עבור לתוכן העמוד
Menu

צווי המעצר הבינלאומיים נגד נתניהו וגלנט הם פעולה בלתי חוקית

הוצאת צווי המעצר על ידי בית הדין הפלילי הבינלאומי היא צעד חסר סמכות חוקית • בית הדין הפך לפוליטי, איבד את אמינותו, והפגין הטיית דעות כלפי ישראל

האם צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט הם חוקיים לפי המשפט הבינלאומי? | לאחר שבית הדין הפלילי הבינלאומי הוציא צווי מעצר למנהיגים ישראלים, עולה השאלה האם הצווים חורגים מסמכות בית הדין, שכן אין כיום מדינה פלסטינית ריבונית ואין שטח פלסטיני עצמאי, ולכן לבית הדין אין סמכות שיפוט על המקרים הללו. אמנת רומא, המסדירה את פעילות בית הדין הפלילי הבינלאומי, אינה מקנה לבית הדין סמכות שיפוט על פעולות המתרחשות בשטחים שאין להם ריבונות מדינית, ולכן הצווים שהוצאו בסוף השבוע האחרון (ה') לא חוקיים, מפרים את חוקי בית הדין וניתן להתעלם מהם על ידי המדינות.

בנוסף, בית הדין הפלילי הבינלאומי חדור בפוליטיזציה, בעקבות לחצים שהפעילה ההנהגה הפלסטינית לאורך השנים, דבר שהוביל לאובדן אמינותו של בית הדין. רבים טוענים כי בית הדין מקבל את טענות הפלסטינים באופן חד-צדדי, תוך שהוא מזלזל בטענות ובממצאים שמציגה ישראל בנוגע לפעולותיה. ישראל, מצידה, מצהירה כי יש לה הצדקה משפטית איתנה לפעולותיה, על פי המשפט ההומניטרי הבינלאומי, כפי שמוכח על ידי מומחים צבאיים בינלאומיים ונתונים מדויקים, כגון צילומים וסטטיסטיקות.

לגבי הטענות על רעב בשטחי הרשות הפלסטינית, מדובר בשקרים והמצאות, תוך שצילומים ונתונים סטטיסטיים מוכיחים את ההפך הגמור – מעבר סדיר של משאיות מזון וקלוריות מספקות לכל אדם.

מעבר לכך, התובע של בית הדין הפלילי הבינלאומי, בנוסף להימצאות ענייניו האישיים תחת חקירה, הפגין באופן עקבי הטיה בוטה ביחס לתביעות הפלסטיניות נגד גורמים פוליטיים וצבאיים ישראלים, תוך הפרה של תנאי תפקידו כפי שנקבעו בחוק. כל מדינה שתתמוך בצווי המעצר (נגד נתניהו וגלנט) תתמוך בפעולה לא חוקית של בית הדין, תוך הפרת עקרונותיו הבסיסיים. כל מדינה המשתפת פעולה עם צווי המעצר של בית הדין הפלילי הבינלאומי תומכת בדרך זו בהפרה של חוקת בית הדין הפלילי הבינלאומי.