ועדת של הסנאט בקנדה ממליצה לממשלה לבחון אם תנועת האחים המוסלמים עונה על הקטגוריה של ארגון טרור, והיא מקבלת למעשה את הנחת היסוד שאיום הטרור האסלאמי מצוי באידאולוגיה שאימץ הזרם המרכזי באסלאם המודרני.
ראש ממשלת קנדה, סטיבן הרפר, התייחס בנאום בו הודיע על פיזור הפרלמנט ותחילת מערכת הבחירות (2 באוגוסט), לאיום הטרור במזרח התיכון המשפיע גם על המערב בכלל וקנדה בפרט.
"הקמתה של מה שנקרא המדינה האסלאמית במזרח התיכון יצרה לא רק משבר נוכח בחלק זה של העולם. היא גם הזינה את התנועה הג'יהאדיסטית האלימה והגלובלית אשר מציבה איום ישיר על ידידינו ובני בריתנו ועלינו כאן בבית. הטרוריסטים הג'יהאדיסטים הכריזו מלחמה נגד קנדה ונגד הציבור הקנדי ובסוף חודש אוקטובר התקפות אלימות בוצעו בשטחנו".
בניגוד למנהיגי מדינות אחרות, הרפר אינו חש כבול לתקינות הפוליטית ואינו נרתע מלקרוא לילד בשמו. הוא חוזר ומזהיר מפני התנועה הג'יהאדיסטית הגלובלית המאיימת על היציבות בעולם, ובכך מכוון ישירות לבסיס האידיאולוגי של האסלאם הרדיקלי השם לו למטרה עליונה להשיג דומיננטיות אסלאמית באמצעות הקמת המדינה האסלאמית היא הח'ליפות. על הגדרה זו של אויבי המערב עונה גם תנועת האחים המוסלמים שאף היא חותרת להקמת הח'ליפות ודוגלת בהפצת האסלאם ראשית בדרך של הטפה ופעילות פוליטית ובאמצעות הג'יהאד בהתאם לנסיבות בכל מדינה ומדינה.
המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה תרם את חלקו לניתוח האיום הגלום במדינה האסלאמית על קנדה. קטעים ממסמך מחקרי שהוגש לוועדה המתמדת של הסנאט בנושא הביטחון הלאומי וההגנה, בראשותו של הסנטור דניאל לנג, והעדות בפני חברי הוועדה צוטטו בדוח המסכם שפורסם ב-8 ביולי 2015.
הוועדה גיבשה שורה ארוכה של המלצות עבור דרג מקבלי החלטות, והראשונה והחשובה שבהן היא הצורך להתמודד עם המצע הרעיוני של הפונדמנטליזם האסלאמי גם באמצעות חקיקה ויישומה הלכה למעשה.
ההמלצות, הרלוונטיות אף למדינות דמוקרטיות המתמודדות עם אתגר דומה, הכנת מאגר נתונים של אישים קיצונים שכניסתם למדינה תיאסר, הכנסת תנועת האחים המוסלמים לבדיקה ביטחונית דקדקנית כדי לקבוע אם מדובר בארגון טרור, מניעת הכנסת כספים למדינה המשמשים להטפה קיצונית, הגנה על אזרחים מפני תביעות טורדניות (בגין ביקורת על האסלאם הקיצוני) ועידוד הציבור לדווח על כל פעילות חשודה.