
מועצת הביטחון של האו"ם הצביעה ב-28 לפברואר על החלטה המרחיבה את האמברגו על נשק לתימן ובייחוד נגד מנהיגי המיליציה החות'ית, כולל עבדולמאליק אל-חות'י. ההחלטה מקיפה את כל סיוע הנשק המוענק לח'ותים על ידי איראן.
בנוסף, ההחלטה מכנה את החות'ים כקבוצת טרור, זאת לראשונה, לאחר סדרה מתמשכת של התקפות מל"טים וטילים נגד איחוד האמירויות וסעודיה.
היא גם מחדשת סנקציות כספיות ואיסור נסיעה על בכירי המיליציה החות'ית לשנה נוספת.
החלטת מועצת הביטחון 2624, שהונחה על ידי איחוד האמירויות הערביות, מגנה את המשך אספקת הנשק ורכיבי הנשק לחות'ים מחוץ לתימן, תוך הפרה של אמברגו הנשק שנקבע בהחלטה 2216 בשנת 2015. היא קוראת לכל המדינות החברות באו"ם להגביר את המאמצים "להילחם בהברחת נשק ורכיבים דרך היבשה והים, כדי להבטיח את יישום אמברגו הנשק הממוקד".
11 מתוך 15 חברי מועצת הביטחון הצביעו בעד ההחלטה; אירלנד, מקסיקו, ברזיל ונורבגיה נמנעו.
המשא ומתן סביב ההחלטה היה אינטנסיבי במיוחד סביב השאלה האם יש להגדיר את החות'ים כארגון טרור או לא. חלק מהחברים הביעו חשש שהדבר עלול להפריע למאמצים של שליח האו"ם לתימן לתווך שלום, ומהשפעתו השלילית האפשרית על פעולות הומניטריות בתימן.
ההחלטה מדגישה כי הצעדים החדשים "לא נועדו להוות השלכות הומניטריות שליליות על האוכלוסייה האזרחית בתימן, וגם לא גישה אזרחית לסיוע הומניטרי, יבוא מסחרי או העברות כספים".
היא גם קוראת למדינות לציית במלואן לעקרונות המשפט הבינלאומי, לרבות המשפט ההומניטרי ומשפט זכויות האדם, ביישום הסנקציות.
"החות'ים גם חסמו את מסירת הסיוע ההומניטרי לתימן, או את הגישה או הפצה של הסיוע ההומניטרי בתימן", על פי נוסח ההחלטה, שמוסיפה כי אלימות מינית ואלימות נגד ילדים במהלך סכסוך מזוין הם מעשים הניתנים לסנקציה, וכן "לאיים על השלום, הביטחון או היציבות של תימן".
מועצת הביטחון גם גינתה "בביטויים החריפים ביותר" את מספר ההתקפות ההולך וגדל של החות'ים על מטרות אזרחיות ומסחריות, ואת תפיסתם של כלי שיט מסחריים בים האדום מול חופי תימן. החברים דרשו לשחרר את הצוות של ספינת הסוחר הרשומה באיחוד האמירויות Rwabee, שעוכבו על ידי ארגון הטרור מאז אמצע ינואר.
לאנה נוסייבה, הנציגה הקבועה של איחוד האמירויות באו"ם, בירכה על קבלת ההחלטה והוספת כל הארגון החות'י לרשימת הסנקציות בתימן בתגובה ל"הפרות הבוטות וההתקפות הנתעבות שלהם".
ההחלטה תצמצם, לדבריה, את היכולות הצבאיות של הקבוצה, ותסייע למנוע פעולות עוינות שלה כלפי כלי שיט אזרחיים המאיימים על נתיבי השיט והסחר הבינלאומי.
נוסייבה קרא לחות'ים לעצור את התקפות הטרור וחוצות הגבולות שלהם ולחזור לשולחן המשא ומתן ולהשתתף בתהליך מדיני רציני.
"אנחנו מדגישים שאין פתרון צבאי למשבר בתימן", אמרה. "הדרך היחידה להתגבר על המשבר הנוכחי היא באמצעות מאמצים משותפים להגיע לפתרון מדיני בבעלות תימן, בחסות האו"ם".
בהסבר שלהם על ההצבעה גינו חברי המועצה את ההתקפות על איחוד האמירויות וסעודיה. היא הוסיפה: "פעולה משותפת של המועצה להגבלת היכולות של החות'ים לפתוח בהתקפות ולפגוע באזרחים היא אפוא מבורכת".