התראות

"מציאות צפרדעית" של ישראל

תא"ל במיל יוסי קורפווסר מנתח את השנה שעברה ועומד על הסכנות לישראל
שיתוף

תוכן העניינים

בדברים שנשא תא"ל במיל. יוסי קופרווסר בכנס בנושא "שנה למבצע שומר החומות" אמר את הדברים הבאים:

"אני רוצה לתאר תמונה רחבה יותר. אנחנו מסתכלים על לקחים מ"שומר החומות". זו נקודה על הספקטרום של התפתחות מציאות בעייתית עבור מדינת ישראל. "מציאות צפרדעית" – אנו מתלבשים בשורת תהליכים שמחלישים אותנו וכל אחד מהם נראה כלא נורא. העיקר להשיג את השקט של מחר בבוקר".

איראן – בדרך לארסנל גרעיני

"אבל מתרחשים בו זמנית שורת תהליכים שמחלישים אותנו. קורה משהו עם הגרעין האיראני. כ-30 שנה פועלים ליצירת נשק גרעיני. יש להם מספיק חומר מועשר ויכולות העשרה כדי לייצר תוך 4 חודשים מספיק חומר ל 4 פצצות. אנחנו נאבקים כדי להפחית את הטמפרטורה הזו אך זה מתחמם.

אם לא יושג הסכם בנושא הגרעין, היכולת הזו רלוונטית כבר מחר בבוקר. יכול להיות שמחר בבוקר נצטרך לפעול. ואם כן יושג הסכם מצבנו עוד יותר גרוע. אולי נרוויח 9 שנים, אבל האיראנים יעמדו בסוף אותן 9 שנים על סף ייצור 100 פצצות אטום מבלי שמישהו יוכל לעשות משהו. זו הרגל האחת."

התעצמות החיזבאללה

"ברגל השנייה, כל הגורמים בציר הקיצוני הזה של איראן מתעצמים, ובראשם חזבאללה שצובר נשק רב יותר ומדויק יותר ומתוכנן לביצוע פעולות שאיש לא העלה על דעתו שיעזו לעשות. זה קורה מול עינינו. גם פה עובדים קשה להורדת הטמפרטורות עם המערכה בין המלחמות. אז במקום 10 טילים מדויקים בחודש.. אז מייצרים רק 3. זה גם משהו שצריך להטריד אותנו".

יחסי ישראל – ארה"ב: ממשל ביידן רואה בישראל הגורם הבעייתי

"מה קורה בתחום הדה-לגיטימציה?  גם שם חלחול מתמשך של רעיונות אנטישמיים. אנטי-ציוניים בכל מקרה לתוך מרכז השיח. אנחנו רואים מערכה שמנהלים ארגונים כמו אמנסטי HUMAN RIGHTS WATCH, שתכליתה לתייג את ישראל כמדינת אפרטהייד כדי לפגוע בלגיטימיות שלה. המערכה הזו מתנהלת במפלגה הדמוקרטית בארה"ב שהיא מפלגת השלטון שם כרגע. כשבא הנה שר החוץ האמריקאי, ראינו השבוע, ומסביר לרה"מ מה מותר ומה אסור לו, אבל אין מילה אחת מה מותר ואסור לפלסטינים ורה"מ גם לא עונה. מסתכל עליו ואומר "בסדר".

אנחנו בבעיה מפני שבעבר היה בינינו לא רק מפגש ערכים שעדיין מתקיים, אלא גם מפגש אינטרסים. מפגש האינטרסים הצטמצם מאד. לא אכפת להם שאיראנים יהיו דומיננטי והגמוני במזה"ת. המערכה נגד הטרור שחיברה אותנו באינטרסים עם ארה"ב היא בסדר עדיפות משני מבחינת ארה"ב כרגע. מה שמטריד אותם זה רוסיה וסין ובנושא הזה אנחנו לא באותו דף איתם. בנושא הפלסטיני הם רואים אחרת מאיתנו. הם סבורים שהגורם הבעייתי זה אנחנו בראייתם מי שלא מאפשר לפלסטינים מידה שווה של ביטחון וחירות. זה לא ההנהגה האנטישמית שלהם שמחייבת אותם לדבוק במאבק נגד קיומה של מדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי, אלא זו ישראל שמקיימת מה שקוראים לו "הכיבוש".

