המשטר האיראני מציין את יום השנה ה-41 למהפכה בחגיגות בנות עשרה ימים וצעדות ברחבי הערים. המשטר ניצל את אהדת העם האיראני כלפי קאסם סולימאני, מפקד כוח הק'דס במשמרות המהפכה אשר חוסל (3 בינואר) בשדה התעופה של בגדאד ע"י אמריקאים.
יותר מ-300 כתבים זרים, כולל כתבים מערביים שהגיעו לאיראן לכיסוי האירועים, הזכירו את הצלחת השלטון האיסלמי להוציא לרחובות של טהראן ומאות ערים נוספות מאות אלפים מאזרחי המדינה כדי להביע תמ
Look at crowd of people
Hundreds of thousand of #Iranians marching to show their support Islamic Revolution of #Iran
To show they won't submit to imperialism of westpic.twitter.com/QKpWQKlmv4
— صالح ابراهیمی 🚩 (@saleh_ebrahimi) February 11, 2020
יכה עם ההנהגה.
איראן כינתה השנה את האירועים "שחר סולימאני". האירועים התקיימו חרף הפגנות נגד המשטר לפני שלושה חודשים שבהם נהרגו כ-1500 אזרחים ונעצרו אלפים.
טהראן ביום השנה ה-41 למהפכת חומיני.
צעדת ההמונים בטהראן וביתר הערים התקיימה חרף החורף הקשה שפוקד בימים האחרונים את המדינה. בעשרות ערים ההפגנות בעד המשטר התקיימו בשעה שירד שלג כבד, בערים בצפון מערב המדינה, השלג נערם בגובה של שישה מטרים אך גם שם התקיימו הפגנות.
בניגוד לשנים האחרונות, ככל הנראה השנה צעירים ובני נוער רבים לקחו חלק בהפגנות התמיכה במשטר. רוב המרואיינים בתחנות הטלוויזיה של איראן הדגישו כי החליטו להשתתף בהפגנות כדי להביע סלידה כלפי אמריקה שחיסלה ק'אסם סולימאני. המרואיינים הדגישו כי הם סובלים מהסנקציות האמריקאיות, שולחן האוכל שלהם הצטמצם בגלל הפגיעה המשמעותית בכלכלת המדינה. חלק מהצעירים אמרו כי למרות שהם בוגרי אוניברסיטאות הם מובטלים אבל הם מודעים לעובדה כי ארה"ב היא הגורם שהחריף את העוינות כלפי איראן. הם הדגישו כי שמירה על מולדתם חשובה להם יותר מכל דבר אחר.
רוחאני: "המשטר מייצג אלפי שנות היסטוריה"
בכירי המשטר, כולל הנשיא חסן רוחאני, בניו של עלי ח'אמנהאי מנהיג המשטר ומשפחותיהם צעדו בטהראן יחד עם המפגינים והשמיעו סיסמאות בעיקר נגד ארה"ב.
מגדל שהיאד, שסימל את שלטון שושלת פהלווי בטהראן, ביום השנה של המהפכה האיסלמית שסיים אלפי שנות שלטון מלכים באיראן
התקשורת האיראנית הודיעה בימים האחרונים כי זיינב סולימאני, בתו של ק'אסם סולימאני, תישא נאום בטקסי יום השנה של המהפכה בטהראן אך בלי כל הסבר, היא לא הופיעה בטקס. יש לציין כי זיינב סולימאני הפכה לדוברת המשפחה מאז מות אביה ומרבה להתראיין לאחרונה ולהופיע בפומבי.
הנשיא חסן רוחאני אמר בנאום שנשא בכיכר שהיאד כי ארה"ב טועה טעות חמורה אם היא חושבת שהיא מתמודדת מול משטר שיש לו רק 41 שנות קיום, כי המשטר האיראני מייצג את אלפי שנות היסטוריה העשירה של איראן. לדבריו, זו הסיבה שהעם האיראני ממשיך עדיין לעמוד לצדו של ההנהגה שלו חרף הקשיים הרבים שנכפו עליו כתוצאה מהסנקציות האמריקאיות.<b
For a major power like US, it is very hard to endure Islamic Revolution & victory of a great nation that drove the superpower out of this land.
We won't go backwards, we'll continue path of progress & perfection:#Iran's President Rouhani addressing 22 Bahman demonstrators. pic.twitter.com/JzLQzqOE9B
— Iran_Newsroom (@Iran_NewsRoom) February 11, 2020
r />
הנשיא הוקיע נמרצות את ארה"ב לאור חיסולו של סולימאני ואמר כי סולימאני היה אישיות בתפקיד רשמי והיה אמור להיפגש עם רה"מ עיראק מספר שעות לאחר הגעתו לבגדאד. לדבריו, סולימאני היה גנרל ומפקד מלחמות אך יותר מכל, היה מפקד וגנרל של זירת דיפלומטיה והיה דיפלומט בולט ומוצלח מאוד.
