לאחר הפוגה ממושכת, ארגון חמאס חידש את מתקפות הרקטות מרצועת עזה לעבר שטח ישראל. הירי, המכוון ליישובי עוטף עזה ולירושלים, מתחדש בעקבות תקופה ארוכה של פעילות צבאית אינטנסיבית של צה"ל ברצועה נוכח לוחמת הגרילה של הארגון.
מקורות ביטחוניים ישראליים מצביעים על שיקום הדרגתי של היכולות הצבאיות של חמאס, כולל חידוש חלקי של מערך ייצור הרקטות שלו. התפתחות זו מתרחשת במקביל להסטת כוחות צה"ל משמעותיים מעזה לחזית הצפון, שם מתנהלים עימותים עם חזבאללה, מה שהוביל להפחתת הלחץ הצבאי על חמאס.
על פי הערכות גורמי הביטחון, הארגון הצליח לייצר מאות רקטות חדשות במנהרות התת-קרקעיות, באמצעות מחרטות שהוברחו למקום. זאת לאחר שב-7 באוקטובר שיגר חמאס למעלה מ-5,000 רקטות, והמשיך בירי יומיומי עד להתדלדלות המלאי בעקבות הפגיעה במתקני הייצור.
גורמים בחמאס מסבירים כי חידוש הירי משרת מטרות כפולות – מבצעיות ומדיניות. מעבר ליכולת הטכנית המוגבלת לייצר רקטות, הארגון מבקש להפגין עמידות ונחישות, גם לאחר יותר משנה של לחימה. הבחירה לשגר רקטות מצפון הרצועה נועדה להעביר מסר לישראל כי כיבוש האזור יהיה מורכב ויקר.
חמאס מנסה להמחיש כי השליטה בצפון הרצועה לא תבטיח את ביטחון תושבי עוטף עזה החוזרים לבתיהם, כחלק ממערכה מתמשכת של התשה, במקביל למשא ומתן על שחרור החטופים בדוחא. הארגון משתמש בירי כאמצעי לחץ להשגת ויתורים בשיחות, ובמקביל מנסה לפגוע במורל הישראלי ולחזק את הרוח הפלסטינית.
לטענת גורמי חמאס, הירי מהווה הצהרה מדינית המבהירה כי "ההתנגדות לא תיפסק" ומעביר מסר לציבור הישראלי שהמערכה הצבאית בעזה לא השיגה את יעדיה ולא תשיג אותם בעתיד.