ברקע משבר הקורונה והנזקים הכלכלים שפגעו במדינות השונות, גם תוניסיה , המדינה בה החל ה"אביב הערבי" חווה גל של הפגנות בעיקר בדרום המדינה של מחוסרי עבודה, זה היום השני.
סוכנותה ידיעות רויטרס מדווחת כי מפגינים יידו אבנים לעבר המשטרה וחסמו את הדרכים בדרום העיר Tataouine ביום שני. בתגובה המשטרה ירתה גז מדמיע לפיזור ההפגנות.
Ca chauffe a Tataouine #tunisie #Tataouine pic.twitter.com/G1p7v8wOkC
— Tarek Ben Mansour (@TarekBenMansou4) June 21, 2020
המפגינים קוראים לממשלה ליישם תכניתה עסקת העובדים שאושרה ב- 2017 ליצירת מקומות עבודה בחברות נפט ופרויקטים תשתיתיים במטרה להפחית את שיעור האבטלה העומד כיום על 30% באזור, אחד המקומות שסובלים הכי הרבה מאבטלה במדינה.
עשור לאחר ה"אביב הערבי" שהביא לסיום שלטונו האוטוקרטי של זין אל-אבדין בן עלי, המדינה הצפון אפריקאית עדיין נאבקת בבעיה הקשה של תעסוקה לצעירים מובטלים באזורים מקופחים כמו טאטאוין.
"המצב מסוכן באזורנו. מחלון ביתי אני רואה את כוחות המשטרה משגרים (מדמיע) גז באופן אקראי ורודפים אחרי צעירים ", אמר איסמעיל סמידה, תושב, לסוכנות הידיעות רויטרס.
שימוש בכוח 'מוגזם ולא מוצדק'
המפגינים קראו גם לשחרורו של הפעיל טרק חדד, איש מפתח בתנועת המחאה שנעצר בסוף השבוע.
מושל טטאוין, אדל ורגי, צוטט באומרו על ידי סוכנות הידיעות AFP כי חדד "מבוקש" על ידי הרשויות, מבלי לספק פרטים נוספים.
ממשרד הפנים נמסר כי 10 אנשים נעצרו ביום ראשון לאחר שקבוצה של מפגינים ניסתה לתקוף תחנות משטרה עם בקבוקי תבערה.
The #Tunisian Army has been deployed to the governorate of Tataouine, south of the country, after riots erupted following the Police arrest to several participants in a sit-in. pic.twitter.com/on8mvV97s7
— TunisianSoldier (@TunisianSoldier) June 22, 2020
בקונפדרציית האיגודים המקצועיים התוניסאיים החזקים UGTT, הוקיעו את המשטרה על שימוש בכוח "מוגזם ולא מוצדק" נגד מפגינים, וקראו לשביתה כללית בטטאוין.
חנויות היו פתוחות ביום שני אך שירותי הציבור והמוסדות הממלכתיים נותרו סגורים בעקבות השביתה.
ההפגנות מגיעות כשתוניס, לאחר שטוניסיה הצליחה להתמודד בצורה יפה עם נגיף הקורונה. משרד הבריאות התוניסאי דיווח אתמול (שני) על שני מקרי הדבקות חדשים ב COVID-19, שהביאו את סך הנדבקים במדינה ל -1,159.
בסך הכל 1,020 חולים התאוששו בעוד שדווחו על 50 מקרי מוות ב -15 מחוזות, כך נמסר בהודעת המשרד.
על פי הנתונים הרשמיים, בסך הכל בוצעו 67,234 בדיקות מעבדה מאז 2 במרץ, תאריך המקרה הראשון של ה- COVID-19 בתוניסיה.
ממשלת תוניסיה נקטה אמצעי כליאה קפדניים זמן קצר לאחר ההכרזה על מקרה ההדבקות הראשון הראשון.