התראות

פרופסורים נגד הרפובליקה: העצומה שמטלטלת את איראן

איראן מתמודדת הבוקר עם פער הולך ומתרחב בין נרטיב הניצחון שמובילה הממשלה לבין קריאות גוברות לשינוי מערכתי נוכח משבר כלכלי, חברתי ומשילותי חריף
שיתוף
סקירת דיווחים הבוקר (17 ביולי 2025) באיראן
סקירת דיווחים הבוקר (17 ביולי 2025) באיראן

תוכן העניינים

הבוקר (ה') גוברים הקולות הסותרים באיראן: מחד, ההנהגה בטהראן ממשיכה לשווק את מלחמת 12 הימים כ"הישג לאומי" שהדגים את עוצמתה הטכנולוגית והמוסרית של הרפובליקה האסלאמית; מנגד, נשמעים קולות מחאה עזים נגד הרפובליקה מצד פרופסורים, עיתונאים, כלכלנים ואנשי ציבור, המצביעים על משבר חברתי הולך ומחריף, כלכלה מתדרדרת, מחסור גובר באנרגיה ובמים, ופער הולך ומעמיק בין הציבור לבין מוסדות השלטון. המרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון מביא את תמונת המצב המדויקת משיח התקשורת והרחוב באיראן – מהעיתונות הרפורמיסטית ועד המדיה הממסדית, מהקריאות לרפורמה כלכלית ועד לחשש הגובר ממנגנון הסנקציות הבינלאומי.

עצומת הכלכלנים: קריאה לשינוי מערכתי באיראן

180 כלכלנים ואנשי אקדמיה איראניים פרסמו עצומה מסעירה הקוראת לשחרור אסירים פוליטיים, לתיקון מדיניות החוץ, ולהגבלת מעורבות הצבא בכלכלה. עצומה זו, שפורסמה בעיתון "שרק", מעוררת ביקורת חריפה מצד תומכי המשטר, וזאת על רקע ביקורת גוברת מצד עיתונאים רפורמיסטים על תפקוד הממשלה באירועי המלחמה והשלכותיה. ברקע הדברים עומדים חששות מהחמרה במצב הכלכלי והחברתי עם חידוש אפשרי של הסנקציות ומימוש האיומים במנגנון ההפעלה מחדש (Snap Back).

הדרישות המפורטות בעצומה כוללות משא ומתן ישיר עם ארה"ב ואירופה, חיזוק שיתוף הציבור בהחלטות, רפורמה בשידור הציבורי, צמצום השפעת גורמים צבאיים על המשק, ומאבק בשחיתות וברנטה. תומכי המשטר הגיבו בחריפות, בטענה שמדובר בקריאה ל"כניעה" לאמריקאים ול"השפלה מול הציונים". ד"ר מהדי עבאסי, כלכלן ששימש בעבר סגן שר התכנון וחתם על העצומה, הסביר כי "מי שהיה שותף לשלטון בעבר, מבין שהמצב אינו בר קיימא" וכי המשבר הנוכחי דורש שינוי יסודי.

חשש לזכויות אדם: ביקורת על החקיקה הביטחונית

מאמרי פרשנות שפורסמו בעיתונים "שרק" ו"אעתמאד" על ידי שופטים ופעילי זכויות אדם טוענים כי החקיקה הביטחונית המחמירה שאושרה לאחרונה נגד "מרגלים" משרתת מטרות פוליטיות ולא ביטחוניות, ועלולה לפגוע בזכויות אזרח בסיסיות גם בזמן חירום. סאלח נקרא-כאר, עורך דין לזכויות אדם, צייץ בטוויטר כי "חוק שנולד מתוך כעס הורג את החוק. אם נהפוך ביקורת לריגול – מחר כל אזרח יהיה חשוד". ציוץ זה זכה לחשיפה בינלאומית ושימש דוגמה לחשש משפטנים מתיקוני הביטחון החדשים. מאמר מערכת חריף ב"שרק" הזהיר כי "להפוך את ביטחון המדינה לכלי ענישה – זה המתכון להרס כל אמון ציבורי".