רוחאני אמר עוד "אמריקה וישראל משקרות. החלל היקר סולימאני פעל כדי להביא שלום ויציבות באזור לא מלחמה וחוסר יציבות. הוא פעל למען שלום בר קיימא ובגלל זה לחם בדאעש וכוחות ג'יהאדים".
הנשיא הדגיש כי השלטון האיראני לא תיכנע לארה"ב חרף הלחצים הכלכליים הקשים ביותר מצד ארה"ב שמופעלים על המדינה ושפגעו קשות בכלכלתה. הבת של ק'אסם סולימאני שאמורה הייתה לשאת נאום בטקס, נעדרה ללא כל הסבר.
חסן רוחאני הדגיש עוד כי הלחצים של אמריקה קשים ביותר אך מדינת איראן הוכיחה כי היא לא נכנעת ומצליחה לנהל את ענייניה וממשלתו משלמת את שכר עובדי המדינה ועשרות אלפי פרויקטים שונים ממשיכים להתבצע.
רוחאני קרא לעם האיראני לבוא לקלפיות (בבחירות לפרלמנט האמורות להתקיים בעוד 10 ימים) והדגיש כי השתתפות ההמונים בקלפיות תהווה הוכחה חותכת שארה"ב לא תוכל להכניע את איראן .
אבראהים רייסי, יו"ר רשות השופטת, המסתמן כמנהיג העתידי של המשטר לאחר מותו של עלי ח'אמנהאי, אשר היה הנואם של אירועי "שחר סלימאני" על קברו של אימאם רצ'א, האימאם השמיני של השיעים בעיר משהד, הדגיש בדבריו כי השתתפות מיליוני איראנים ועיראקים בטקסי ההלוויה של ק'אסם סלימאני לפני כ-40 יום, נרשמה בדפי היסטוריה כ"ימים אלוהיים" ועמי שתי המדינות הצביעו בעד ההתנגדות ובייחוד העם האיראני הדגישו כי בואם מסמן שהם מתנגדים לשיחות עם אמריקה[1].
[1] https://www.isna.ir/news/98112216263/%D8%A7%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%85-%D8%B1%DB%8C%DB%8C%D8%B3%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%AA-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%86%D9%87-%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D9%87
#Iranians celebrate 41 years since the Islamic Revolution despite heavy snow#Iran #Tehran pic.twitter.com/XjZ5DFAg3V
— 5 News Australia (@5NewsAustralia) February 12, 2020
האלוף רמזאן שריף, דובר משמרות המהפכה, בנאום שנשא בעיר בירג'נד בצפון מזרח איראן לכבוד יום השנה של המהפכה, אמר כי "לוחמי ההתנגדות בכל מקום המהווה גיאוגרפיה של העולם האיסלמי ינקמו את דמו של הגנרל סלימאני". הוא הוסיף כי סלימאני "חינך דיביזיה של מאמינים מבין עמי עיראק, לבנון, סוריה,תימן ואפגניסטן, אשר ממשיכים להוות גורם לדאגה והפחדה של אויבים".
רמזן שריף הביע ביטחון כי ארה"ב מסתירה עדיין את האמת על חייליה שנפגעו במתקפת הטילים של איראן על בסיס אמריקאים בעיראק (ב-8.1.2020). הוא ציין כי התקשורת האמריקאית חשפה השבוע שיותר ממאה מחיילים אמריקאים סובלים מפגיעה מוחית כתוצאה מהמתקפה.
דובר המשמרות קישר בין מועד פרסום תוכנית המאה של אמריקה לבין ההתנקשות בחייו של סולימאני, והוסיף "אמריקה והציונים צריכות להבין כי האומה האיסלמית תקבל בחזרה את מקום התפילה הראשון של המוסלמים ובעתיד הקרוב נהיה עדים לקיום התפילה באלאקצה" .
הגנרל מחסן רזאיי, מזכ"ל המועצה לאבחנת אינטרס המשטר ומפקד משמרות המהפכה בשנות מלחמת איראן-עיראק, נשא נאום בעיר תבריז ביום השנה למהפכה ואמר כי "ההתנגדות תימשך עד הגירוש של אחרון מחיילי אמריקה מהאזור". לדבריו, "איראן לא תוותר עד שהחייל האמריקאי האחרון ייצא מהאזור". הוא הביע ביטחון כי דמו של ק'אסם סלימאני הפיח חיים חדשים במהפכה וחיזק בצורה משמעותית את הרפובליקה האיסלמית .