זה יוצר פער עצום בינינו לבין הממשל האמריקאי הנוכחי שהוא סכנה לאורך זמן לביטחונה של מדינת ישראל. מה גם שחלק ניכר מיהודי ארה"ב תומכים בממשל הזה. מערכת היחסים בינינו לבין יהדות העולם היא גם מרכיב חשוב לביטחוננו".

התפקיד החדש של ערבי ישראל במאבק מול מדינת היהודים

"הרגל הרביעית זו הרגל הפלסטינית שאני רוצה רגע להתמקד בה. בעבר היתה הסתכלות שמפצלת בין המרכיבים השונים של החברה הפלסטינית והתחושה היתה גם של הפלסטינים עצמם שהמשימה של ערביי ישראל במערכה כוללת של הפלסטינים נגד קיומה של מדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי, כלומר נגד הציונות זה להשתלב בחברה ולקחת את המערכת הפוליטית לכיוונים שנוחים לצרכים של העם הפלסטיני. מה שראינו לאחרונה זה שהמשימה השתלטה בראיית המערכת הפלסטינית. ככל שחמאס התחזק, שזה חלק מ"חימום המים", כך הציפייה מערביי ישראל שונה. ואנחנו רואים את תגובות חמאס וגא"פ לפיגועים האחרונים שמשבחות, מהללות וקוראות לעוד.

כששואלים מי ביצע את הפרעות או ההתפרעויות במאי, צריך להסתכל על הספקטרום של ערביי ישראל. הוא רחב ומגוון. אלא שנמצאים במערכת הפוליטית שבוחרים נציגים לכנסת הם חלק שנמצא מהמרכז וימינה או שמאלה, קראו לזה איך שתרצו של המערכת הזו. הם מוכנים להכיר בקיומה של מדינת ישראל, לא כמדינה יהודית ובכלל להשתתף בתהליכי קבלת ההחלטות, אך יש עוד חלק גדול מאד שלא מצביע. אם היו מצביעים היו להם יותר מנדטים. הם לא משתתפים בתהליך הזה כי הם שוללים את עצם ההכרה על ידי השתתפות בבחירות. הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית לא משתתף בבחירות.

הגורמים שמזוהים עם דאעש גם לא משתתפים בבחירות. יש קבוצה בתוך אלה שכן משתתפים בבחירות עושים זאת בצליעה. בעיקר אלה המזוהים כמפלגת בל"ד. הם משתתפים אך מטרתם להביא להפסקת קיומה של המדינה כמדינת הלאום של העם היהודי. וגם אלה שכן משתתפים שותפים לנרטיב הפלסטיני הכללי.

השינוי שחל פה הוא שיש קבוצות בחברה הפלסטינית ציפייה מערביי ישראל לקחת חלק במאבק האלים. אבו מאזן בעקבות אירועי 2000 סבור שזו טעות לקחת חלק במאבק האלים. כי איך ישכנעו את היהודים להקים מדינה בשטחי 67 אם גם אלו שחיים בתוכם, לא מקבלים את קיומם ופועלים נגד כוח.

אבו מאזן הוא בעד טרור, אבל הפעלת הכוח צריכה לשרת את היעדים. היעד הסופי זה חיסולה של הציונות. אבל יש גורמים במערכת הפלסטינית שחושבים שערביי ישראל צריכים להשתתף במערכה הזו.

אני לא מקבל מה שג'רי אמר קודם, שהם פעלו מתוך גורמי פשיעה. הם פעלו כי הם רואים זאת כחלק מהמאבק נגד קיומה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי. זה אנשים עם תפיסת עולם. הם לא פושעים. אולי חלק מהם ב DAY JOB הם פושעים. אבל להציג זאת כבעיית פשיעה מפחית מהאמת שאנחנו ניצבים בפניה. הם רואים זאת גם כחלק ממאבק האיסלאם ביהדות. חלק גדול מהם בעלי דעות איסלאמיות קיצוניות.