דיאלוג מדומה וקריאה להשבת מוחות

איש התקשורת מוחמד עלי וכילי, עיתונאי רפורמיסטי, טוען כי הממשלה מקיימת פגישות "מזויפות ותעמולתיות" עם פעילים פוליטיים, אך בפועל אינה מקיימת דיאלוג אמיתי ואינה מקבלת ביקורת. במקביל, עיתון "אעתמאד" דיווח כי חבר פרלמנט לשעבר מתח ביקורת חריפה על מדיניות הפנים שאינה מאפשרת את חזרתם של אינטלקטואלים ופעילים איראניים מחו"ל, וקרא להסרת האיומים והחסמים נגדם. הנשיא מסעוד פז'שכיאן אף התייחס לסוגיה ואמר: "במלחמה, גם מתנגדינו לשעבר עמדו לצידנו. האם לא ראוי לתת להם לשוב ולהיות חלק ממהלך השיקום?".

תגובת המשטר: אחדות לאומית מול "נאיביות"

מנגד, המשטר מגיב לטענות. בעיתון "ריסאלת" פורסם מאמר תגובה בו נאמר כי ההצעות המופיעות בעצומה הן "נאיביות" ומתעלמות מהניסיון המר של הפרת הסכמי הגרעין על ידי ארה"ב והתקיפות הצבאיות האחרונות של ישראל וארה"ב. נשיא איראן, מסעוד פז'שכיאן, קרא להמשיך בהתנהלות "מכובדת ומאחדת מול הציבור, גם כלפי מתנגדים לשעבר", תוך הדגשה שהעם נשא בעול המרכזי במלחמה. הדגשת "האחדות הלאומית" המשיכה גם בעיתונים ממסדיים כגון "קיהאן" ו"גודס", המדגישים את תמיכת כלל הזרמים באיראן, כולל גולים ומתנגדי משטר, במהלך המלחמה עם ישראל – כעדות ללכידות הלאומית ולצדקת המשטר.

משבר המהגרים האפגנים וחשש ממנגנון ה-Snap Back

סוגיית המהגרים האפגנים ממשיכה לתפוס את תשומת הלב. מספר עיתונים (Shargh, Etemaad, AsreTosee) העלו ביקורת חריפה נגד מדיניות הגירוש של פליטים אפגנים בשבוע האחרון. ברשתות החברתיות נפוצה מחאה נגד גירוש משפחות מעורבות (אישה איראנית וגבר אפגני), תוך ציון הפגיעה ההומניטרית הקשה.

במקביל, באיראן ממשיכים לחשוש מהפעלת מנגנון ה-Snap Back נגד המדינה בסוף אוגוסט, בהמשך לדד ליין שהציבו הנשיא טראמפ ואירופה. עשרות פוסטים בטוויטר מזהירים כי צרפת, גרמניה ובריטניה יפעילו מחדש את הסנקציות של מועצת הביטחון בשל העשרת האורניום המואצת. אחרים מזהירים כי ארה"ב עלולה לנצל זאת כדי לכפות משא ומתן כוחני. ההשוואה לקריסת הסכם הגרעין ב-2018 חוזרת שוב ושוב.

שינוי פרדיגמה: בין לכידות לרפורמה

מלחמת 12 הימים מול ישראל תופסת מקום מרכזי בשיח. ברשתות החברתיות ובערוצי טלגרם מופצים סרטונים של מתקפת ה"תגובה המיידית" האיראנית על בסיסים אמריקאיים וישראלים באזור, לצד מסרים תעמולתיים לפיהם זו עדות ש"איראן אינה חוששת עוד מאיש". ההאשטג "שינוי פרדיגמה" (تغییر پارادایم) תופס תאוצה ברשתות החברתיות תחת הקריאה המשותפת של אנשי משטר ורפורמיסטים המשתמשים בתיוג כדי לתאר את הצורך האסטרטגי בהגדרת יחסים חדשים מול הציבור, הכלכלה והמערב, כתוצאה מהמלחמה. בקרב השלטון מדובר בניסיון להרחיב את הלכידות; אצל הרפורמיסטים מדובר בקריאה לרפורמה שלטונית.

