ערוץ הטלוויזיה "אלערבי" שידר לפני כמה ימים פרק ראשון מתוך סדרה של חמישה פרקים עם ד"ר מוחמד אלבראדעי, המשפטן והדיפלומט המצרי, שבו הוא הודיע על חזרתו לפעילות ציבורית במצרים לאחר העדרות ממושכת, מאז עלייתו של הנשיא עבד אלפתאח א-סיסי לשלטון.
עפ"י הודעה של הערוץ, בפרקים הבאים שישודרו מתייחס אלבראדעי לבעיותיה הפוליטיות והכלכליות של מצרים ולעתידה וגם למשברים במדינות ערב תוך דגש על סוריה ו "פלסטין".
אלבראדעי שימש בשנת 2013 זמן קצר כסגן נשיא מצרים אך התפטר מתפקידו בעקבות טבח 14 באוגוסט.
אלבראדעי הניע בשנת 2010 את התנועה העממית במצרים נגד שלטונו של חוסני מובארכ, יחד עם תנועת "האחים המוסלמים" ו"התנועה הלאומית לשינוי". פעילות זו הייתה אחת הסיבות לנפילתו של משטר מובארכ.
עפ"י מקורות במצרים, השלטון המצרי חושש מהקאמבק הפוליטי של מחמד בראדעי, במיוחד נוכח המצב הכלכלי הקשה במצרים ומהאפשרות שהוא עלול לשוב ולהוביל מחאה חברתית נגד השלטון, שתביא להפיכה נוספת.
כדי להביכו ולנסות לפגוע במוניטין שלו, גוייס העיתונאי אחמד מוסא, אחד משופרות השלטון, אשר פרסם באחד מערוצי הטלוויזיה הפרטיים הקלטות של 13 שיחות המיוחסות למוחמד אלבראדעי, בהן הוא מותח ביקורת ומשמיע קללות ונאצות על פוליטיקאים ועיתונאים ובהם מזכ"ל הליגה הערבית לשעבר, עמרו מוסא.
גורמים מצריים טוענים כי מקור הקלטות אלה הוא שירותי הביטחון של מצרים, רק הם היו יכולים להאזין לשיחותיו ולהקליטן. אלבראדעי צייץ בטוויטר גינוי לפרסום הקלטות המיוחסות לו וטען כי יש בהן "שיבוש מכוון". פרסום הקלטות של אלבראדעי עורר גל תגובות וויכוחים ברשתות החברתיות במצרים.
הקשר של אלבראדעי ל"אחים המוסלמים"
כאמור, הודעתו הטלוויזיונית של אלבראדעי על חזרתו לפעילות פוליטית מדאיגה מאוד את הנשיא המצרי א-סיסי. חשוב לציין שאלבראדעי ייסד את מפלגת "אלדוסתור", אך בעל קשר הדוק עם תנועת "האחים המוסלמים", שהוצאה מחוץ לחוק במצרים. בשנת 2011 התראיין אלבראדעי לעיתון הגרמני "דר שפיגל" ואמר כי "הגיע הזמן שנפסיק לעשות דמוניזציה לתנועת "האחים המוסלמים". בעבר יוחסו לו התבטאויות כי התנגד להדחתו של הנשיא מחמד מורסי, נציג "האחים המוסלמים".
הופעתו המתוקשרת של אבראדעי דווקא בערוץ הטלוויזיה "אלערבי", הממומן על ידי קטאר והנחשב לשופר תעמולה של תנועת "האחים המוסלמים", עוררה עליו ביקורת נוקבת במצרים מצד גופים ואישים התומכים בשלטון. לדוגמא, הגנרל מחמד אלרבאשי, סגן ראש מפלגת "חמאת אלווטן", האשים את אלבראדעי כי הוא מתאם את פעילותו עם מנגנוני מודיעין זרים כדי לפגוע במצרים ולהפיל את שלטונו של א-סיסי.
בראיון לעיתון "אליום אלסאבע" ב-31 בדצמבר אמר רבאשי: "אלבראדעי מייצג את הפנים המכוערות של האזרח, הוא מילא תפקיד רשמי חשוב ופועל לנצל זאת להגשמת שאיפות אישיות בשקרים והמצאות לטובת גורמים שמשלים אותו כי הוא ראוי להיות נשיא מצרים. הוא רוצה להרוס את המשטר המצרי הקיים כדי להיות נשיא גם אם זה יהיה על שרידי והריסות המדינה המצרית".
בפרק הראשון של הסידרה הטלוויזיונית עם מוחמד אלבראדעי הוא לא התייחס כלל לנשיא המכהן, א-סיסי. הוא דיבר רק על הנשיאים גמאל עבד אלנאצר ואנוואר סאדאת והשלכות הסכמי קמפ דיוויד, אך אמצעי התקשורת הרשמיים ואחרים, המזוהים עם השלטון, פתחו בקמפיין תקשורתי נגדו, שלווה גם בהשמצות ברשתות החברתיות.
הזירה הפוליטית במצרים הופתעה מההודעה על חזרתו של מחמד אלבראדעי לחיים הפוליטיים, לאף אחד אין הסבר מניח את הדעת לגבי העיתוי של קאמבק פוליטי זה. שלטונות מצרים חוששים כי חזרתו עלולה להתסיס מחדש את האווירה במדינה, אלבראדעי שימש כסגן נשיא מצרים והוא מחזיק בסודות מדינה ומידע על שערוריות פוליטיות, שפרסומם עלול לזעזע את השלטון. החששות נשענים על ניסיון העבר ומעורבותו הפוליטית באירועים שהביאו להפלת משטר מובארכ.
חרף כל הביקורות עליו, וקשריו עם "האחים המוסלמים", מחמד אלבראדעי נחשב ליקיר המערב, הוא שימש בתפקיד מזכ"ל הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית ואף זכה בשנת 2005 בפרס נובל לשלום. אלבראדעי נהנה מתמיכה בינלאומית גדולה והתבטאויות מצדו נגד שלטונו של הנשיא א-סיסי במיוחד בכל הקשור לשמירה על זכויות האדם במדינה עלולות לגרום צרות רבות לשלטון.