גובר הלחץ על מנהיגי לבנון להדיח את שר ההסברה שהוביל למשבר הגדול מול מדינות המפרץ בעקבות דברי הביקורת שהטיח על פעילותן במלחמה בתימן.
המשבר החל בעקבות התבטאויות של ג'ורג' קורדאהי בראיון שהוקלט לפני מינויו לשר , ובהם נשמע אומר כי החות'ים הנתמכים על ידי איראן מגנים על עצמם וכי המלחמה בתימן צריכה להיפסק.
בתגובה ערב הסעודית, איחוד האמירויות, כווית ובחריין החזירו את השגרירים שלהן מלבנון, ובמקביל גם הורו לשגרירים של לבנון לעזוב את המדינות המארחות. איחוד האמירויות אסרה על אזרחיה לנסוע ללבנון.
קורדאהי הצהיר כי התפטרותו מן הממשלה אינה אופציה.
ממשלת לבנון ביקשה את התערבותן של ממשלות ארה"ב וצרפת למציאת פתרון למשבר.
המלך סלמאן התקשר ביום ראשון לאמיר כווית, שייח' נוואף אל-אחמד אל-ג'אבר אל-סבאח, כדי להביע את הערכתו לצעדים שנקטה כווית בעקבות הצהרותיו של קורדאהי.
אל-סבאח אמר כי "צעדי ארצו משקפים את האחדות של מדינות ה-GCC ואת עומק היחסים", הוסיפה השגרירות.
המלך סלמאן שוחח גם עם המלך חמאד מבחריין.
שגריר לבנון בסעודיה, פאוזי קאבארה, הודיע ביום ראשון על שובו לביירות. הוא אמר כי "שיקום קשרי לבנון-סעודיה יהיה אפשרי אם לבנון תסכים לתנאים".
הפטריארך המרוני של לבנון, בכרה אל-ראהי, קרא בדרשתו ביום ראשון ל"פעולה נחרצת", והצהיר כי על השר להתפטר.
הוא אמר: "אנו מקווים שהנשיא מישל עאון, ראש הממשלה נג'יב מיקאטי וכל שאר המעורבים בפרשה ינקטו צעדים נחרצים כדי להציל את יחסי לבנון עם המפרץ. ההישג החשוב ביותר הוא שהכוחות הפוליטיים יכולים להגיע אליו , הוא לא להיגרר למשחק של מדינות (מבחוץ), במיוחד בשלב הקריטי הזה של האזור".
הוא גם אמר שלבנון בחרה ב"שותפות" כדי לכונן שלום, מתינות וניטרליות, ומדינת החוק המוגנת על ידי מערכת משפט "צודקת והוגנת".
"למשבר בין לבנון וסעודיה בפרט, ומדינות המפרץ בכלל, יש סיבות מרובות ומצטברות ופוגע באינטרסים של לבנון והלבנונים", הזהיר.
משרד החוץ חזר בהצהרה ביום ראשון כי "הדאגה הגדולה של לבנון היא לקיים את היחסים הטובים ביותר עם אחיה במפרץ" .
המשרד התייחס גם לעמדת משרד החוץ של עומאן הקורא לצדדים "להראות איפוק, להימנע מהסלמה ולטפל בסכסוך באמצעות הידברות והבנה כדי לשמור על האינטרסים העליונים של מדינות ועמים ולשמור על יציבות, ביטחון ושיתוף פעולה, על בסיס הדדי. כבוד ואי התערבות בענייני פנים".
ועדה שהוקמה לבקשתו של מיקטי לפתרון משבר קורדאהי לא הצליחה עד כה למצוא פתרון. היא המליצה להמתין לתוצאות השיחות הבינלאומיות המתבצעות.
החיזבאללה תומך בשר ההסברה
מקורות אמרו לאשרק אל-אווסט כי התפטרותו של קורדאהי נתונה בידי חיזבאללה. בעקבות דבריו של שר ההסברה, חבר הפרלמנט של חיזבאללה חסן פדלאללה והשר השיעי, עלי חמייה, גיבו את דבריו והודיעו על תמיכתם בו.
"הריבונות הלאומית של לבנון, קבלת החלטות עצמאית וכבודה הם מעל הכל", צייץ בטוויטר.
פדלאללה דחה את מה שהוא תיאר כלחץ על קורדאהי, בין אם על ידי ממשלות זרות.
לדבריו, התפטרותו של קורדאהי תהיה סימן נוסף ל"כניעה, עבירה וזלזול".
סגן ראש תנועת "מוסטקבל", חבר הפרלמנט לשעבר מוסטפא אלווש, אמר לאשרק אל-אווסט כי הוא אינו שולל את האפשרות שחיזבאללה עודד את קורדאהי לא להתפטר.
"חיזבאללה יהיה רגוע יותר ככל שהפער בין לבנון למדינות המפרץ יתרחב", הסביר.
הוא ציין האינטרס של המפלגה שהפער הזה יישאר. המפלגה מאמינה שהיא, שיחד עם איראן, יכולה למלא את החלל הזה.
חבר הפרלמנט לשעבר בוטרוס הארב הצהיר שכולם מאשימים את הממשלה במשבר הזה והם מחכים שהיא תעשה מהלך שיפור אותו.
"עם זאת, האם איראן ומפלגתה יאפשרו זאת?" הוא תהה.
"המשבר הזה מדגים את מה שאמרנו מזמן: לא יכולה להיות ישועה למדינה הלבנונית כל עוד חיזבאללה מחזיק בנשק לא לגיטימי וממשיך לשלוט בהחלטות הפוליטיות והלאומיות של המדינה", הדגיש. הוא הוסיף: "לא יכולה להיות ישועה למדינה לבנונית כל עוד פקידיה, החל מאלה שבראש ההיררכיה הפוליטית, יסכימו להגמוניה של איראן ויאפשרו לגזול את קולם למרות הנזק והמשברים שהובילו". הארב הוסיף.