התראות

תוכנית מבצעית של חזבאללה למלחמה עם ישראל: ירי טילים על תל אביב וכיבוש הגליל

שיתוף

עניינים

בעיתון הלבנוני אל-ג'ומהוריה פורסם (27 באוקטובר 2011) כי בשבועות האחרונים ערך מנהיג חזבאללה, חסן נסראללה סדרת מפגשים עם שדרת הפיקוד הצבאי של הארגון, שכללה את הדרג העליון, ומפקדי השדה והדרג המבצעי האחראים על הכנת הכוח הצבאי של חזבאללה למלחמה עם ישראל. נסראללה עדכן את מפקדיו בהתפתחויות האזוריות, במצב בלבנון ובנושאים פנימיים וארגוניים של חזבאללה. נסראללה הדגיש את חשיבות השמירה על בטחון השדה בארגון כמשימה עליונה ביותר, לאור הצלחות של ארגוני המודיעין של ארה"ב וישראל לחדור לשורות חזבאללה ולגייס בעלי תפקידים בעלי ערך. העיסוק בחשיפת הסוכנים בחזבאללה גרם לנסראללה ולצמרת הארגון מבוכה רבה.

על פי מקור המקורב לחזבאללה, ההנחיה המבצעית של נסראללה למפקדים היתה להתכונן לכך שבעימות הצבאי הבא עם ישראל תנחית חזבאללה מכת טילים על תל אביב כבר בתחילת המלחמה ומקביל יוטלו למערכה כוחות במטרה לכבוש את הגליל. המקור הוסיף שמדובר בהנחיה מבצעית ולא במלחמה פסיכולוגית.

ההערכה של חזבאללה לאור לקחי מלחמת לבנון השניה היא שלישראל לא יהיו כל "קווים אדומים" בהפעלת הכוח נגד לבנון וחזבאללה וישראל תזרע הרס מוחלט בלבנון. על כן מתכנן חזבאללה לייצר "הפתעות רבות" שיישנו את משוואת הכוחות עם ישראל בתחילת העימות הצבאי ובמהלכו.[1]

 

התוכנית המבצעית

הביטוי הראשון לתוכנית המבצעית לכיבוש הגליל ניתן בהודעתו של נסראללה ב-16 בפברואר 2011 בארועי ציון יום השנה השלישי לחיסולו של רמטכ"ל חזבאללה עמאד מע'ניה שבמהלכם הנחה נסראללה את לוחמיו להיות מוכנים לכך שאם ישראל תפתח במלחמה נגד חזבאללה הם יכבשו את הגליל. מאז הודעה זו עוסקים כוחות חזבאללה באימונים ובהכנות לביצוע הנחייתו של נסראללה אלה כוללים:

איתור מקומות נחיתה של מסוקי חה"א הישראלי שמוקשו ופוזרו בהם זירות מטענים

פיזור כוח אש משמעותי של טילים ותותחים באזורים שחזבאללה מעריך שלא ניתן יהיה לנהל בהם מלחמות גרילה בעיקר באזורים בבקאע, שיופנה נגד כוחות צה"ל.

ביקור מפקדים בחזית שכללו משלחות של מומחים צבאיים ובראשם חאג' זו אלפיקאר שהוא לא אחר מאשר מצטפא בדר אלדין מחליפו של עמאד מע'ניה כאישיות הבטחונית-צבאית הבכירה ביותר בחזבאללה הממשיך לפעול למרות צו הסגרה שהוצא נגדו באשמת רצח ראש הממשלה, רפיק חארירי. המשלחת הצבאית הבכירה ביקרה בבקאע ובדרום לבנון.

סיום סדרת אמונים אינטנסיביים של כ-727 לוחמים באיראן, שהתמחו בשיטות לחימה חדשות של גרילה ויחידות קומנדו מיוחדות.

סיום קורסים של מפעילי טילים מתקדמים ונשק נגד טנקים. בהקשר זה נמסר כי חזבאללה הצטייד בטילים "איראנים חכמים" המסוגלים לשבש את מערכות ההגנה של טנקי המרכבה ולפגוע בהם.