מספר עיתונאים מזהירים כי ההתלהבות הציבורית מתמוססת לאחר הפסקת האש, והקולות המבקשים דמוקרטיזציה חוזרים לתפוס מקום. בעיתונות הכלכלית והחברתית מתחילים לעסוק בנזקי התשתיות ובמשבר האנרגיה – כולל מחסור במים, תקלות חשמל, בעיות תקציביות ותעסוקה, ואזהרות מפני השבתה של אזורי תעשייה.

מקורות מידע

  1. עיתונות איראנית (רפורמיסטית / עצמאית): Shargh, Etemaad, Arman-e Melli, Asr-e Tosee.
  2. עיתונות איראנית ממסדית / שמרנית: Qods, Resalat, Tasnim News Agency, IRNA.
  3. מדיה בינלאומית: Reuters, Iran International.
  4. כלכלה ונתונים: EcoIran, Center for Human Rights in Iran.
  5. רשתות חברתיות: Twitter/X, Telegram.
  6. יוזמות אזרחיות מקוונות: Karzar.net.
שיתוף

תמכו בנו

הירשמו ל-Daily Alert

ה-Daily Alert הידוע – תקציר חדשות ישראל, מופק על ידי המרכז הירושלמי מאז 2002, ומציע קישורים לכתבות נבחרות בנושא ישראל מתוך מקורות תקשורת מובילים באנגלית ובעברית.

עוד בנושא

הישאר מעודכן, תמיד

קבל את החדשות, התובנות והעדכונים העדכניים ביותר ישירות לתיבת הדואר הנכנס שלך — תהיה הראשון לדעת!

 

הירשם ל-Jerusalem Issue Briefs

תמצית חדשות ישראל יוצאת לאור בכל יום ראשון, שלישי וחמישי.

התראות

המרכז הירושלמי
מצרים נגד ישראל – כדי לרצות את קטאר וחמאס?

דליה זיאדה, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהירה מהטון האגרסיבי של קהיר כלפי ישראל. לדבריה, "ההצהרות הריקות והברברנות שיוצאות ממצרים בשבועות האחרונים מטרידות לא רק את הישראלים אלא גם מצרים כמוני, שלא רוצים לראות את מדינתנו מדרדרת למלחמה עם ישראל – לא בגלל עימות ישיר, אלא כדי לרצות את קטאר או את חמאס ותומכיו. זה לא הגיוני".

לדבריה, נקודת השיא הייתה בפסגת דוחה, כשנשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי כינה את ישראל "אויב". זיאדה מדגישה כי "אפילו אמיר קטאר, שעמד על הבמה באותה פסגה, לא השתמש במילה הזאת. זה היה הלם אדיר לשמוע את זה דווקא מקהיר". עם זאת, היא מציינת כי בעקבות התגובות הקשות נראה שמצרים מנסה כעת לסגת לאחור ולהבהיר כי היא רק מגינה על גבולותיה. אך זיאדה מוסיפה אזהרה ברורה: "אל תקחו את זה ברצינות. מה שאנחנו רואים בתקשורת המצרית ובדברי בכירים עדיין מטריד מאוד".

זיאדה מסכמת כי שלום ישראל-מצרים עומד בפני אתגר חמור: "שמענו את א-סיסי מאשים את ישראל ברצח עם ובטיהור אתני, ואת המודיעין המצרי מאיים במלחמה אם פליטים מעזה ינהרו לסיני. כל זה מנוגד לאינטרס המצרי בראש ובראשונה. השלום בין ישראל למצרים נראה היום שברירי יותר מאי פעם".

11:16am
המרכז הירושלמי
דיווחים ערביים: קטאר רואה בתקיפה בגידה אמריקנית

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, על הדיווחים הסותרים סביב החיסול בדוחא: "חמאס טוען שהצמרת שלו ניצלה, אבל אף אחד מהם לא מופיע בתקשורת. התמונות מהתקיפה מראות שזה כמעט בלתי אפשרי לצאת משם חי – ייתכן שהם פצועים ומסתירים מידע," אמר.

לדבריו, ישראל קיבלה אור ירוק מהנשיא טראמפ אחרי שהתברר כי חמאס מסרב להצעתו האחרונה: "אין עסקה. חמאס מושך זמן, מנסה למסמס ולגרור את ישראל לשולחן המשא ומתן כדי לעכב את כיבוש עזה".

