התראות

חנאן עשראווי ואש"ף – הסוף?

חנאן עשראווי התפטרה מאש"פ לאחר שיו"ר הרש"פ דחה את דרישתה להתמנות לראש צוות המו"מ עם ישראל במקום צאיב עריקאת • עשראווי תוקפת בחריפות את מחמוד עבאס על הרחקת מוסדות אש"פ מתהליך קבלת ההחלטות ודורשת תהליך בחירות דמוקרטי, אך מסתירה את הסיבה האמיתית להתפטרותה
שיתוף

תוכן העניינים

חנאן עשראווי, האישה הראשונה שנבחרה למועצה המרכזית של אש"פ וחברת הועד הפועל של הארגון ,וישבה שם כנציגה עצמאית ,הודיעה בשבוע שעבר על התפטרותה מהוועדה.

היא נפגשה עם יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס, מסרה לו את מכתב ההתפטרות ובניגוד לכמה הערכות כי מחמוד עבאס ידחה אותה, הוא הודיע לה כעבור כמה ימים כי קיבל את התפטרותה.

בכך הסתיימה הקריירה הארוכה שלה באש"פ. היא פרצה לתודעה הפלסטינית והבינלאומית לאחר פרוץ האינתיפאדה הראשונה כדוברת מוכשרת של המשלחת הפלסטינית לועידת מדריד, בעלת אנגלית רהוטה שהתקדמה במהלך השנים בשורות הרש"פ ואש"פ עד לצמרת הארגון והשיגה פרסום עולמי רב בעיקר בגלל לשונה החדה, התקפותיה על מדינת ישראל והיותה פעילה פמיניסטית מובילה ממוצא נוצרי בחברה הפלסטינית המסורתית.

במהלך השנים היא השתתפה במשא ומתן עם ישראל. היא נבחרה גם כחברה בפרלמנט הפלסטיני, הקימה ארגון פלסטיני לזכויות האדם ושימשה כשרה להשכלה גבוהה בממשלה הפלסטינית.

אחרי שמחמוד עבאס קיבל את התפטרותה,היא יצאה לאמצעי התקשורת והאשימה את יו"ר הרש"פ על כך שהרחיק את הועד הפועל של אש"פ אל מחוץ למוקד קבלת ההחלטות, קידם את מקורביו ולמעשה ניטרל את הגוף שאמור לקבל את ההחלטות עבור הפלסטינים.

היא נתנה כדוגמא את החלטתו של מחמוד עבאס לחדש את התיאום האזרחי וביטחוני של הרש"פ עם ישראל ללא התייעצות עם צמרת אש"פ וכי הוא נמנע ממינוי מחליף לתפקיד מזכ"ל הועד הפועל של אש"פ במקום צאיב עריקאת כדי להמשיך ולשלוט בארגון.

עשראווי ניצלה את התפטרותה כדי להציג את עצמה כלוחמת בעד הדמוקרטיה ורפורמות באש"פ וקראה לקיים בחירות כדי להוביל לשינוי במערכת הפוליטית הפלסטינית במטרה שישולב בה הדור הצעיר, גברים ונשים כאחד.

הסיבה האמיתית להתפטרות

חנאן עשראווי מציגה את הסיבה להתפטרותה מהועד הפועל של אש"פ בגלל החלטת מחמוד עבאס לחדש את הקשרים האזרחיים והביטחוניים עם ישראל על דעת עצמו והאופן הדיקטטורי שבו הוא מנהל את הרש"פ, אך לדברי גורמים בכירים ברש"פ ההתפטרות שלה באה בגלל מניע אישי בלבד והוא סירובו של יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס לדרישתה למנות אותה למחליפתו של ד"ר צאיב עריקאת,שמת ממחלת הקורונה, כאחראית על צוות המשא ומתן הפלסטיני עם ישראל.

גורמים בכירים בפת"ח שואלים: היכן הייתה חנאן עשראווי עד עכשיו? האם רק עכשיו קיבלה לפתע הארה והבינה את האופן "הדיקטטורי" שבו מנהל מחמוד עבאס את אש"פ והרש"פ?

