
תושבים וראשי רשויות ברמת הגולן זועמים ומתוסכלים לאחר מותם של זוג הורים מהגולן שרכבם נפגע ישירות אתמול אחר הצהריים (ג') ממטח חזבאללה לאזור, אחרי חיסול שומר הראש לשעבר של מזכ"ל חזבאללה חסן נסראללה. האירוע הטרגי, שהתרחש ברקע חודשים של הפגזות מתמשכות שגוררות נזק ושריפות, העלה שאלות קשות לגבי היעדר האסטרטגיה של הממשלה בצפון מול חיזבאללה. תא"ל (במיל') יוסי קופרווסר, חוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, סיפר הבוקר (ד') לארז תדמור ושי גולדשטיין בגלי ישראל: "מה שישראל צריכה לעשות זה להמשיך בהפעלת לחץ על חזבאללה, תוך המשך המאמץ בדרום. רק כך נוכל להגיע למערכה מלאה בצפון מתוך עמדת כוח".
לדברי תא"ל (במיל') קופרווסר, חזבאללה וחמאס ממשיכים לאבד עשרות רבות מלוחמיהם וזה משפיע על המערכה: "זה בהחלט פוגע בהם, אך הם מוכנים לשלם את המחיר הזה. אנחנו צריכים כל הזמן לבדוק את עצמנו כדי להימנע מטעויות בקבלת ההחלטות בנוגע להמשך המערכה. על פניו, גם סינוואר וגם נסראללה סובלים סבל לא מבוטל שמתורגם ללחץ עליהם מתוך הציבור שלהם. גם אם הם מאשימים את ישראל, הם מבינים שמי שהתחיל את כל המערכה הזו זה חמאס עם ההחלטה הנתעבת שלהם". הוא הדגיש כי "ישראל חייבת להגביר את המאמץ הצבאי כדי לחזק את עמדותיה לקראת מערכה אפשרית בצפון".
תא"ל (במיל') קופרווסר, לשעבר ראש חטיבת המחקר באמ"ן, מאמין כי המסר שישראל מעבירה לאויביה בתקיפות השונות מצפון ומדרום הוא חד משמעי וברור. "אנחנו מדברים בשתי שפות – בדרום, עם למעלה מעשרת אלפים הרוגים של חמאס, ובצפון – עם עשרות הרוגים של חזבאללה. נכון לעכשיו, אני מאמין שהסיכוי שלנו לסיים את המערכה בצפון ללא מלחמה כוללת הוא נמוך. כל עוד ישראל מחויבת למיטוט חמאס – המערכה בצפון תימשך. עם זאת, ישראל מנסה למצות את הסיכוי הזה. ברגע שנסיים למוטט את חמאס בדרום הן מבחינה שלטונית והן מבחינה צבאית, ייתכן שיהיה לישראל מנוף לחץ משמעותי יותר כלפי חזבאללה ואיראן כדי להגיע להסדר שעונה על צרכינו הביטחוניים – גם ללא מלחמה כוללת".
בנוגע לאפשרות להגיע להסדרים עם חמאס וחזבאללה, תא"ל (במיל') קופרווסר מסביר: "במלחמה צריך לעשות הסדרים מדיניים. בהנחה שאנחנו לא מתכננים להשתלט על כל לבנון, אופציה שלא נמצאת על השולחן כרגע, ניתן להגיע לאיזשהו הסדר שניתן למנף לעתיד. גם אם ניכנס לדרום לבנון ונשתלט עליה – זה לא יהיה סוף הסיפור, ולכן עדיף להגיע להסדר שניתן לפקח עליו מאשר להגיע למלחמה כוללת שגם היא תסתיים לבסוף בהסדר מדיני".
בהתייחס לאפשרות כי איראן תתערב במערכה באופן ישיר מכיוון חזית הצפון, יחד עם חזבאללה, החוקר הדגיש: "צריך לפעול בצורה מדורגת ולטפל בראש הנחש. להערכתי, ככל שנפגע ביכולותיה של חזבאללה – הטיפול בראש הנחש האיראני יהיה נוח יותר. ככל שאיראן מסוכנת ועלולה לנקוט בצעדים מרחיקי לכת נגדנו, כפי שראינו במתקפה על ישראל ב-14 באפריל, אנחנו מסוגלים לסכל הרבה ממה שהם מסוגלים לעשות. הדגשנו לאיראן כי אנחנו מסוגלים לפגוע בה בצורה משמעותית, ולכן זה לא ישתלם לה לפעול נגד ישראל". לסיכום, ראש חטיבת המחקר באמ"ן לשעבר סיכם בהתייחסות לתוכנית הגרעין האיראנית, ואמר: "ישראל תעשה כל מאמץ כדי לגייס את הקהילה הבינלאומית, בראשות ארה"ב, נגד האיום הגרעיני האיראני. פרק הזמן של הבחירות בארה"ב הוא פרק זמן קריטי, ולכן עלינו לעקוב בקפידה אחרי ההתפתחויות בתוכנית הגרעין האיראנית כדי שלא נפספס פרטים קריטיים".