עבור לתוכן העמוד
Menu

ברקע המשבר מול ארה"ב: 52% מהיהודים בעד עצירת משלוחי הנשק לישראל

מסקר שערך המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה עולה כי רוב מקרב יהדות ארה"ב תומך בהטלת אמברגו הנשק על ישראל • ברקע המהומות בקמפוסים – היהודים בארה"ב מרגישים יחס עוין יותר מהסביבה הקרובה

סקר חדש שנערך על ידי המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה מוצא עלייה משמעותית בתמיכה של יהדות ארה"ב בדעות אנטי-ישראליות קיצוניות. הממצאים, אותם אנו חושפים לראשונה, מעידים על תמיכה גוברת בהחלטת ממשל ביידן לעצור את משלוחי הנשק לישראל (52%) – והסכמה עם הטענה שישראל מבצעת רצח עם בעזה (33%).

ישראל הואשמה ברצח עם על ידי פעילים פרו-פלסטינים. האם אתה מסכים עם הטענה הזו?
ישראל הואשמה ברצח עם על ידי פעילים פרו-פלסטינים. האם אתה מסכים עם הטענה הזו?

"לאחר כניסת צה"ל לאזור מעבר גבול רפיח ולאחר הודעתו של הנשיא ביידן על אמברגו נשק אם ישראל תמשיך במתקפה ברפיח, הבחנו פעילות רבה הן בתקשורת והן ברחובות האמריקאיים", מסביר ד"ר יצחק מנסדורף, יוזם ומוביל המחקר, ומוסיף: "בסקר הנוכחי, שנערך בקרב יותר מ-500 משתתפים, רצינו לבחון את דעותיהם של יהודים בארה"ב על המתרחש בישראל, בעזה ובמדינתם על רקע המהומות בקמפוסים".

המהומות בקמפוסים, יהודי ארה"ב והיחס לישראל

ממצאי הסקר מעידים על תחושה כללית של חשש ודאגה לעתיד יהדות ארה"ב, אך גם מאששות גישה כללית בקרב חלק מהאוכלוסייה היהודית של חשדנות וספקנות ביחס למדינת ישראל ולהתנהגות הישראלית. ד"ר מנסדורף מסביר: "ראינו כי העמדות הליברליות שמאפיינות את יהדות ארה"ב לא נפגעו ואף התחזקו במעט נוכח האירועים בישראל ובארה"ב. למרות ששליש מהמשתתפים הגדילו את התמיכה בישראל כתוצאה מההפגנות הפרו-פלסטיניות בקמפוסים, רבע מהם ציינו כי התמיכה שלהם בישראל ירדה".

בהתייחס לחשש הגובר, 28% הביעו דאגה רבה לעתידם או לעתיד משפחתם כיהודים אמריקאים נוכח המתרחש בהפגנות בקמפוסים בארה"ב. יתרה מזאת, 13% הביעו דאגה מועטה, ואילו 8% בלבד לא הביעו דאגה כלל.

עד כמה אתה מודאג מהעתיד שלך או של משפחתך כיהודי אמריקאי כתוצאה ממה שראית בהפגנות בקמפוסים?
עד כמה אתה מודאג מהעתיד שלך או של משפחתך כיהודי אמריקאי כתוצאה ממה שראית בהפגנות בקמפוסים?

בעקבות התנהלות הממשל מול ישראל – כיצד ישפיעו הדברים על הבחירות

בהתייחס לבחירות המתקרבות בארה"ב, 26% שיתפו שהאירועים האחרונים גרמו להם להתקרב יותר לנשיא ביידן, בעוד ש-13% בלבד ציינו כי התרחקו מהצבעה עבורו. "למרות אמברגו הנשק לישראל, ביידן מוביל באופן מוחלט אל מול שאר המתמודדים בקרב היהודים בארה"ב", מסביר ד"ר מנסדורף. זאת ועוד, מרבית המשתתפים בסקר סיפרו כי הם מרגישים ששכניהם, חבריהם ועמיתיהם הלא יהודים מתנהגים באופן שלילי יותר כלפיהם כתוצאה מהמלחמה וההפגנות הציבוריות. "רבים חשים דאגה לעתידם ולעתיד משפחותיהם, כיהודים אמריקאים", מסבירים במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה.

האם האירועים בישראל והפגנות בקמפוסים גרמו לך לשקול לשנות את ההצבעה המתוכננת בנובמבר?
האם האירועים בישראל והפגנות בקמפוסים גרמו לך לשקול לשנות את ההצבעה המתוכננת בנובמבר?

כשנשאלו אם יתמכו במועמד פרו-ישראלי, רפובליקני מתון על פני חברות "הסקווד", כמו רשידה טלאיב או אילהן עומר, כ-26% מהמשתתפים ציינו יעדיפו להצביע לחברות הסקווד הדמוקרטיים. זאת ועוד, נראה כי הנשיא ביידן מוביל באופן מוחלט אל מול שאר המתמודדים – למעלה מ-52% המתכננים להצביע עבורו,לעומת כ-13% בלבד המעדיפים לבחור בנשיא לשעבר, דונלד טראמפ.

למי אתה מתכנן להצביע בבחירות הקרובות לנשיאות?
למי אתה מתכנן להצביע בבחירות הקרובות לנשיאות?

תמיכה ניכרת ב"פתרון שתי המדינות" ובהקמת מדינה פלסטינית

ממצאי הסקר מדגישים פעם נוספת כי "פתרון שתי המדינות" זוכה לתמיכה ניכרת בקרב היהודים בארה"ב, למרות שמספר עצום של נסקרים (מעל 90%) חשים שרוב האזרחים הפלסטינים תומכים בארגון הטרור חמאס.

עד כמה אתה מאמין שאזרחים פלסטינים "רגילים" תומכים בטקטיקות וביעדים של החמאס?
עד כמה אתה מאמין שאזרחים פלסטינים "רגילים" תומכים בטקטיקות וביעדים של החמאס?

לפי הנתונים, כ-12% מצדדים במדינה פלסטינית ללא תנאי, כאשר כ-24% מצדדים בה במידה והיא תכיר בישראל כמדינה יהודית. עוד נמצא כי 25% מצדדים בהקמת מדינת פלסטינית אם היא תהיה מפורזת. עם זאת, רק כ-5% מהמשתתפים התנגדו להקמת מדינה פלסטינית מכל סוג שהוא.

הרבה מדברים על "פתרון שתי המדינות" עם מדינה פלסטינית עצמאית כדרך הטובה ביותר לשלום. איזו מהאפשרויות הבאות בעיניך היא הצורה הטובה ביותר של מדינה פלסטינית כזו?
איזו מהאפשרויות הבאות בעיניך היא הצורה הטובה ביותר של מדינה פלסטינית כזו?

ד"ר מנסדורף מסכם: "נראה שדווקא יהדות ארה"ב, הנוטה לשמאל-ליברלי, פחות תומכת בישראל מאשר האוכלוסייה הכללית. התוצאות משקפות הלך רוח של חוסר ודאות בקרב הקהילה היהודית, כשהקהילה מבינה שהמצב השתנה בעקבות המלחמה. הם מכירים בכך שהדברים אינם כפי שהיו פעם, ולכן מביעים דאגה גוברת בהקשר זה".