מהתקפות טרור טרגיות ועד להפגנות אנטישמיות נתעבות בקמפוסים בארה"ב, כוחות מבית ומחוץ פועלים לשחוק את היסודות התנ"כיים שעליהם נשענת הציוויליזציה המערבית. אנו, כבפטיסטים דרומיים, מכירים בכך שתמיכתנו בישראל היא קריטית בבית המשפט של דעת הקהל על רקע ההתקפות הגוברות במערב נגד ריבונותה של ישראל והעקרונות המשותפים שעליהם בנויים הציוויליזציות שלנו. האתגרים המיוחדים של השנה האחרונה הפכו את ההזדמנות לשיתוף פעולה בין SBC לישראל, להגן ולבנות על יסודות הערכים המשותפים שלנו, לרלוונטית מתמיד.
לכן, אני רוצה להעניק לעם ישראל את המילים המעודדות הללו: מיליוני בפטיסטים דרומיים ונוצרים אחרים ברחבי העולם עומדים מאחוריכם. למרות התמונות העגומות שעשויות להיות מוצגות בחדשות ובפלטפורמות המדיה החברתית, החל מהפגנות באוניברסיטאות אמריקאיות ועד להצהרות של חברי שוליים בקונגרס שלנו, דעו שאינספור חסידים של המשיח חולקים חיבה עמוקה והכרת תודה לעמכם ולאומתכם.
מול אלה שבוחרים להעניק לגיטימציה לרוע, להצדיק שנאה ולשחוק את החברה המערבית, אנו עומדים איתן לצדכם ומתפללים לשלום בר קיימא במזרח התיכון. אני מקווה שהידידות הזו רק תמשיך לצמוח ככל שנלחם שלובי זרוע למען מטרות החירות, הצדק והשלום. במילותיו של הנשיא ג'ון קנדי, "ישראל לא נוצרה כדי להיעלם – ישראל תחזיק מעמד ותשגשג. היא ילדה של תקווה וביתם של האמיצים. לא ניתן לשבור אותה על ידי מצוקה או לפגוע במורל על ידי הצלחה. היא נושאת את מגן הדמוקרטיה והיא מכבדת את חרב החירות".