אחד האלמנטים החשובים שנפגעו בעקבות וירוס הקורונה (COVID – 19) הוא הכלכלה העולמית. הענף הראשון שנפגע הוא ענף הטיסות בתוך המזרח התיכון. לפי דיווח ב"אל ערביה" נספר הטיסות במזרח התיכון ירד ב-45 אחוזים בהשוואה לאותו שבוע בשנה שעברה. את הסקר ביצעה חברת OAG.
באירופה ענף הטיסות נפגע אף הוא ומספר הטיסות ירד ב-60 אחוזים. באסיה ב-30 אחוזים .
As airlines seek to work their way through the COVID-19 both adhering to travel bans and repatriating nationals this week’s numbers are stark.
Read our full analysis >> https://t.co/DhxLpQLlkT#COVID19 #Travel #Aviation pic.twitter.com/oeK0RDlXh1— OAG (@OAG_Aviation) March 23, 2020
/p>
טורקיה עוצרת כל ייצוא ציוד רפואי
בטורקיה הוחלט כי חברות המייצרות כלים רפואיים יזדקקו לאישור על מנת לייצא ציוד למדינות וזאת במטרה לעמוד ראשית בביקוש המקומי. ההוראה באה בדגש על ציוד הנשמה על רקע נגיף הקורונה.
מניין ההרוגים בטורקיה עלה ל 59, עם כ -2,433 מקרים שאושרו בשבועיים האחרונים.
ציוד נוסף הוא מאווררים וציוד נלווה, בלוני חמצן, צינורות אינטובציה ומוניטורים לטיפול נמרץ, וציוד רפואי אחר.
בנוסף, משרד פנים הודיע כי יש
#Turkish companies will need permission to export ventilators and related gear, oxygen concentrators, intubation tubes and intensive care monitors, and other medical equipment as #coronavirus cases surge in #Turkey #CoronaVirusUpdate https://t.co/CzcQ6UKPSh
— Middle East Online (@meonewsen) March 26, 2020
לדחות את כל ישיבות העירייה באפריל, מאי ויוני למעט בנסיבות יוצאות דופן.
קטאר אמצעים נגד הוירוס במגזר הכלכלי והפיננסי
קטאר הודיעה כי תסגור באופן זמני את כל משרדי החלפת הכספים ושירותי ההעברה באופן אישי החל מה -26 במרץ, כדי להגביל את התפשטות הוירוס, כך הודיע משרד התקשורת הממשלתי ביום רביעי.
"לאורך כל תקופת הסגר ניתן יהיה להעביר כסף באמצעות שירותי החלפה מקוונים, אפליקציות סלולריות ו- Ooredoo Money. כל השירותים מאפשרים למשתמשים להעביר כסף לחו"ל באופן מיידי או דרך האינטרנט או דרך הטלפון שלהם. ", הרגיעו דוברים ממשלתיים.
"אילו חלק מהצעדים הרחבים יותר שהנהיגה הממשלה לסגירת חנויות ומרחבים ציבוריים שאינם חיוניים להתמודדות עם נגיף ה- COVID-19. הדבר החשוב ביותר שאנשי קטאר יכולים לעשות בכדי להכיל את התפשטות הנגיף הוא להפחית את הקשר היומיומי עם אנשים אחרים, "הוסיפו אנשי ה- GCO.
הממשלה החליטה בשבוע שעבר לסגור את כל החנויות וסניפי הבנקים בקניונים, למעט חנויות מזון ובתי מרקחת, בנוסף לסגירת חלק מאזור התעשייה למשך 14 יום. כמו כן נסגרו סלונים, מספרות, מכוני ספא במלונות וחנויות קמעונאיות לשבועיים.
הממשלה גם סגרה מסגדים והושעה תפילות דתיות קהילתיות, כולל תפילות יום שישי.
היא גם אסרה על הגשת אוכל במסעדות ובבתי קפה, ומאפשרת שירותי משלוחים ומסירה בלבד, ועצרה את כל סוגי התחבורה הציבורית.
האמיר של קטאר הודיע גם בשבוע שעבר על מספר צעדים להגנה על המגזר הכלכלי והפיננסי במדינה.
חבילה בסכום של 75 מיליארד דולר (20.6 מיליארד דולר) לטובת המשק, הוראה לקרנות הממשלה להגדיל את השקעותיהם בבורסה ב- 2.75 מיליארד דולר, והוראה לבנק המרכזי להגביר את הנזילות.
מגזרים כולל אירוח ותיירות פטורים אף הם מדמי חשמל ומים למשך שישה חודשים.
20 מיליון איש בעוצר לילי בקהיר
במצרים ובבירתה קהיר, המונה כ -20 מיליון איש, הוטל סגר לילי החל מאתמול בערב. מסעדות ובתי קפה הפתוחים בדרך כלל עד השעות הקטנות, ובעלי חנויות סגרו את התריסים עם תחילת העוצר ב-7 בערב. שוטרים הוצ
Corona deprives Cairo of its hustle and bustle … What the “closing hours” did with the heart of https://t.co/iT37X7047Z pic.twitter.com/KKWU0sHT6D
— EG 24 NEWS (@EG24NEWS) March 20, 2020
בו בכבישי מפתח כדי לעצור את מפירי העוצר.
"זו מחלה, לא בדיחה. אנשים חייבים להישאר בבית ואסור לעזוב את בתיהם לאחר שעות העוצר ", אמר מוחמד אל-גבאלי, תושב קהיר, לסוכנות הידיעות רויטרס, כשעמד ברחוב מרכזי רגע לפני העוצר.
מצרים הפעילה צעדים שמטרתם למנוע את התפשטות הקורונה כמו סגירת שדות תעופה וחדרי כושר, וכן השעיית שיעורים בבתי ספר ואוניברסיטאות עד אמצע אפריל. מסעדות מוגבלות רק למסירת אוכל.
חנויות שאינן סופרמרקטים ובתי מרקחת נדרשו להיסגר בשעה 17:00. בימי חול, שעתיים מוקדם יותר מהעוצר הקודם, כמו גם בסופי שבוע.