בראייתם זהו מאבק לאומי ואיסלאמי נגד קיומה של מדינת הלאום של העם היהודי. יש שיקול במערכת הפלסטינית שאתה מתרגם את מחויבותך לשפת המעשה. המרכיב מדובר גם בנושא שמדובר בבני אדם, ובני אדם רוצים לחיות טוב ואז נמצאים במערכת האיזונים בין המחויבות לנרטיב והמאבק לבין הרצון לאיכות חיים. מנסור עבאס שם דגש על איכות חיים. לא מספיק להיות מחויב לנרטיב. אבל הג'יהד האמיתי כפי שהוא קורא לו הג'יהד האזרחי הוא שיפור איכות החיים ולהשפיע מבפנים על איך מתנהלת המדינה. גם לשפר איכות חיים וגם לקדם את הנרטיב הפלסטיני.

הבעיה שלנו היא שאחוז מאד גבוה שייך לגורמים שהמשקל שהם נותנים למאבק לא פחות מהצורך לקידום איכות החיים ולעתים גבוה ממנו בהרבה. מילה נוספת על מנסור עבאס. הוא עשה מהפכה בדרך שבה גורמים באחים המוסלמים, הוא אחד הגורמים, חושבים על היחסים בין ערביי ישראל למדינה.

כשיוסוף אל קרדאווי, התיאולוג המודרני של האחים המוסלמים חשב על תורת המיעוטים הוא ייחס את זה לצד מוסלמי שאיננו חי במדינה בה רוב מוסלמי, איך להתנהג. חשב על אמריקה או אירופה. לגבי מדינת ישראל אמר "לא זה שטח שאין ליישם בו את תורת המיעוטים אלא תורת המאבק –  הם צריכים להלחם", הוא התיר אפילו פיגועי התאבדות. מנסור עבאס אומר ניישם את תורת המיעוטים גם בישראל. כי בסופו של דבר לפי תורה זו כל העולם יהיה מוסלמי. בקיצור, צריך לראות את כל המפה הזו, להבין את המשחק במפה הזו.

צריך לשנות דיסקט בשירותי המודיעין והביטחון. אני רואה את כל המערכה שהשב"כ מנהל כדי להגיד "מה אתם רוצים מאיתנו?" בעניין דאעש. אנחנו רוצים! אחרי הפיגוע הראשון בבאר שבע ציפינו כתושבי המדינה לתוצאות טובות יותר בהתמודדות עם הפיגוע השני. מבינים שמודיעין זה לא עניין 100% הייתה ציפיה ולכן אנחנו מתוסכלים. כנראה שהאסימון לא ירד אחרי הפיגוע הראשון. נקווה שאחרי הפיגוע השני. גם אחרי שומר החומות היה צריך לרדת האסימון.

הדברים נאמרו במסגרת כנס של תנועת "אם תרצו".

 

 

 

 

 

שיתוף

תמכו בנו

הירשמו ל-Daily Alert

ה-Daily Alert הידוע – תקציר חדשות ישראל, מופק על ידי המרכז הירושלמי מאז 2002, ומציע קישורים לכתבות נבחרות בנושא ישראל מתוך מקורות תקשורת מובילים באנגלית ובעברית.

עוד בנושא

הישאר מעודכן, תמיד

קבל את החדשות, התובנות והעדכונים העדכניים ביותר ישירות לתיבת הדואר הנכנס שלך — תהיה הראשון לדעת!

 

הירשם ל-Jerusalem Issue Briefs

תמצית חדשות ישראל יוצאת לאור בכל יום ראשון, שלישי וחמישי.

התראות

המרכז הירושלמי
דיווחים ערביים: קטאר רואה בתקיפה בגידה אמריקנית

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, על הדיווחים הסותרים סביב החיסול בדוחא: "חמאס טוען שהצמרת שלו ניצלה, אבל אף אחד מהם לא מופיע בתקשורת. התמונות מהתקיפה מראות שזה כמעט בלתי אפשרי לצאת משם חי – ייתכן שהם פצועים ומסתירים מידע," אמר.

לדבריו, ישראל קיבלה אור ירוק מהנשיא טראמפ אחרי שהתברר כי חמאס מסרב להצעתו האחרונה: "אין עסקה. חמאס מושך זמן, מנסה למסמס ולגרור את ישראל לשולחן המשא ומתן כדי לעכב את כיבוש עזה".

בן מנחם הסביר כי בקטאר רואים בתקיפה "בגידה אמריקנית" לאחר שהשקיעו מיליארדים ביחסים עם וושינגטון, וכעת הם מתכננים ועידת פסגה ערבית-אסלאמית כדי לתקוף את ישראל בזירה הדיפלומטית. "בסופו של דבר זה דווקא טוב לישראל – קטאר לעולם לא הייתה מתווך הוגן, ומצרים תוכל לקבל את התפקיד המרכזי", הוסיף.