עשראווי לא הסתדרה גם עם יו"ר אש"פ לשעבר יאסר ערפאת שחשד בה בחתרנות נגדו בגלל קשריה הענפים בארה"ב ובקהיליה הבינלאומית, לדברי גורם בכיר ברש"פ. גם מחמוד עבאס לא מתלהב ממנה , בלשון המעטה, הוא חשד כי חמדה את תפקידו של צאיב עריקאת כדי לצבור כוח פוליטי ולהשתלב בקרב הירושה למרות שאיננה משתייכת למפלגת השלטון שהיא תנועת פת"ח.

על פי גורם בכיר ברש"פ, עבאס איננו ממהר למנות מחליף לצאיב עריקאת בתפקיד ראש צוות המשא ומתן עם ישראל. ההערכה בצמרת הרש"פ היא כי יקח לנשיא האמריקני החדש ג'ו ביידן בין שישה חודשים לשנה כדי להביא לחידוש המשא ומתן בין הרש"פ לישראל, הנושא איננו עומד בראש סדר העדיפויות שלו בגלל מגיפת הקורונה והמשבר הכלכלי החמור בארה"ב.

נכון לשעה זו, המועמד שמחמוד עבאס שוקל למנות לראש צוות המשא ומתן עם ישראל הוא ד"ר מוחמד א-שתייה, אך לא ברור אם הוא יהיה מוכן לוותר על תפקידו כראש ממשלה.

גורם בכיר ברש"פ אומר כי ראש צוות המשא ומתן מול ישראל הוא תפקיד רגיש מאוד והוא צריך להית איש אמונו של מחמוד עבאס. חנאן עשראווי לא הייתה כזו, לדבריו, התפקיד מחייב קרבה לאישים בכירים בישראל, בניית יחסי אמון עימם, ידיעת השפה העברית וכן יכולת להפעיל צוות ענק של עשרות אנשים ובהם בכירים ברש"פ.

"לחנאן עשראווי את הכישורים האלה, והציר החזק ברש"פ שבראשו עומדים הגנרל מאג'ד פרג' וחוסיין א-שיח' איננו מוכן לקבל הנחיות מחנאן עשראווי שאיננה משתייכת אפילו לתנועת פת"ח " אומר הגורם הבכיר.

העיתונאי דאוד כותאב ,המקורב לחנאן עשראוווי ואף הוא ממוצא נוצרי, פירסם ב-14 בדצמבר בכמה אתרים מאמר תמיכה בחנאן עשראווי שלדבריו ייצגה את הפלסטינים הנוצרים ש"הם חלק בסיסי במאבק הלאומי הפלסטיני".

במאמר הוא תומך בביקורת של חנאן עשראווי על ירידת קרנו של אש"פ שההתרוקן מכל תפקיד ותוכן ובדבר הצורך שאותו ביטאה עשראווי לבחור בצורה דמוקרטית הנהגה של בני הדור הצעיר שייצגו 13 מיליון פלסטינים בשטחים ובפזורה הפלסטינית.

אין שום דבר חדש במאמרו של דאוד כותאב, בשנים האחרונות התפרסמו מאות מאמרים כאלה על ידי עיתונאים,אנשי אקדמיה ופוליטיקאים פלסטינים בשטחים ובעולם, על החלשותו של אש"פ והשליטה הדיקטטורית של מחמוד עבאס בו מאז 2005 ועד היום.

לדעתי, המאמר של דאוד כותאב נועד בעיקר להביע הזדהות ותמיכה בידידתו חנאן עשראווי. למרבה הצער הוא בחר להתעלם מהסיבה העיקרית להתפטרותה, על פי גורמים בכירים באש"פ, והיא שמחמוד עבאס דחה את דרישתה להתמנות לראש הצוות הפלסטיני למו"מ עם ישראל במקום צאיב עריקאת, גם בפוליטיקה הפלסטינית בסופו של דבר הכל אישי.

עשראווי נגד מרוקו

יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס קיבל החלטה אסטרטגית שלא לתקוף יותר מדינות ערביות שמצטרפות לתהליך הנורמליזציה עם ישראל. הוא הינחה בהתאם את בכירי הרש"פ ותנועת פת"ח שלא להתבטא באמצעי התקשורת וברשתות החברתיות בעניין הנורמליזציה של מרוקו עם ישראל.

