
בגיליון ה-2 במאי 2024 של השבועון חאט-א-חיזבאללה, ביטאון משרדו של חמינאי, הופיעה תמונה ממחאת הקמפוסים האמריקאיים תחת הכותרת: "להבה בלב החושך: התקוממות של סטודנטים בארה"ב נגד רצח העם בעזה." חמינאי עצמו מנהל את פעילות התעמולה הזו, שמטרתה לקשור את תמיכת הסטודנטים האמריקאים בעזה עם השמדת ארצות הברית עצמה. תפיסת עולמו של חמינאי משקפת את השקפת עולמו של גבלס והמדיניות הסובייטית לגבי כוחן של תעמולה והנדסה קוגניטיבית. מבחינתו, איראן אמנם לא יכולה להביס את ארצות הברית צבאית, אבל יכולה לשחוק את יסודותיה באמצעות תעמולה.
המנהיג רואה בתפקידו מדריך קוגניטיבי, שמנצל כלים פסיכולוגיים להשפעה. הוא משתמש בנרטיב של "המאבק הפלסטיני" כדי לבנות נרטיבים המציגים את ישראל ככובשת ורצחנית. פעילות קוגניטיבית זו נועדה לייצר תמיכה בעניין הפלסטיני בקרב אמריקאים ואחרים שאינם מודעים לנרטיבים שהמציא משטר האייתוללות. החלק השני של הפרויקט הקוגניטיבי הזה הוא להפנות את האמריקאים נגד ארצות הברית עצמה, שמוצגת כתומכת בישראל הגזענית ורצח העם.
חמינאי: מאבק קוגניטיבי הדרגתי
חמינאי טוען כי סכסוכים גלובליים מנצחים באמצעות התקשורת. לדעתו, מלחמה היא כעת מלחמה קוגניטיבית. "התקשורת משפיעה על המוח והלב, ומי ששולט בתקשורת מצליח להשיג את מטרותיו."
חמינאי משתמש במשפיענים כמו אינטלקטואלים, פוליטיקאים ועיתונאים כדי לגייס את הציבור. הוא מסביר כיצד באמצעות גיוס משפיענים ניתן להפעיל את הציבור ללחוץ על ממשלות להפסיק לתמוך בישראל.
חמינאי מייצר נרטיבים תעמולתיים בקפידה. במשך שנים הוא כינה את ישראל "המשטר הכובש" והשתמש במונח "גזענות" כדי ליצור הקשר לפגיעה בחפים מפשע. הוא טוען שישראל "רוצחת אלפי ילדים ללא ייסורי מצפון" ומזהיר שאוכלוסיות ארה"ב ואירופה חייבות להחליט כיצד להתמודד עם מצב זה.
ב-17 באוקטובר 2023, חמינאי קרא למלחמה בעזה "רצח עם," בטענה שישראל תוקפת בכוונה אזורי מגורים והאשים את הממשל האמריקני באחריות.
חמינאי בונה את הנרטיב הקוגניטיבי של "הג'יהאד החברתי והמוסרי" ומקווה שאוכלוסיית העולם תבין את האיסלאם ועליונותו על המערב. הוא מבדיל בין תמיכה בחמאס לתמיכה בטרור וטוען שצעירים במערב ובארה"ב החלו להתעמק בקוראן.
ערך התעמולה
חמינאי מדגיש את החשיבות של תעמולה מתמשכת בגיוס תמיכה ציבורית עולמית בעזה. "אסור לתת לנושא עזה ליפול מהשלב העליון של דעת הקהל העולמית; הנושא הזה הוא קריטי ולדעתו, מכריע."
בשיחה עם איסמעיל הנייה, חמינאי שיבח את התעמולה הפלסטינית והדגיש את חשיבות השמירה על עליונותה.
אוניברסיטאות מתנגדות לארצות הברית
ב-23 באוקטובר 2024, חמינאי הדגיש את כוחן של האוניברסיטאות וקרא לכל האוניברסיטאות והמרכזים הדתיים לעמוד לצד עזה במלחמה. מספר שבועות לאחר מכן, הוא קרא להפיק את המרב מהמגמה העולמית של הפגנות נגד ישראל וארה"ב.
חמינאי ציין את העלייה במספר האוניברסיטאות בארה"ב שבהן מתרחשות הפגנות והסביר כי זה מצביע על כך שעזה היא הנושא העליון בסדר היום הציבורי. הוא טוען שהסטודנטים אינם עוסקים באלימות או ונדליזם, והיחס האלים כלפיהם מצדיק את עמדת איראן כלפי ארצות הברית.
פרופסור פואד יזדי מאוניברסיטת טהראן התייחס להפגנות באוניברסיטאות בארה"ב ואמר כי הן מצביעות על כך שהעניין הפלסטיני נמצא במרכז סדר היום העולמי. לדבריו, ההפגנות יצמצמו את תמיכת ארה"ב בישראל, ובשלב השני, ככל שהמתיחות בין ארה"ב ואיראן תגבר, התלמידים המזוהים עם הרפובליקה האסלאמית ייצאו לרחובות לתמוך באיראן.
יזדי משקף את העובדה שארצות הברית היא המטרה העיקרית. הוא מכנה אותה "השטן הגדול" ו"האויב הקרדינלי של איראן" ומקווה שהאירועים האחרונים שם נותנים תקווה לאיראן.
אם זה נראה כמו ברווז – ומגעגע כמו ברווז…
האיראנים רואים בממשל ביידן משטר חלש. הם התקדמו בתוכנית הגרעין שלהם, תקפו את ישראל ישירות באפריל 2024 עם טילים ומזל"טים, בידיעה שארצות הברית לא תנקום. הם עוקבים מקרוב אחר מדיניות ארה"ב כלפי ישראל בנושא רפיח ומאמינים כי ארה"ב לא תאפשר את חיסול חמאס.
פעילות חתרנית איראנית בארצות הברית
בחזית האמריקאית, ישנם דיווחים על פעילות איראנית חתרנית. ב-2017, חוסיין דבאשי הצהיר כי שר החוץ האיראני לשעבר ג'וואד זריף הקים את המועצה הלאומית האיראנית האמריקאית כדולה עבור המשטר. וב-2023, רוברט מאלי, השליח המיוחד לשעבר לענייני איראן, הושעה בשל ליקוי ביטחוני.
המשטר האיראני רואה בחולשת המשטר האמריקני הזדמנות פז. הם מנצלים את המאבק הפלסטיני והאנטישמיות הגואה כדי להשיג את מטרותיהם במאבק הקוגניטיבי נגד ארצות הברית. חמינאי מנצל את המיעוט הרועש גם אם הרוב אינו שותף לדעה שלהם. בנאומיו, הוא רומז על מה שעומד להתרחש, ויש להתייחס ברצינות לאיומיו להפוך את מחאת הסטודנטים נגד ארצות הברית עצמה.