המתווה המבצעי עליו התאמנו כוחות חזבאללה, הוא שיגור לפחות של עשרת אלפים טילים ברגעי פתיחת המלחמה לעבר יעדים צבאיים ואסטרטגיים כגון: שדות תעופה, מחנות צבא ומתקנים חיונים כולל בים, ובעקבותיהם ירי רקטות מאתרי שיגור שישראל תופתע ממיקומם.

התוכנית המבצעית לכיבוש הגליל

המקור מסר כי התוכנית המבצעית שגובשה על ידי חזבאללה בתאום עם מומחים אסטרטגיים איראנים בכירים מתבססת על הפעלת כוח של חמשת אלפים לוחמים שאומנו באיראן לאחרונה במיוחד לצורך תוכנית זאת. בדיווח אחר נמסר כי כוחות של חזבאללה סיימו בשבועות האחרונים אימונים אינטנסיביים באיראן ונפרסו בדרום לבנון ובבקאע. עוד דווח כי באזור (מיידון) Maydon שבבקאע המערבי סיימו יחידות הנדסה של חזבאללה עבודות חפירה ושיפורי עמדות ויחידות הנדסה של צבא איראן מיקשו במזרח הבקאע אזורים שסומנו כאזורי נחיתה אפשריים של כוחות מיוחדים של ישראל, שמטרתם לפגוע במערך הטילים והתותחים של חזבאללה.[2]

המקור המקורב לחזבאללה מסר כי הכוח הלוחם של חזבאללה ימנה 5 חטיבות שכל אחת תמנה אלף לוחמים. לכל חטיבה נקבעה גזרת לחימה מוגדרת בצפון ישראל עליה הוטל להשתלט. לפיכך כל חטיבה מכירה את המבנה והתנאים הטופוגרפים המיוחדים של גזרתה והיא התאמנה על כיבושה.

חטיבה אחת תשתלט על העיר נהריה או חלקים ממנה, לאחר שתחצה את הגבול באזור ראש הנקרה. על פי המידע שבידי חזבאללה אמצעי ההגנה באזור זה מועטים, המרחק קצר (7 קמ') ואין אמצעים צבאיים או טופוגרפיה מיוחדת שיעכבו את החטיבה מביצוע המטרה. במקביל כוח שימנה 150 לוחמים של החטיבה הראשונה יגיע לנהריה מהים באמצעות סירות מהירות המצויות כבר בידי חזבאללה. המשימה שהוטלה על כוח זה היא לתפוס כמה שיותר בני ערובה כדי למנוע מישראל להפציץ את כוחות חזבאללה בגזרה זו.

חטיבה שתיים תשתלט על העיירה שלומי המונה (6,500 תושבים) ונמצאת כ-300 מטר מהגבול. המטרה היא לנתק את דרכי הסיוע של צה"ל ולחייבו להעביר כוחות תגבור ממזרח אל אזורים בגליל העליון שם נמצא מספר גדול של כוחות צבאיים.

חטיבה שלוש הונחתה להגיע לעיר כרמיאל ולהשתלט על אזורים דרומית לה במטרה לחסום את התנועה מעכו שלחוף הים התיכון לצפת.

חטיבה ארבע תשתלט על שטח הישובים: מלכיה, רמות נפתלי ויפתח כדי למנוע מצה"ל מלייצר אש מאזורים אלה לכיוון דרום לבנון.

חטיבה חמש תשמש עתודת מילואים אסטרטגית שייעדו לה משימות מיוחדות.

 

סוריה

– בחזבאללה דנים בשאלה אם בשאר אסד יצטרף למלחמה ולא מוצאים אפשרות זו מכלל חשבון בעיקר לאור המצב הפנימי בסוריה. העיתון אלאחבאר המקורב לחזבאללה פרסם ב-27 באוקטובר 2011 כי חסן נסראללה נפגש עם בשאר אסד לפני ימים אחדים בדמשק. נמסר כי נסראללה בא לאסד כדי להסביר את מהות סרובו של חזבאללה שממשלת לבנון תמשיך לשלם את חלקה במימון פעילות ועדת החקירה הבינלאומית הדנה ברצח רפיק חארירי (STL). אסד, כך נטען, לא נתן תשובה החלטית בסוגיה ורק הדגיש את הצורך בשמירה על נציגות ממשלת לבנון. אם אכן התבצעה פגישת נסראללה – אסד, סביר שסוגיית העימות הצבאי עם ישראל עמדה במרכזה.[3]