בן מנחם הסביר כי בקטאר רואים בתקיפה "בגידה אמריקנית" לאחר שהשקיעו מיליארדים ביחסים עם וושינגטון, וכעת הם מתכננים ועידת פסגה ערבית-אסלאמית כדי לתקוף את ישראל בזירה הדיפלומטית. "בסופו של דבר זה דווקא טוב לישראל – קטאר לעולם לא הייתה מתווך הוגן, ומצרים תוכל לקבל את התפקיד המרכזי", הוסיף.

על תגובת העולם הערבי אמר: "הגינויים הרשמיים הם מס שפתיים בלבד. כל המשטרים הסוניים – סעודיה, ירדן, מצרים – יודעים שקטאר היא ראש הנחש של האחים המוסלמים. בפנים הם שמחים לראות את הפגיעה בחמאס".

 
12:10pm
המרכז הירושלמי
קטאר מסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהיר כי קטאר מנהלת "קאבר-אפ" לאחר התקיפה בדוחא ומסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו, במקביל לפתיחת קמפיין בינלאומי נרחב נגד ישראל. לדבריו, דוחא מציגה את ישראל כסכנה אזורית במטרה לטרפד את הסכם הנורמליזציה המתגבש עם סעודיה ואת יוזמת טראמפ לנורמליזציה רחבה במזרח התיכון – צעד שישראל חייבת להיאבק בו בעוצמה.

 
12:09pm
המרכז הירושלמי
בכיר לשעבר במוסד: קטאר לא מתכננת להגיב צבאית למתקפה בדוחא

עודד עילם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון ולשעבר ראש חטיבת הפח״ע במוסד, הסביר כי למרות הניסיון של קטאר וחמאס להסתיר את תוצאות התקיפה בדוחא, האמת תיחשף בתוך ימים. לדבריו, המוסד שימש גורם מרכזי במגעים מול דוחא, אך התגובה הקטארית לא תהיה צבאית אלא תקשורתית וכלכלית: "הם יריצו קמפיין ארסי, ישקיעו מיליארדים בקניית השפעה, ובסוף יבלעו את הצפרדע ויחזרו לעסקים כרגיל".

12:09pm
המרכז הירושלמי
מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם

מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם | השגריר בדימוס עו"ד אלן בייקר, יועץ משפטי לשעבר במשרד החוץ וחוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסביר כי לארצות הברית כמדינה ריבונית יש זכות למנוע כניסה לטרוריסטים או לגורמים בעייתיים – גם אם מדובר בהזמנה רשמית לעצרת האו״ם. עם זאת, הוא מזכיר כי "הסכם המטה עם האו״ם מחייב את וושינגטון לאפשר לנציגים להגיע, גם אם החוק האמריקני לא היה מאפשר זאת".

בייקר הזכיר תקדימים: "קדאפי הגיע לניו יורק, גם נשיאי איראן נאמו באו״ם. היוצא מן הכלל היה ערפאת – שאז העבירו את העצרת לשווייץ כדי שידבר שם". לדבריו, במקרה של אבו מאזן, אם ארה״ב תתעקש, "החוק האמריקני עשוי לגבור על ההסכמים, והכניסה תיאסר".

11:23am
המרכז הירושלמי
הגיע הזמן להכריע את חמאס, ולהכריע גם את שקרי האו"ם

 

בעקבות הודעת דובר צה"ל בערבית על פינוי שכונת זייתון הבוקר, סא"ל (מיל') עו"ד מוריס הירש, חוקר ב-JCFA, מברך על המהלך ואומר: "חיכינו לזה הרבה זמן – זה מה שצריך כדי להכריע את חמאס. מי שחשב שהחטופים ישתחררו במו"מ טעה. צריך לפעול בכוח, ולהציל כמה שיותר חיים". לדבריו, מדובר במבחן משילות למדינה כולה: "האם זו מדינה שיש לה צבא או צבא שיש לו מדינה?" הוא מצפה שהקבינט יקבל החלטה אמיצה, ושהצבא יעמיד תוכניות ריאליות למימוש הכרעה צבאית בעזה.