על תגובת העולם הערבי אמר: "הגינויים הרשמיים הם מס שפתיים בלבד. כל המשטרים הסוניים – סעודיה, ירדן, מצרים – יודעים שקטאר היא ראש הנחש של האחים המוסלמים. בפנים הם שמחים לראות את הפגיעה בחמאס".

 
12:10pm
המרכז הירושלמי
קטאר מסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהיר כי קטאר מנהלת "קאבר-אפ" לאחר התקיפה בדוחא ומסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו, במקביל לפתיחת קמפיין בינלאומי נרחב נגד ישראל. לדבריו, דוחא מציגה את ישראל כסכנה אזורית במטרה לטרפד את הסכם הנורמליזציה המתגבש עם סעודיה ואת יוזמת טראמפ לנורמליזציה רחבה במזרח התיכון – צעד שישראל חייבת להיאבק בו בעוצמה.

 
12:09pm
המרכז הירושלמי
בכיר לשעבר במוסד: קטאר לא מתכננת להגיב צבאית למתקפה בדוחא

עודד עילם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון ולשעבר ראש חטיבת הפח״ע במוסד, הסביר כי למרות הניסיון של קטאר וחמאס להסתיר את תוצאות התקיפה בדוחא, האמת תיחשף בתוך ימים. לדבריו, המוסד שימש גורם מרכזי במגעים מול דוחא, אך התגובה הקטארית לא תהיה צבאית אלא תקשורתית וכלכלית: "הם יריצו קמפיין ארסי, ישקיעו מיליארדים בקניית השפעה, ובסוף יבלעו את הצפרדע ויחזרו לעסקים כרגיל".

12:09pm
המרכז הירושלמי
מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם

מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם | השגריר בדימוס עו"ד אלן בייקר, יועץ משפטי לשעבר במשרד החוץ וחוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסביר כי לארצות הברית כמדינה ריבונית יש זכות למנוע כניסה לטרוריסטים או לגורמים בעייתיים – גם אם מדובר בהזמנה רשמית לעצרת האו״ם. עם זאת, הוא מזכיר כי "הסכם המטה עם האו״ם מחייב את וושינגטון לאפשר לנציגים להגיע, גם אם החוק האמריקני לא היה מאפשר זאת".

בייקר הזכיר תקדימים: "קדאפי הגיע לניו יורק, גם נשיאי איראן נאמו באו״ם. היוצא מן הכלל היה ערפאת – שאז העבירו את העצרת לשווייץ כדי שידבר שם". לדבריו, במקרה של אבו מאזן, אם ארה״ב תתעקש, "החוק האמריקני עשוי לגבור על ההסכמים, והכניסה תיאסר".

11:23am
המרכז הירושלמי
הגיע הזמן להכריע את חמאס, ולהכריע גם את שקרי האו"ם

 

בעקבות הודעת דובר צה"ל בערבית על פינוי שכונת זייתון הבוקר, סא"ל (מיל') עו"ד מוריס הירש, חוקר ב-JCFA, מברך על המהלך ואומר: "חיכינו לזה הרבה זמן – זה מה שצריך כדי להכריע את חמאס. מי שחשב שהחטופים ישתחררו במו"מ טעה. צריך לפעול בכוח, ולהציל כמה שיותר חיים". לדבריו, מדובר במבחן משילות למדינה כולה: "האם זו מדינה שיש לה צבא או צבא שיש לו מדינה?" הוא מצפה שהקבינט יקבל החלטה אמיצה, ושהצבא יעמיד תוכניות ריאליות למימוש הכרעה צבאית בעזה.

לגבי ההכרה במדינה פלסטינית, הירש טוען כי אין לכך משמעות מעשית – זו מניפולציה שמשרתת את הטרור בלבד. הוא תוקף את ההתנהלות מול צרפת: "יש להם קונסוליה בירושלים. אם הם יכירו במדינה פלסטינית, שילכו לרמאללה או לעזה". הירש מציע לממשלה לעבור מהסברה לתקיפה תודעתית יזומה, במיוחד מול שקרי האו"ם. "חיכינו לחשיפת קמפיין ההרעבה במקום להוביל נרטיב אמיתי בעצמנו. כל יום צריך לפרסם את האמת, זה נשק קריטי לא פחות מהלחימה בשטח".