– יום לאחר פרסום הידיעה באלאחבאר, פרסם העיתון הודעת תיקון ובה צויין כי הפגישה בין אסד לנסראללה לא התקיימה, והתנצל.[4] יודגש כי העיתון מקורב מאוד לחזבאללה ולא פעם משמש שופר של נסראללה. קשה להניח שהעיתון פרסם ידיעה מפורטת ובה ציטוט מפורטים מפגישת אסד – נסראללה בניגוד לדעת חזבאללה. ייתכן שבמחשבה שנייה לא אהבו בחזבאללה את פרסום דבר הפגישה בעיתוי הרגיש שבו אסד הורג בעמו והארגון סופג כתוצאה מכך ביקורת נוקבת על תמיכתו בבשאר ומאבד עקב כך גם ממעמדו ברחוב הערבי. יצויין כי מאז פרסום הדיווחים בעיתונות הלבנונית על התוכנית המבצעית של חזבאללה וההכנות לביצועה, לא היתה כל התייחסות של חזבאללה באופן ישיר או עקיף, לרבות להתבססות המידע על מקור המקורב לחזבאללה.

סיכום

החרפת ההתבטאויות הפומביות של נסראללה תוך קביעת יעדים קונקרטיים למלחמה הבאה: ירי טילים על תל-אביב בתחילת המלחמה וכיבוש הגליל, לצד השלמת ההכנות הצבאיות למימוש יעדים אלה, אינם באים בחלל ריק. בבסיסם- התגברות החשש בחזבאללה שטווח הזמן לתקיפה ישראלית ו/או אמריקאית נגד איראן הולך ומצטמצם. לפיכך, ובהיותה זרוע איראנית אסטרטגית הרואה עצמה כקו ההגנה הראשון של איראן מול ישראל, חותרת חזבאללה תוך השענות על איראן, להרתיע את ישראל. לכן, מקפיד נסראללה להדגיש כי אין מדובר ביוזמה התקפית של חזבאללה אלא כתגובה קשה למהלך ישראלי שיכפה מלחמה על לבנון. בכל מקרה, גם אם מדובר בתגובה של חזבאללה, לא כל שכן במהלך פתע של נסראללה, נובעת חשיבות להכרת תמונת המצב כפי שהיא משתקפת בראיית חזבאללה.

 


[1] AL Joumhouria 27/10/2011

[2] AL Shiraa 27/10/2011

[3] AL Akhbar 27/10/20011

[4] AL Akhbar 28/10/2011

הוספת תגובה קישור ישיר לרשומה

לרשימת הפרסומים בבלוג

שיתוף

תמכו בנו

הירשמו ל-Daily Alert

ה-Daily Alert הידוע – תקציר חדשות ישראל, מופק על ידי המרכז הירושלמי מאז 2002, ומציע קישורים לכתבות נבחרות בנושא ישראל מתוך מקורות תקשורת מובילים באנגלית ובעברית.

עוד בנושא

הישאר מעודכן, תמיד

קבל את החדשות, התובנות והעדכונים העדכניים ביותר ישירות לתיבת הדואר הנכנס שלך — תהיה הראשון לדעת!

 

הירשם ל-Jerusalem Issue Briefs

תמצית חדשות ישראל יוצאת לאור בכל יום ראשון, שלישי וחמישי.

התראות

המרכז הירושלמי
סיוע לעזה? נשק בידיים של חמאס

"חמאס לא מנסה להאכיל את עמו – הוא מקריב אותו עבור ניצחונות תודעתיים", כותבת ד"ר פיאמה נירנשטיין, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריה, הקהילה הבינלאומית משחקת לידיים של ארגון טרור שמנצל כל משאית סיוע: "87% מהסיוע שנשלח לעזה נבזז בידי חמאס", היא מציינת, "התוצאה: רעב מבוים, אזרחים מותקפים על ידי חמושים, וכל זאת כשהתקשורת מאשימה דווקא את ישראל".