לגבי ההכרה במדינה פלסטינית, הירש טוען כי אין לכך משמעות מעשית – זו מניפולציה שמשרתת את הטרור בלבד. הוא תוקף את ההתנהלות מול צרפת: "יש להם קונסוליה בירושלים. אם הם יכירו במדינה פלסטינית, שילכו לרמאללה או לעזה". הירש מציע לממשלה לעבור מהסברה לתקיפה תודעתית יזומה, במיוחד מול שקרי האו"ם. "חיכינו לחשיפת קמפיין ההרעבה במקום להוביל נרטיב אמיתי בעצמנו. כל יום צריך לפרסם את האמת, זה נשק קריטי לא פחות מהלחימה בשטח".

 הראיון המלא

11:32am
המרכז הירושלמי
סיוע לעזה? נשק בידיים של חמאס

"חמאס לא מנסה להאכיל את עמו – הוא מקריב אותו עבור ניצחונות תודעתיים", כותבת ד"ר פיאמה נירנשטיין, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריה, הקהילה הבינלאומית משחקת לידיים של ארגון טרור שמנצל כל משאית סיוע: "87% מהסיוע שנשלח לעזה נבזז בידי חמאס", היא מציינת, "התוצאה: רעב מבוים, אזרחים מותקפים על ידי חמושים, וכל זאת כשהתקשורת מאשימה דווקא את ישראל".

נירנשטיין מצביעה על האבסורד: "כשהאו״ם יצביע על מדינה פלסטינית, החטופים יישארו בעזה, והסיוע ימשיך להיגנב". מבחינתה, העולם לא רק עיוור למציאות, אלא גם משתף פעולה עם האויב: "המנהיגים שואלים למה חמאס לא רוצה לנהל מו״מ? כי הם לא חייבים. כל ויתור וכל משאית הם צעד נוסף להרס ישראל". זו, לדבריה, לא מדיניות סיוע, זו התאבדות מוסרית של המערב.

3:46pm
המרכז הירושלמי
המלחמה בעזה נמרחת – ובסוף חמאס יכריז על ניצחון

"כל יום שחולף ולא כבשנו את הרצועה – פועל לרעתנו", מזהיר יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריו, ישראל מתנהלת מול חמאס בצורה שגויה הן צבאית והן מדינית כבר שנתיים: "אנחנו מספרים לעצמנו סיפורים, כמו עם חיזבאללה. אלה ארגונים ג’יהאדיסטים – הם לעולם לא יתפרקו מנשק". לדעתו, אסון נוסף הוא זה שיטלטל את ההנהגה לפעולה, בדיוק כפי שהיה בפיגוע במלון פארק לפני מבצע חומת מגן.

בן מנחם מצביע גם על תסכול אמריקאי גובר: "הממשל ידידותי מאוד לישראל, אבל קטאר מוליכה אותו שולל, מבטיחה עסקאות תוך שבועיים שאין להן בסיס". מול חזון ההכרעה, הוא שולל לחלוטין צעדי ביניים כמו כתר או מצור: "זה יהיה בומרנג וייגמר בכך שהם יכריזו על ניצחון, כשאנחנו ניגרר למלחמת חורף קשה יותר". המסקנה שלו חדה: "חייבים לצאת למבצע, למחוק את חמאס ולשים סוף לאשליות. זה או אנחנו או הם".

 
3:46pm
המרכז הירושלמי
חשיפה לצפון: האם חזבאללה נערך מחדש?

למרות הרטוריקה המרגיעה, כי המצב הביטחוני הוא מהטובים בעשורים האחרונים, בפועל כבר בנובמבר 2024 חזבאללה הפר את הסכם הפסקת האש. "אני חושב שזו הרגעה, אם אתה קורא לעומק את דבריו של אלוף פיקוד הצפון", מסביר, אל"מ (במיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, בראיון לחדשות 13.