אולם, חנאן עשראווי שהתפטרה מחברותה באש"פ, התראיינה בשבוע שעבר בערוץ טלוויזיה בארה"ב ותקפה בחריפות את החלטת מרוקו להכריז על נורמליזציה עם ישראל ואת החלטת הנשא טראמפ להכיר בריבונות מרוקו בסהרה המערבית, לדבריה הדבר עומד בסתירה להחלטות האו"ם.

דבריה של עשראווי עוררו זעם רב במרוקו והיא זכתה לקיתון של ביקורת חריפה ברשתות החברתיות.

גולשים רבים כינו את דבריה כ"פרובוקציה",

עבד א-צמד בן שריפ, מנהל ערוץ הטלוויזיה "אלמגרביה" כתב בדף הפייסבוק שלו:
"האם את רוצה להסית את הרחוב הפלסטיני נגד מרוקו ולגייס נגדה את הכעס והמחנק? האם לכך זקוקה הבעיה הפלסטינית? את טועה כשאת קושרת את בעיית סהרה המערבית לבעיה הפלסטינית ואת פוגעת באהבה של העם המרוקאי לפלסטין".

ואילו הפעיל הפוליטי טלאל מהנין כתב: "לא נקבל את ההתערבות שלך בעניינים הפנימיים של מרוקו, אנחנו לא מתערבים בעניינים הפנימיים של הפלסטינים".

נראה כי אנו צפויים מעתה לביקורת פומבית נוקבת של חנאן עשראווי על הרש"פ והעומד בראשה, ביקורת שלא השמיעה כל עוד מילאה תפקידים במוסדות אש"פ,הביקורת הזו היא אולי מוצדקת מבחינתה והיא מאמינה בה אך היא נובעת בעיקר מכעס אישי על יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס שסירב למנותה למחליפתו של צאיב עריקאת כראש צוות המשא ומתן עם ישראל.

שיתוף

תמכו בנו

הירשמו ל-Daily Alert

ה-Daily Alert הידוע – תקציר חדשות ישראל, מופק על ידי המרכז הירושלמי מאז 2002, ומציע קישורים לכתבות נבחרות בנושא ישראל מתוך מקורות תקשורת מובילים באנגלית ובעברית.

עוד בנושא

הישאר מעודכן, תמיד

קבל את החדשות, התובנות והעדכונים העדכניים ביותר ישירות לתיבת הדואר הנכנס שלך — תהיה הראשון לדעת!

 

הירשם ל-Jerusalem Issue Briefs

תמצית חדשות ישראל יוצאת לאור בכל יום ראשון, שלישי וחמישי.

התראות

המרכז הירושלמי
דיווחים ערביים: קטאר רואה בתקיפה בגידה אמריקנית

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, על הדיווחים הסותרים סביב החיסול בדוחא: "חמאס טוען שהצמרת שלו ניצלה, אבל אף אחד מהם לא מופיע בתקשורת. התמונות מהתקיפה מראות שזה כמעט בלתי אפשרי לצאת משם חי – ייתכן שהם פצועים ומסתירים מידע," אמר.

לדבריו, ישראל קיבלה אור ירוק מהנשיא טראמפ אחרי שהתברר כי חמאס מסרב להצעתו האחרונה: "אין עסקה. חמאס מושך זמן, מנסה למסמס ולגרור את ישראל לשולחן המשא ומתן כדי לעכב את כיבוש עזה".

בן מנחם הסביר כי בקטאר רואים בתקיפה "בגידה אמריקנית" לאחר שהשקיעו מיליארדים ביחסים עם וושינגטון, וכעת הם מתכננים ועידת פסגה ערבית-אסלאמית כדי לתקוף את ישראל בזירה הדיפלומטית. "בסופו של דבר זה דווקא טוב לישראל – קטאר לעולם לא הייתה מתווך הוגן, ומצרים תוכל לקבל את התפקיד המרכזי", הוסיף.

על תגובת העולם הערבי אמר: "הגינויים הרשמיים הם מס שפתיים בלבד. כל המשטרים הסוניים – סעודיה, ירדן, מצרים – יודעים שקטאר היא ראש הנחש של האחים המוסלמים. בפנים הם שמחים לראות את הפגיעה בחמאס".

