עבור לתוכן העמוד
Menu

מביטה מערבה: איראן מוכנה לסייר באוקיינוס האטלנטי

אדמירל משנה , חוסין חנזאדי, אמר ב-3 לדצמבר כי חיל הים של איראן מוכן לסייר באוקיינוס האטלנטי למקרה שתוטל עליו המשימה. ח'אנזאדי אמר את הדברים בטקס השקת המשחתת “אלבורז”, וצירופן של שתי סירות קשות שהצטרפו לחיל הים של איראן בנמל בנדר עבאס. עוד ציין כי חיל הים הקים מפעלים רבים לייצור חומרה, והוסיף כי חיל […]

אדמירל משנה , חוסין חנזאדי, אמר ב-3 לדצמבר כי חיל הים של איראן מוכן לסייר באוקיינוס האטלנטי למקרה שתוטל עליו המשימה.

ח'אנזאדי אמר את הדברים בטקס השקת המשחתת “אלבורז”, וצירופן של שתי סירות קשות שהצטרפו לחיל הים של איראן בנמל בנדר עבאס.

עוד ציין כי חיל הים הקים מפעלים רבים לייצור חומרה, והוסיף כי חיל הים עשה התקדמות רבה בהשוואה לעבר.

"חיל הים נהנה מיכולות רבות, ויראה בעתיד את הצמיחה והבשלות שלהם."

מחאות יום הסטודנט באיראן

תרגיל ימי עם רוסיה וסין

אתמול דיווחה סוכנות הידיעות "רויטרס" כי חיילות הים של רוסיה, איראן וסין צפויים להתחיל בעוד כשלושה שבועות בתרגיל ימי משותף שיחל ב-22 בדצמבר ויסתיים ב-20 בינואר. את הדיווח, שהופיע תחילה בסוכנות הידיעות הרוסית "TASS", אישר מפקד הצי האיראני חוסיין חאנזאדי.

חאנזאדי המשיך וסיפר כי המטרה של התרגיל המשותף, שמיקומו אינו ידוע נכון לעכשיו, היא הגברת הביטחון האיראני בחלקו הצפוני של האוקיינוס ההודי וכמובן חיזוק שיתוף הפעולה הביטחוני בין שלושת המדינות. חאנזאדי אף הודיע ביום חמישי האחרון על רכש מאסיבי של מטוסים לא מאוישים וכלי שיט שלטענתו יוכלו לשנות את המאזן האסטרטגי של איראן.

תוצאות תקיפת כוח "אל קודס" בסוריה

"כיום הספינות שלנו נושאות מל"טים שמגיעים למרחק של עד 1,000 קילומטר, אך ברגע שכלי הטיס החדשים יגיעו, לא יהיו יותר מגבלות ליכולותינו", אמר חאנזאדי לאנשי הצי האיראני באירוע לציון 39 שנים למבצע "מורווריד" בו הטביעה איראן את מרבית הצי העיראקי במלחמה בין המדינות. בנוסף למל"טים החדשים הודיע הצי על רכישה של כלי שיט נוספים, בהם ספינות סיור קלות וספינת מלחמה, שיחומשו במערכת טילים שיכולה לשמש גם להגנה מטילי שיוט.

"המשך דיפלומטיה ההגנתית של איראן במזרח”

פגישות רבות בין איראן לסין ברמה הצבאית במטרה להדק אתה יחסים
פגישות רבות בין איראן לסין ברמה הצבאית במטרה להדק את היחסים

בספטמבר דיווח דסק איראן של המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה כי מחמד באק'רי, רמטכ"ל צבא איראן, סיים בסוף השבוע את ביקורו הראשון בסין. מטרת הביקור מעבר לחיזוק הקשרים של איראן עם המעצמה המזרחית, לקבל אישור מביג'ינין לרכישת נשק ואמל"ח בעוד כ-14 חודשים לאחר שהסנקציות של מועצת הביטחון יוסרו מעל איראן בהתאם להחלטה 2231 והסכם הגרעין.

ב"תסנים", סוכנות הידיעות המזוהה עם משמרות המהפכה באיראן, נכתב כי מטרה זו אחת הסיבות לנסיעתו של הגנרל באק'רי לסין, ביקור שהחל ב- 11.9. יחד עם הרמטכ"ל יצאה משלחת רמת דרג שהתקבלו על ידי רמטכ"ל הצבא הסיני[1].

רמטכ"ל צבא סין הדגיש בדבריו כי הגנרל באק'רי הוא "אישיות חשובה ובעלת השפעה רבה ברפובליקה האיסלמית" וסין מקווה כי, "הביקור יביא לתוצאות אסטרטגיות עבור שתי המדינות". הוא לא פירט את כוונתו.

רמטכ"ל צבא סין ורמטכ"ל צבא איראן
רמטכ"ל צבא סין ורמטכ"ל צבא איראן

ביקור הגנרל באק'רי בסין, מתקיים בהזמנת מקבילו, ומהווה הביקור השביעי שלו בחו"ל מאז מינויו לתפקיד זה. בשלוש השנים שבאק'רי נושא בתפקיד, הוא ביקר בתורכיה, רוסיה, פאקיסטאן, אזרבאיג'אן ופעמיים בסוריה.

סין מהווה שותפה מסחרית חשובה מאוד עבור איראן, זאת למרות שרכישת הנפט פחתה בצורה משמעותית במסגרת הסנקציות האמריקאיות. נתוני חודש יולי השנה מראים כי סין רכשה רק 105 אלף חביות נפט ביום מאיראן[2] (ביחס למאות אלפים ביום בשנים שקדמו לחזרת הסנקציות).

 

משלחת צבאית בכירה מסין בראשות אדמירל סאן ג'ין גווא, מ"מ הרמטכ"ל הסיני ביקרה באיראן באוגוסט 2016, ונפגשה עם הגנרל באק'רי והצדדים דנו אז בחיזוק שיתוף פעולה צבאית והביטחונית.

בסוכנות הידיעות "תסנים" מדגישים כי איראן הפנימה את העובדה שעליה לעמוד על רגליה בעצמה ולייצר את הנשק והאמל"ח החדישים לה היא זקוקה. הפיתוח האחרון של מכ"ם ה- Bavar 373, הוא דוגמה לחשיבות אותה מייחסת טהראן לייצור ביכולת עצמית של המדינה.
הביקור כונה באיראן "המשך דיפלומטיה ההגנתית של איראן במזרח".

https://en.irna.ir/news/83580067/Iran-s-Navy-ready-for-expedition-at-Atlantic-Navy-Chief