סקר חדש של המרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון (JCFA), שנערך בהובלת ד"ר יצחק מנסדורף, מצא כי עם תום הלחימה, האהדה לישראל גבוהה משמעותית מהאהדה לחמאס, אך נמוכה בהתייחס ל"פלסטינים שאינם חמאס" ו"חמאס" גם יחד – מגמה דומה לזו שנרשמה במהלך המלחמה.
הסקר בוצע בשיתוף חברת Survey Monkey על מדגם מייצג של 322 אמריקאים בגילאי 18 עד 65 מיד לאחר נאומו של הנשיא דונלד טראמפ בכנסת. לפי הממצאים, רוב הנשאלים (כ-65%) סבורים שאף צד לא ניצח, ואילו מבין אלו שבחרו צד, ישראל נתפסה כמנצחת בפער של למעלה מ-3 ל-1 לעומת חמאס.
כאשר משתתפי הסקר נשאלו בדבר האחריות האזרחית של הישראלים והפלסטינים למלחמה, 41% היו סבורים כי לפלסטינים יש לפחות חלק מהאחריות למעשי חמאס, ו-38% ייחסו אחריות דומה לאזרחי ישראל למעשי הממשלה. לדברי ד"ר מנסדורף, הפער הקטן בין שני הנתונים מצביע על תחושת "אחריות הדדית" בקרב הציבור האמריקאי.
עם כניסת הסכם הפסקת האש לתוקף, הסקר בחן גם את עמדות הציבור בארה"ב בנוגע להפרה אפשרית. הממצאים מעלים כי 27% מעריכים כי חמאס יהיה הראשון להפר את ההסכם לסיום המלחמה; 20% חושבים שזו תהיה ישראל, וכ-25% סבורים שלא יהיה הבדל בין הצדדים. רק 5% מהציבור מאמינים שלא יהיו הפרות כלל.
כמו כן, בהתייחס לסוגיית פתרון הסכסוך, "פתרון שתי המדינות" נותר הפופולרי ביותר בקרב המשתתפים, אך התמיכה בו אינה מוחלטת. כ-32% תומכים במדינה פלסטינית מפורזת עם פיקוח בינלאומי, 20% תומכים באוטונומיה פלסטינית עם שליטה ביטחונית ישראלית, ורבע מהנשאלים תומכים במדינה אחת עם שוויון זכויות. "כאשר נוספו תנאים ישראליים – הכרה במדינה יהודית, ביטול "זכות השיבה" ושינוי חינוכי", מדגיש ד"ר מנסדורף, "התמיכה במדינה פלסטינית ירדה ב-10%, והתחזקה התמיכה במדינה מפורזת ובאוטונומיה תחת פיקוח ישראלי".
החוקר מסכם כי "הציבור האמריקאי שומר על דפוס עקבי של אהדה לישראל בהשוואה לחמאס. ואילו בדומה לסקרים קודמים, כאשר מוסיפים למשוואה את האזרחים הפלסטינים התמיכה עוברת לצד שלהם. עם זאת, תמיכתו בפתרון שתי המדינות מותנית בתנאים המציגים הבנה לביטחון ישראל, והדבר יוצר פתח משמעותי לדיפלומטיה ציבורית אפקטיבית מצד ישראל".