 הראיון המלא

11:32am
המרכז הירושלמי
סיוע לעזה? נשק בידיים של חמאס

"חמאס לא מנסה להאכיל את עמו – הוא מקריב אותו עבור ניצחונות תודעתיים", כותבת ד"ר פיאמה נירנשטיין, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריה, הקהילה הבינלאומית משחקת לידיים של ארגון טרור שמנצל כל משאית סיוע: "87% מהסיוע שנשלח לעזה נבזז בידי חמאס", היא מציינת, "התוצאה: רעב מבוים, אזרחים מותקפים על ידי חמושים, וכל זאת כשהתקשורת מאשימה דווקא את ישראל".

נירנשטיין מצביעה על האבסורד: "כשהאו״ם יצביע על מדינה פלסטינית, החטופים יישארו בעזה, והסיוע ימשיך להיגנב". מבחינתה, העולם לא רק עיוור למציאות, אלא גם משתף פעולה עם האויב: "המנהיגים שואלים למה חמאס לא רוצה לנהל מו״מ? כי הם לא חייבים. כל ויתור וכל משאית הם צעד נוסף להרס ישראל". זו, לדבריה, לא מדיניות סיוע, זו התאבדות מוסרית של המערב.

3:46pm
המרכז הירושלמי
המלחמה בעזה נמרחת – ובסוף חמאס יכריז על ניצחון

"כל יום שחולף ולא כבשנו את הרצועה – פועל לרעתנו", מזהיר יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריו, ישראל מתנהלת מול חמאס בצורה שגויה הן צבאית והן מדינית כבר שנתיים: "אנחנו מספרים לעצמנו סיפורים, כמו עם חיזבאללה. אלה ארגונים ג’יהאדיסטים – הם לעולם לא יתפרקו מנשק". לדעתו, אסון נוסף הוא זה שיטלטל את ההנהגה לפעולה, בדיוק כפי שהיה בפיגוע במלון פארק לפני מבצע חומת מגן.

בן מנחם מצביע גם על תסכול אמריקאי גובר: "הממשל ידידותי מאוד לישראל, אבל קטאר מוליכה אותו שולל, מבטיחה עסקאות תוך שבועיים שאין להן בסיס". מול חזון ההכרעה, הוא שולל לחלוטין צעדי ביניים כמו כתר או מצור: "זה יהיה בומרנג וייגמר בכך שהם יכריזו על ניצחון, כשאנחנו ניגרר למלחמת חורף קשה יותר". המסקנה שלו חדה: "חייבים לצאת למבצע, למחוק את חמאס ולשים סוף לאשליות. זה או אנחנו או הם".

 
3:46pm
המרכז הירושלמי
חשיפה לצפון: האם חזבאללה נערך מחדש?

למרות הרטוריקה המרגיעה, כי המצב הביטחוני הוא מהטובים בעשורים האחרונים, בפועל כבר בנובמבר 2024 חזבאללה הפר את הסכם הפסקת האש. "אני חושב שזו הרגעה, אם אתה קורא לעומק את דבריו של אלוף פיקוד הצפון", מסביר, אל"מ (במיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, בראיון לחדשות 13.

החוקר מדגיש כי "הגבול בין סוריה ללבנון הוא פרוץ – יש 136 מעברים בלתי חוקיים, שחלקם נשלטים בשלט רחוק בידי כוחות עוינים". באמצעות אותם מעברים זורמות סחורות אסורות, ודרכם מצליחה איראן להעביר אמצעי לחימה לחזבאללה. כך הארגון מתחזק ומתחמש מחדש, למרות המאמצים לבלום אותו.

חזבאללה מסרב להתפרק מנשקו, וממשלת לבנון מתקשה או אינה מעוניינת לפעול נגדו. ההתעצמות הזו, בצד הגבול הצפוני של ישראל, מחייבת בחינה מחודשת של האיום ושל ההיערכות מולו. לדבריו, "השליח האמריקאי עצמו הודיע שנכשל בכפיית פירוק חזבאללה מנשקו".

