מבצע החיסונים ברחבי המדינות במזרח התיכון נמשך בעצלתיים ולמעט מספר מעוט של מדינות במפרץ, קשה להציג השיגים מרשימים של הממשלות השונות הן בהשגת החיסונים והן במערך ההפצה והטיפול.
מצרים, כך פרסם מכון מחקר מקומי, נמצא בראש הרשימה של מדינות בהם מתו מנגיף הקורונה אנשי צוות רפואה. מאז תחילת חודש אפריל מתו כ-61 אנשי רופאה, כך דיווח סנידקט הרפואי במצרים.
"מספר הרופאים שמתו מאז תחילת משבר הקורונה הגיע עד כה לכמעט 500", נכתב בדו"ח ואילו לפי דיווחי משרד הבריאות הרשמיים מדובר אך ורק ב-115 בני אדם.
במסיבת עיתונאים שהתקיימה ב- 24 באפריל, שרת הבריאות הלה זייד אמרה כי הרופאים האחרים נדבקו בנגיף באמצעות אינטראקציות חברתיות ולא במקום העבודה, על פי התקשורת המצרית.
זייד האשימה את שיעורי החיסון בשיעורי ההצבעה הנמוכים בקרב אנשי הרפואה. לדברי השרה, רק 60 אחוז מהרופאים נרשמו לקבל את החיסון, אך רק מחצית התייצבו.
بيان صحفي ونداء استغاثة
تطلق حملة باطل نداء استغاثة لإنقاذ #أطباء #مصر من التعرض للموت بنسب مرعبة نتيجة فيروس #كورونا
طبقا للأرقام التي يعلنها النظام فإن مصر تحتل الرقم الأعلى عالميا للوفيات من القطاع الطبي مقابل إجمالي عدد #الوفيات المتأثرة ب #فيروس_كورونا pic.twitter.com/Na0Kym2LO8— باطل (@batelsegnmasr) April 29, 2021
בסוריה הנערכת לבחירות בצל מלחמת האזרחים והמצב הבלתי אפשרי במדינה, ארגון האו"ם וארגונים הומניטרים נוספים הזהירו כי גל מואץ של הדבקה בוירוס הקורונה, יחד עם מחסור חמור בציוד, מסכן את סוריה.
ועדת החילוץ הבינלאומית (IRC) הזהירה ביום חמישי כי באזור הנשלט על ידי הכורדים בצפון-מזרח סוריה ייגמר ציוד הבדיקה להדבקות בקורונה בעוד שבוע , לאחר שנרשם במקום זינוק חד.
השעיית בדיקות הקורונה תשאיר את גורמי הבריאות שלא יוכלו לעקוב אחר התפשטות המחלה. למעלה מ -5,300 מקרים אושרו בצפון-מזרח סוריה באפריל בלבד, יותר ממחצית הסכום לכל אורך שנת 2020.
מארק לווקוק, ראש המשרד לענייני הומניטריה של האו"ם, אמר כי מספר המקרים החדשים בחלקים בסוריה בשליטתו של בשאר אל-אסד הוכפל בין פברואר למארס.
"יכולת הבדיקה בצפון מזרח מעולם לא הספיקה, ועכשיו היא עלולה לאבד לחלוטין", אמרה מיסטי בוסוול, מנהלת המדיניות וההסברה של ה- IRC במזרח התיכון ובצפון אפריקה.
לקראת סיום הרמאדאן – חשש מאירועים המונים
עומאן הודיעה על סגר חדש ברחבי הסולטנות זאת במקביל לחופשת עיד אל-פיטר, המציינת את סוף חודש הרמדאן הקדוש.
הרשויות הודיעו כי כל הפעילות המסחרית – למעט חנויות מכולת, בתי מרקחת ותחנות דלק – חייבת להפסיק את הפעילות בין 8 ל -15 במאי, על פי עומאן אובזרבר.
הוועדה העליונה למאבק קורונה הודיעה כי יהיו מגבלות על תנועת אנשים וכלי רכב בין השעות 19:00 ל -4 בבוקר.
כל ההתכנסויות במקומות ציבוריים ופרטיים יהיו אסורות גם כן, על פי דיווחי הממשלה.
הרשויות בעומאן הודיעו כי אסור יהיה להתקהל בימים אלה כינוסי עיד, שווקים ותפילות, במטרה לעצור את התפשטות הנגיף.
בחודש האחרון חלה עלייה גדולה מאוד במקרי ההדבקות בסולטנות, עם עלייה של 97 אחוזים בין אפריל למאי, על פי משרד הבריאות של עומאן.
עומאן אסרה על התפטרותם של עובדי רפואה, במטרה להתמודד עם משבר הבריאות.
עובדי המגזר הציבורי והפרטי עודדו גם לעבוד מהבית בין התאריכים 9 עד 11 במאי כדי לעצור את התפשטות המחלה.
Oman's Dhofar governorate has entered a partial lockdown in response to a rise in Covid-19 cases https://t.co/oRfVtMQnVc
— The New Arab (@The_NewArab) April 19, 2021
וריאנטים חדשים במדינות שונות
משרד הבריאות במרוקו הודיע ביום שני כיה תגלו שני מקרים ראשונים של הגרסה ההודית של נגיף הקורונה.
מרוקו אסרה על טיסות עם רוב המדינות ושמרה על עוצר לילה כדי להתמודד עם התפשטות הגרסאות החדשות.
הממלכה הצפון אפריקאית אישרה עד עתה 511,912 מקרים של COVID-19 ורשמה כמעט 9,032 מקרי מוות.
מרוקו הצליחה יחסית לחסן במהירות חלק גדול מן האוכלוסיה ומספר המחוסנים עומד על למעלה מ-5 מיליון.
גם באלג'יריה דווח על אבחון ראשון של הויראנט ההודי, כך הודיע מרכז המחקר הממלכתי Pasteur Institute.
שישה מקרים של הגרסה אושרו בפרובינציית החוף טיפזה, כ -70 ק"מ מערבית לעיר הבירה אלג'יר.