החוקר מדגיש כי "הגבול בין סוריה ללבנון הוא פרוץ – יש 136 מעברים בלתי חוקיים, שחלקם נשלטים בשלט רחוק בידי כוחות עוינים". באמצעות אותם מעברים זורמות סחורות אסורות, ודרכם מצליחה איראן להעביר אמצעי לחימה לחזבאללה. כך הארגון מתחזק ומתחמש מחדש, למרות המאמצים לבלום אותו.

חזבאללה מסרב להתפרק מנשקו, וממשלת לבנון מתקשה או אינה מעוניינת לפעול נגדו. ההתעצמות הזו, בצד הגבול הצפוני של ישראל, מחייבת בחינה מחודשת של האיום ושל ההיערכות מולו. לדבריו, "השליח האמריקאי עצמו הודיע שנכשל בכפיית פירוק חזבאללה מנשקו".

12:15pm
המרכז הירושלמי
הפסקת האש קרסה: חיזבאללה נערך למלחמה עם ישראל

אל"מ (מיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון: "מי שחשב שסיימנו עם חיזבאללה, פשוט טעה וזה יתפוצץ לו בפרצוף. את המידע סיפק השליח האמריקאי שאמר שנכשל במאמציו לגרום לארגון להתפרק מנשקו".

לדבריו, "איראן מנצלת את הגבול הפרוץ בין סוריה ללבנון כדי להעביר נשק וכספים והוא משלים את ההיערכות שלו לקראת עימות מול ישראל". נריה מסביר כי כעת, ישראל עוקבת ב-7 עיניים ומחסלת פעילים בדרום לבנון. "אני נזכר במשפט שרבין היה אומר תמיד שהעולם ישפוט אותנו לפי המעשים ולא על פי הדיבורים. מה שחסר זה מעשה, לקחת אחריות, לקחת יוזמה ולהחליט על התארגנות מחדש", הוא מסכם.

2:30pm
המרכז הירושלמי
ישראל במצור מדיני – ומה מתכנן הקבינט?

ישראל לכודה בלחץ מדיני ובינלאומי הולך ומחמיר, מזהיר יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריו, "ישראל לא מכריעה את המלחמה, גם בגלל טעויות שלנו וגם בגלל הקמפיין השקרי שמופעל נגדה". בן מנחם מצביע על כך שאפילו הנשיא טראמפ, שתומך בישראל, מאותת ש"ישראל היא זו שצריכה להחליט". הוא מעריך שמתבשל מהלך אסטרטגי, אולי צבאי, אבל לא רואה את צה"ל כובש את עזה כולה או מגייס לסבבי מילואים נוספים. "הכנסת מזון לרצועה היא לא מהלך הומניטרי, זו עזרה לאויב", הוא טוען.

הדאגה המרכזית היא מה שמתרחש בזירה המדינית, בעיקר מול ארה"ב, שעד כה מונעת מהלומות מדיניות באו"ם באמצעות וטו. בן מנחם מדגיש את הצורך בהכרעה מהירה וברורה: "לא ייתכן שזה נמשך שנתיים. המטרה לא ברורה. החיילים שואלים – מה עכשיו?" לדבריו, צה"ל מסוגל לכבוש את הרצועה ולחלץ את החטופים, אך ללא הכרעה מדינית – אין מוצא. "זו כבר החלטה מוסרית. או שמסיימים עם זה, או שמוותרים לחמאס – וגם אז לא נקבל את כל החטופים", הוא מסכם.

2:20pm
המרכז הירושלמי
איראן-ישראל: בין הפסקת האש לסערה הבאה

יוני בן מנחם מדגיש כי הפסקת האש בין ישראל לאיראן אינה אלא הפוגה זמנית, בעוד שני הצדדים נערכים לעימות הבא. לדבריו, "איראן עדיין מסוגלת לשגר מטח מהיר של מאות טילים בליסטיים לעבר ישראל, כפי שעשתה באפריל 2024" – אך מהלך כזה, הוא מציין, "יהיה מסוכן מאוד מבחינתה, כיוון שישראל תגיב בעוצמה מוחצת בשטחה של איראן". בן מנחם מצביע על כך שהעימות בין המדינות נמצא בשלב ביניים, שבו ההרתעה ההדדית שברירית וכל טעות עלולה להצית מחדש את הלחימה.

12:12pm

Close