 
12:10pm
המרכז הירושלמי
קטאר מסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהיר כי קטאר מנהלת "קאבר-אפ" לאחר התקיפה בדוחא ומסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו, במקביל לפתיחת קמפיין בינלאומי נרחב נגד ישראל. לדבריו, דוחא מציגה את ישראל כסכנה אזורית במטרה לטרפד את הסכם הנורמליזציה המתגבש עם סעודיה ואת יוזמת טראמפ לנורמליזציה רחבה במזרח התיכון – צעד שישראל חייבת להיאבק בו בעוצמה.

 
12:09pm
המרכז הירושלמי
בכיר לשעבר במוסד: קטאר לא מתכננת להגיב צבאית למתקפה בדוחא

עודד עילם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון ולשעבר ראש חטיבת הפח״ע במוסד, הסביר כי למרות הניסיון של קטאר וחמאס להסתיר את תוצאות התקיפה בדוחא, האמת תיחשף בתוך ימים. לדבריו, המוסד שימש גורם מרכזי במגעים מול דוחא, אך התגובה הקטארית לא תהיה צבאית אלא תקשורתית וכלכלית: "הם יריצו קמפיין ארסי, ישקיעו מיליארדים בקניית השפעה, ובסוף יבלעו את הצפרדע ויחזרו לעסקים כרגיל".

12:09pm
המרכז הירושלמי
מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם

מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם | השגריר בדימוס עו"ד אלן בייקר, יועץ משפטי לשעבר במשרד החוץ וחוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסביר כי לארצות הברית כמדינה ריבונית יש זכות למנוע כניסה לטרוריסטים או לגורמים בעייתיים – גם אם מדובר בהזמנה רשמית לעצרת האו״ם. עם זאת, הוא מזכיר כי "הסכם המטה עם האו״ם מחייב את וושינגטון לאפשר לנציגים להגיע, גם אם החוק האמריקני לא היה מאפשר זאת".

בייקר הזכיר תקדימים: "קדאפי הגיע לניו יורק, גם נשיאי איראן נאמו באו״ם. היוצא מן הכלל היה ערפאת – שאז העבירו את העצרת לשווייץ כדי שידבר שם". לדבריו, במקרה של אבו מאזן, אם ארה״ב תתעקש, "החוק האמריקני עשוי לגבור על ההסכמים, והכניסה תיאסר".

11:23am
המרכז הירושלמי
הגיע הזמן להכריע את חמאס, ולהכריע גם את שקרי האו"ם

 

בעקבות הודעת דובר צה"ל בערבית על פינוי שכונת זייתון הבוקר, סא"ל (מיל') עו"ד מוריס הירש, חוקר ב-JCFA, מברך על המהלך ואומר: "חיכינו לזה הרבה זמן – זה מה שצריך כדי להכריע את חמאס. מי שחשב שהחטופים ישתחררו במו"מ טעה. צריך לפעול בכוח, ולהציל כמה שיותר חיים". לדבריו, מדובר במבחן משילות למדינה כולה: "האם זו מדינה שיש לה צבא או צבא שיש לו מדינה?" הוא מצפה שהקבינט יקבל החלטה אמיצה, ושהצבא יעמיד תוכניות ריאליות למימוש הכרעה צבאית בעזה.

לגבי ההכרה במדינה פלסטינית, הירש טוען כי אין לכך משמעות מעשית – זו מניפולציה שמשרתת את הטרור בלבד. הוא תוקף את ההתנהלות מול צרפת: "יש להם קונסוליה בירושלים. אם הם יכירו במדינה פלסטינית, שילכו לרמאללה או לעזה". הירש מציע לממשלה לעבור מהסברה לתקיפה תודעתית יזומה, במיוחד מול שקרי האו"ם. "חיכינו לחשיפת קמפיין ההרעבה במקום להוביל נרטיב אמיתי בעצמנו. כל יום צריך לפרסם את האמת, זה נשק קריטי לא פחות מהלחימה בשטח".