נירנשטיין מצביעה על האבסורד: "כשהאו״ם יצביע על מדינה פלסטינית, החטופים יישארו בעזה, והסיוע ימשיך להיגנב". מבחינתה, העולם לא רק עיוור למציאות, אלא גם משתף פעולה עם האויב: "המנהיגים שואלים למה חמאס לא רוצה לנהל מו״מ? כי הם לא חייבים. כל ויתור וכל משאית הם צעד נוסף להרס ישראל". זו, לדבריה, לא מדיניות סיוע, זו התאבדות מוסרית של המערב.

3:46pm
המרכז הירושלמי
המלחמה בעזה נמרחת – ובסוף חמאס יכריז על ניצחון

"כל יום שחולף ולא כבשנו את הרצועה – פועל לרעתנו", מזהיר יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריו, ישראל מתנהלת מול חמאס בצורה שגויה הן צבאית והן מדינית כבר שנתיים: "אנחנו מספרים לעצמנו סיפורים, כמו עם חיזבאללה. אלה ארגונים ג’יהאדיסטים – הם לעולם לא יתפרקו מנשק". לדעתו, אסון נוסף הוא זה שיטלטל את ההנהגה לפעולה, בדיוק כפי שהיה בפיגוע במלון פארק לפני מבצע חומת מגן.

בן מנחם מצביע גם על תסכול אמריקאי גובר: "הממשל ידידותי מאוד לישראל, אבל קטאר מוליכה אותו שולל, מבטיחה עסקאות תוך שבועיים שאין להן בסיס". מול חזון ההכרעה, הוא שולל לחלוטין צעדי ביניים כמו כתר או מצור: "זה יהיה בומרנג וייגמר בכך שהם יכריזו על ניצחון, כשאנחנו ניגרר למלחמת חורף קשה יותר". המסקנה שלו חדה: "חייבים לצאת למבצע, למחוק את חמאס ולשים סוף לאשליות. זה או אנחנו או הם".

 
3:46pm
המרכז הירושלמי
חשיפה לצפון: האם חזבאללה נערך מחדש?

למרות הרטוריקה המרגיעה, כי המצב הביטחוני הוא מהטובים בעשורים האחרונים, בפועל כבר בנובמבר 2024 חזבאללה הפר את הסכם הפסקת האש. "אני חושב שזו הרגעה, אם אתה קורא לעומק את דבריו של אלוף פיקוד הצפון", מסביר, אל"מ (במיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, בראיון לחדשות 13.

החוקר מדגיש כי "הגבול בין סוריה ללבנון הוא פרוץ – יש 136 מעברים בלתי חוקיים, שחלקם נשלטים בשלט רחוק בידי כוחות עוינים". באמצעות אותם מעברים זורמות סחורות אסורות, ודרכם מצליחה איראן להעביר אמצעי לחימה לחזבאללה. כך הארגון מתחזק ומתחמש מחדש, למרות המאמצים לבלום אותו.

חזבאללה מסרב להתפרק מנשקו, וממשלת לבנון מתקשה או אינה מעוניינת לפעול נגדו. ההתעצמות הזו, בצד הגבול הצפוני של ישראל, מחייבת בחינה מחודשת של האיום ושל ההיערכות מולו. לדבריו, "השליח האמריקאי עצמו הודיע שנכשל בכפיית פירוק חזבאללה מנשקו".

12:15pm
המרכז הירושלמי
הפסקת האש קרסה: חיזבאללה נערך למלחמה עם ישראל

אל"מ (מיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון: "מי שחשב שסיימנו עם חיזבאללה, פשוט טעה וזה יתפוצץ לו בפרצוף. את המידע סיפק השליח האמריקאי שאמר שנכשל במאמציו לגרום לארגון להתפרק מנשקו".