12:15pm
המרכז הירושלמי
הפסקת האש קרסה: חיזבאללה נערך למלחמה עם ישראל

אל"מ (מיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון: "מי שחשב שסיימנו עם חיזבאללה, פשוט טעה וזה יתפוצץ לו בפרצוף. את המידע סיפק השליח האמריקאי שאמר שנכשל במאמציו לגרום לארגון להתפרק מנשקו".

לדבריו, "איראן מנצלת את הגבול הפרוץ בין סוריה ללבנון כדי להעביר נשק וכספים והוא משלים את ההיערכות שלו לקראת עימות מול ישראל". נריה מסביר כי כעת, ישראל עוקבת ב-7 עיניים ומחסלת פעילים בדרום לבנון. "אני נזכר במשפט שרבין היה אומר תמיד שהעולם ישפוט אותנו לפי המעשים ולא על פי הדיבורים. מה שחסר זה מעשה, לקחת אחריות, לקחת יוזמה ולהחליט על התארגנות מחדש", הוא מסכם.

2:30pm
המרכז הירושלמי
ישראל במצור מדיני – ומה מתכנן הקבינט?

ישראל לכודה בלחץ מדיני ובינלאומי הולך ומחמיר, מזהיר יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריו, "ישראל לא מכריעה את המלחמה, גם בגלל טעויות שלנו וגם בגלל הקמפיין השקרי שמופעל נגדה". בן מנחם מצביע על כך שאפילו הנשיא טראמפ, שתומך בישראל, מאותת ש"ישראל היא זו שצריכה להחליט". הוא מעריך שמתבשל מהלך אסטרטגי, אולי צבאי, אבל לא רואה את צה"ל כובש את עזה כולה או מגייס לסבבי מילואים נוספים. "הכנסת מזון לרצועה היא לא מהלך הומניטרי, זו עזרה לאויב", הוא טוען.

הדאגה המרכזית היא מה שמתרחש בזירה המדינית, בעיקר מול ארה"ב, שעד כה מונעת מהלומות מדיניות באו"ם באמצעות וטו. בן מנחם מדגיש את הצורך בהכרעה מהירה וברורה: "לא ייתכן שזה נמשך שנתיים. המטרה לא ברורה. החיילים שואלים – מה עכשיו?" לדבריו, צה"ל מסוגל לכבוש את הרצועה ולחלץ את החטופים, אך ללא הכרעה מדינית – אין מוצא. "זו כבר החלטה מוסרית. או שמסיימים עם זה, או שמוותרים לחמאס – וגם אז לא נקבל את כל החטופים", הוא מסכם.

2:20pm
המרכז הירושלמי
איראן-ישראל: בין הפסקת האש לסערה הבאה

יוני בן מנחם מדגיש כי הפסקת האש בין ישראל לאיראן אינה אלא הפוגה זמנית, בעוד שני הצדדים נערכים לעימות הבא. לדבריו, "איראן עדיין מסוגלת לשגר מטח מהיר של מאות טילים בליסטיים לעבר ישראל, כפי שעשתה באפריל 2024" – אך מהלך כזה, הוא מציין, "יהיה מסוכן מאוד מבחינתה, כיוון שישראל תגיב בעוצמה מוחצת בשטחה של איראן". בן מנחם מצביע על כך שהעימות בין המדינות נמצא בשלב ביניים, שבו ההרתעה ההדדית שברירית וכל טעות עלולה להצית מחדש את הלחימה.

12:12pm
המרכז הירושלמי
הטבח הבא כבר מתוכנן – והמערב מממן אותו בשתיקה

מאות אזרחים דרוזים נטבחו לאחרונה בסווידא, כולל נשים וילדים, בפשיטה אכזרית של כוחות הביטחון במדינה – שמורכבים בפועל ממיליציות סלפיות-ג'יהאדיסטיות. משטר א-שרע, שמיתג את עצמו כ"ממשל סורי חדש", הוא למעשה גלגול מודרני של דאע"ש, בשיתוף פעולה עם לוחמים זרים ובחסות סעודיה וארה"ב.

דליה זיאדה, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, כותבת כי הטיהור האתני נגד הדרוזים והעלווים נעשה בגלוי, והמערב לא רק שותק – הוא משתף פעולה. "מאות מיליוני דולרים מוזרמים להשקעות במשטר הדמים הזה, שמבצע הוצאות להורג, ביזה והשמדת קהילות שלמות בשם הסדר. השלטון הג'יהאדיסטי הזה הוא איום עולמי".

12:10pm

Close