 הראיון המלא

11:32am
המרכז הירושלמי
סיוע לעזה? נשק בידיים של חמאס

"חמאס לא מנסה להאכיל את עמו – הוא מקריב אותו עבור ניצחונות תודעתיים", כותבת ד"ר פיאמה נירנשטיין, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריה, הקהילה הבינלאומית משחקת לידיים של ארגון טרור שמנצל כל משאית סיוע: "87% מהסיוע שנשלח לעזה נבזז בידי חמאס", היא מציינת, "התוצאה: רעב מבוים, אזרחים מותקפים על ידי חמושים, וכל זאת כשהתקשורת מאשימה דווקא את ישראל".

נירנשטיין מצביעה על האבסורד: "כשהאו״ם יצביע על מדינה פלסטינית, החטופים יישארו בעזה, והסיוע ימשיך להיגנב". מבחינתה, העולם לא רק עיוור למציאות, אלא גם משתף פעולה עם האויב: "המנהיגים שואלים למה חמאס לא רוצה לנהל מו״מ? כי הם לא חייבים. כל ויתור וכל משאית הם צעד נוסף להרס ישראל". זו, לדבריה, לא מדיניות סיוע, זו התאבדות מוסרית של המערב.

3:46pm
המרכז הירושלמי
המלחמה בעזה נמרחת – ובסוף חמאס יכריז על ניצחון

"כל יום שחולף ולא כבשנו את הרצועה – פועל לרעתנו", מזהיר יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריו, ישראל מתנהלת מול חמאס בצורה שגויה הן צבאית והן מדינית כבר שנתיים: "אנחנו מספרים לעצמנו סיפורים, כמו עם חיזבאללה. אלה ארגונים ג’יהאדיסטים – הם לעולם לא יתפרקו מנשק". לדעתו, אסון נוסף הוא זה שיטלטל את ההנהגה לפעולה, בדיוק כפי שהיה בפיגוע במלון פארק לפני מבצע חומת מגן.

בן מנחם מצביע גם על תסכול אמריקאי גובר: "הממשל ידידותי מאוד לישראל, אבל קטאר מוליכה אותו שולל, מבטיחה עסקאות תוך שבועיים שאין להן בסיס". מול חזון ההכרעה, הוא שולל לחלוטין צעדי ביניים כמו כתר או מצור: "זה יהיה בומרנג וייגמר בכך שהם יכריזו על ניצחון, כשאנחנו ניגרר למלחמת חורף קשה יותר". המסקנה שלו חדה: "חייבים לצאת למבצע, למחוק את חמאס ולשים סוף לאשליות. זה או אנחנו או הם".

 
3:46pm
המרכז הירושלמי
חשיפה לצפון: האם חזבאללה נערך מחדש?

למרות הרטוריקה המרגיעה, כי המצב הביטחוני הוא מהטובים בעשורים האחרונים, בפועל כבר בנובמבר 2024 חזבאללה הפר את הסכם הפסקת האש. "אני חושב שזו הרגעה, אם אתה קורא לעומק את דבריו של אלוף פיקוד הצפון", מסביר, אל"מ (במיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, בראיון לחדשות 13.

החוקר מדגיש כי "הגבול בין סוריה ללבנון הוא פרוץ – יש 136 מעברים בלתי חוקיים, שחלקם נשלטים בשלט רחוק בידי כוחות עוינים". באמצעות אותם מעברים זורמות סחורות אסורות, ודרכם מצליחה איראן להעביר אמצעי לחימה לחזבאללה. כך הארגון מתחזק ומתחמש מחדש, למרות המאמצים לבלום אותו.

חזבאללה מסרב להתפרק מנשקו, וממשלת לבנון מתקשה או אינה מעוניינת לפעול נגדו. ההתעצמות הזו, בצד הגבול הצפוני של ישראל, מחייבת בחינה מחודשת של האיום ושל ההיערכות מולו. לדבריו, "השליח האמריקאי עצמו הודיע שנכשל בכפיית פירוק חזבאללה מנשקו".

12:15pm
המרכז הירושלמי
הפסקת האש קרסה: חיזבאללה נערך למלחמה עם ישראל

אל"מ (מיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון: "מי שחשב שסיימנו עם חיזבאללה, פשוט טעה וזה יתפוצץ לו בפרצוף. את המידע סיפק השליח האמריקאי שאמר שנכשל במאמציו לגרום לארגון להתפרק מנשקו".