לדבריו, "איראן מנצלת את הגבול הפרוץ בין סוריה ללבנון כדי להעביר נשק וכספים והוא משלים את ההיערכות שלו לקראת עימות מול ישראל". נריה מסביר כי כעת, ישראל עוקבת ב-7 עיניים ומחסלת פעילים בדרום לבנון. "אני נזכר במשפט שרבין היה אומר תמיד שהעולם ישפוט אותנו לפי המעשים ולא על פי הדיבורים. מה שחסר זה מעשה, לקחת אחריות, לקחת יוזמה ולהחליט על התארגנות מחדש", הוא מסכם.

2:30pm
המרכז הירושלמי
ישראל במצור מדיני – ומה מתכנן הקבינט?

ישראל לכודה בלחץ מדיני ובינלאומי הולך ומחמיר, מזהיר יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריו, "ישראל לא מכריעה את המלחמה, גם בגלל טעויות שלנו וגם בגלל הקמפיין השקרי שמופעל נגדה". בן מנחם מצביע על כך שאפילו הנשיא טראמפ, שתומך בישראל, מאותת ש"ישראל היא זו שצריכה להחליט". הוא מעריך שמתבשל מהלך אסטרטגי, אולי צבאי, אבל לא רואה את צה"ל כובש את עזה כולה או מגייס לסבבי מילואים נוספים. "הכנסת מזון לרצועה היא לא מהלך הומניטרי, זו עזרה לאויב", הוא טוען.

הדאגה המרכזית היא מה שמתרחש בזירה המדינית, בעיקר מול ארה"ב, שעד כה מונעת מהלומות מדיניות באו"ם באמצעות וטו. בן מנחם מדגיש את הצורך בהכרעה מהירה וברורה: "לא ייתכן שזה נמשך שנתיים. המטרה לא ברורה. החיילים שואלים – מה עכשיו?" לדבריו, צה"ל מסוגל לכבוש את הרצועה ולחלץ את החטופים, אך ללא הכרעה מדינית – אין מוצא. "זו כבר החלטה מוסרית. או שמסיימים עם זה, או שמוותרים לחמאס – וגם אז לא נקבל את כל החטופים", הוא מסכם.

2:20pm
המרכז הירושלמי
איראן-ישראל: בין הפסקת האש לסערה הבאה

יוני בן מנחם מדגיש כי הפסקת האש בין ישראל לאיראן אינה אלא הפוגה זמנית, בעוד שני הצדדים נערכים לעימות הבא. לדבריו, "איראן עדיין מסוגלת לשגר מטח מהיר של מאות טילים בליסטיים לעבר ישראל, כפי שעשתה באפריל 2024" – אך מהלך כזה, הוא מציין, "יהיה מסוכן מאוד מבחינתה, כיוון שישראל תגיב בעוצמה מוחצת בשטחה של איראן". בן מנחם מצביע על כך שהעימות בין המדינות נמצא בשלב ביניים, שבו ההרתעה ההדדית שברירית וכל טעות עלולה להצית מחדש את הלחימה.

12:12pm
המרכז הירושלמי
הטבח הבא כבר מתוכנן – והמערב מממן אותו בשתיקה

מאות אזרחים דרוזים נטבחו לאחרונה בסווידא, כולל נשים וילדים, בפשיטה אכזרית של כוחות הביטחון במדינה – שמורכבים בפועל ממיליציות סלפיות-ג'יהאדיסטיות. משטר א-שרע, שמיתג את עצמו כ"ממשל סורי חדש", הוא למעשה גלגול מודרני של דאע"ש, בשיתוף פעולה עם לוחמים זרים ובחסות סעודיה וארה"ב.

דליה זיאדה, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, כותבת כי הטיהור האתני נגד הדרוזים והעלווים נעשה בגלוי, והמערב לא רק שותק – הוא משתף פעולה. "מאות מיליוני דולרים מוזרמים להשקעות במשטר הדמים הזה, שמבצע הוצאות להורג, ביזה והשמדת קהילות שלמות בשם הסדר. השלטון הג'יהאדיסטי הזה הוא איום עולמי".

