ארגוני הלהט"ב חוברים לארגונים אסלאמיים במאבק בממסד ונגד ישראל. ההגירה המוסלמית המסיבית למערב עשויה להעצים ניגודים שכיום מואפלים על רקע שותפות אינטרסים ובסופו של דבר לגרום לבקיעים בחזית זו.
חזית השמאל במערב יוצרת חיבור בין ארגוני הלהט"ב במערב לארגונים אסלאמיים השותפים למאבק נגד "הקפיטליזם", "העליונות הלבנה" והממסד הביטחוני ובעד הגבלת חופש הביטוי, פתיחת הגבולות להגירה ללא מגבלות.
בחודשים האחרונים ניכרת מורת רוח בקרב חוגים אסלאמיים במערב מהשותפות עם ארגוני הלהט"ב. המתנגדים טוענים, כי הברית הזו עומדת בסתירה לערכי האסלאם והיא עלולה לפגוע בסופו של דבר באינטרסים של הקהילה המוסלמית.
אנשי דת מוסלמים המצדדים בדיאלוג בין דתי מציגים את עמדת האסלאם בנוגע לשינוי מין אשר עומד כיום במוקד המאבק של הלהט"ב במערב לאחר ההישגים שרשמה התנועה בנוגע למעמד ההומוסקסואלים.
השיח' יוסוף באדאת, הנמנה על מועצת האימאמים של קנדה, מציין בפסק הלכה כי "אנשים המזדהים כטרנסג'נדרים או אינטרסקסואלים הם אנשים אנשים שנולדו עם איבדים זכריים או ניקביים אך מרגישים כאילו שהם נולדו לגוף הלא מתאים".1
באדאת כתב ש"אנשים כאלה יכולים לקבל טיפול נפשי והדרכה בתחום הנפש באמצעות ייעוץ ותרפיה" בקובעו, כי "האסלאם אוסר על ניתוח לשינוי המין".
דר' וואיל שיהאב, האימאם של מסגד מסג'ד טורונטו ולשעבר פוסק הלכה באתר www.onislam.net המזוהה עם השיח' יוסוף קרדאווי, קבע בתשובה לשאלה את הדברים הבאים: "באסלאם אסור לבצע שינוי מין אם לאותו אדם (זכר או נקבה) יש איברים שלמים זכריים או ניקביים. זאת, כיוון שאותו אדם יבקש לשנות את היצירה של אללה והדבר נאסר ע"י אללה… עצתי לאותו אדם [שעבר ניתוח לשינוי המין] הוא לחזור למין המקורי ולקבל ייעוץ וטיפול מקצועי שיוביל לחיים נורמליים ומאושרים".2
היעד המשותף של שתי הקבוצות מאפיל על הפערים במצע הרעיוני ובתפיסות העולם. ארגוני הלהט"ב נמנעים על פירוב מלמתוח ביקורת על התבטאויות הומופוביות שמקורן בחוגים אסלאמיים.
יחד עם זאת, התחזקות אפשרית של הכוחות הרדיקליים בקרב הקהילות המוסלמיות במערב על רקע גלי ההגירה המסיביים מהמזרח התיכון עשויה להעצים את הקווים המפרידים וליצור בקיעים בחזית של השמאל הקיצוני המאמצת כיום גם גישה אנטי ישראלית מובהקת.