לדבריו, "איראן מנצלת את הגבול הפרוץ בין סוריה ללבנון כדי להעביר נשק וכספים והוא משלים את ההיערכות שלו לקראת עימות מול ישראל". נריה מסביר כי כעת, ישראל עוקבת ב-7 עיניים ומחסלת פעילים בדרום לבנון. "אני נזכר במשפט שרבין היה אומר תמיד שהעולם ישפוט אותנו לפי המעשים ולא על פי הדיבורים. מה שחסר זה מעשה, לקחת אחריות, לקחת יוזמה ולהחליט על התארגנות מחדש", הוא מסכם.

2:30pm
המרכז הירושלמי
ישראל במצור מדיני – ומה מתכנן הקבינט?

ישראל לכודה בלחץ מדיני ובינלאומי הולך ומחמיר, מזהיר יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריו, "ישראל לא מכריעה את המלחמה, גם בגלל טעויות שלנו וגם בגלל הקמפיין השקרי שמופעל נגדה". בן מנחם מצביע על כך שאפילו הנשיא טראמפ, שתומך בישראל, מאותת ש"ישראל היא זו שצריכה להחליט". הוא מעריך שמתבשל מהלך אסטרטגי, אולי צבאי, אבל לא רואה את צה"ל כובש את עזה כולה או מגייס לסבבי מילואים נוספים. "הכנסת מזון לרצועה היא לא מהלך הומניטרי, זו עזרה לאויב", הוא טוען.

הדאגה המרכזית היא מה שמתרחש בזירה המדינית, בעיקר מול ארה"ב, שעד כה מונעת מהלומות מדיניות באו"ם באמצעות וטו. בן מנחם מדגיש את הצורך בהכרעה מהירה וברורה: "לא ייתכן שזה נמשך שנתיים. המטרה לא ברורה. החיילים שואלים – מה עכשיו?" לדבריו, צה"ל מסוגל לכבוש את הרצועה ולחלץ את החטופים, אך ללא הכרעה מדינית – אין מוצא. "זו כבר החלטה מוסרית. או שמסיימים עם זה, או שמוותרים לחמאס – וגם אז לא נקבל את כל החטופים", הוא מסכם.

2:20pm
המרכז הירושלמי
איראן-ישראל: בין הפסקת האש לסערה הבאה

יוני בן מנחם מדגיש כי הפסקת האש בין ישראל לאיראן אינה אלא הפוגה זמנית, בעוד שני הצדדים נערכים לעימות הבא. לדבריו, "איראן עדיין מסוגלת לשגר מטח מהיר של מאות טילים בליסטיים לעבר ישראל, כפי שעשתה באפריל 2024" – אך מהלך כזה, הוא מציין, "יהיה מסוכן מאוד מבחינתה, כיוון שישראל תגיב בעוצמה מוחצת בשטחה של איראן". בן מנחם מצביע על כך שהעימות בין המדינות נמצא בשלב ביניים, שבו ההרתעה ההדדית שברירית וכל טעות עלולה להצית מחדש את הלחימה.

12:12pm
המרכז הירושלמי
הטבח הבא כבר מתוכנן – והמערב מממן אותו בשתיקה

מאות אזרחים דרוזים נטבחו לאחרונה בסווידא, כולל נשים וילדים, בפשיטה אכזרית של כוחות הביטחון במדינה – שמורכבים בפועל ממיליציות סלפיות-ג'יהאדיסטיות. משטר א-שרע, שמיתג את עצמו כ"ממשל סורי חדש", הוא למעשה גלגול מודרני של דאע"ש, בשיתוף פעולה עם לוחמים זרים ובחסות סעודיה וארה"ב.

דליה זיאדה, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, כותבת כי הטיהור האתני נגד הדרוזים והעלווים נעשה בגלוי, והמערב לא רק שותק – הוא משתף פעולה. "מאות מיליוני דולרים מוזרמים להשקעות במשטר הדמים הזה, שמבצע הוצאות להורג, ביזה והשמדת קהילות שלמות בשם הסדר. השלטון הג'יהאדיסטי הזה הוא איום עולמי".

12:10pm

Close