12:10pm
המרכז הירושלמי
הפסקת האש קרסה: חיזבאללה נערך למלחמה עם ישראל

אל"מ (במיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהיר כי חיזבאללה בלבנון אינו עוצר, אלא נערך למלחמה. "המצב בלבנון חוצה את קו הסכנה", הוא אומר. לדבריו, הארגון לא רק שמסרב להתפרק מנשקו, אלא אף "מגביר את אחיזתו במוסדות המדינה, בעוד וושינגטון מתעסקת בטקטיקות דיפלומטיות חסרות שיניים".

נריה טוען כי אין עוד זמן למשחקים: "חיזבאללה לא משחק על זמן – הוא מנצל אותו". לדבריו, בזמן ששליחים אמריקאים ממשיכים לקרוא להידברות, חיזבאללה משלים מהלכים לקראת עימות עתידי. "ישראל תיאלץ להגיב", הוא מעריך, "ובמוקדם או במאוחר, המזרח התיכון יתלקח שוב".

 
12:19pm
המרכז הירושלמי
הסיוע ההומניטרי נוחת בידי חמאס, לא בידי העם

ד"ר פיאמה נירנשטיין, חוקרת ב-JCFA, מתארת תמונה עגומה של המתרחש בעזה: "כל משלוח סיוע מגיע לידי חמאס – לא לידי האזרחים". לדבריה, מדובר באסטרטגיה ברורה של הארגון: שימוש במזון ובתרופות כמנוף לשליטה, כפייה ויצירת נאמנות. "הסיוע ההומניטרי הפך לנשק", היא כותבת, ומבהירה כי "זו לא תוצאה שולית של המלחמה, אלא לב שלטונו של חמאס".

9:37am
המרכז הירושלמי
הזירה הבאה: סערה טורקית בים התיכון

אבירם בלאיש, סגן נשיא המרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהיר מהמהלכים האחרונים של טורקיה בזירה הלובית, שמצביעים על שינוי אסטרטגי במדיניות אנקרה. לדבריו, טורקיה שעד כה הסתמכה על קשרים בלעדיים עם ממשלת טריפולי, בוחנת כעת שיתוף פעולה גם עם הגורמים המזרחיים בלוב – בראשותו של ח'ליפה חפטר. "היעד הוא להבטיח לעצמה נתח נאה מתקציבי השיקום של לוב", הסביר.

9:34am
המרכז הירושלמי
אין דרך חזרה – צריך לסיים את העבודה בעזה

"הגענו לנקודה שצריך פשוט לסיים את העבודה", מסביר קולונל ג'ון ספנסר, חוקר לוחמה אורבנית ועמית במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. במילים חדות וברורות, הוא טוען כי הפסקת אש לפני תבוסה מוחלטת של חמאס תהיה לא פחות ממתכון לעוד טבח: "כל פתרון שמותיר את חמאס בעמדת כוח – אפילו חלקית – יבטיח רק סבב דמים נוסף", כותב ספנסר במאמר מיוחד. לדבריו, אין טעם בדיונים הומניטריים אם הטרור ממשיך להחזיק בגרון של מיליוני אזרחים.

11:13am
המרכז הירושלמי
‏האם צרפת באמת יכולה להכריז על הקמת מדינה פלסטינית? ‏

הכרזתו של נשיא צרפת עמנואל מקרון על הכרה במדינה פלסטינית עוררה תגובות חריפות. השגריר לשעבר עו"ד אלן בייקר וסא"ל (במיל') מוריס הירש מהמרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, טוענים כי המהלך מנוגד למשפט הבינלאומי ולחתימות ההסכמים בין ישראל לאש"ף. "ההנהגה הפלסטינית לא עומדת באף אחד מהקריטריונים הבסיסיים להכרה במדינה", כתבו בדו"ח משפטי, "ביניהם גבולות מוגדרים, שלטון מתפקד ויכולת לקיים יחסים דיפלומטיים". הם גם מזכירים כי ההכרה במדינה פלסטינית מחוץ למו"מ ישיר פוגעת בתוקף של הסכמי אוסלו.

הירש לא חסך ביקורת גם כלפי ישראל: "אנחנו יכולים להתלונן על מקרון, אבל קודם כל נדרשת הצהרה ברורה מהממשלה – יהודה ושומרון הם שלנו, ולא תקום לעולם מדינת טרור ממערב לירדן". לדבריו, סירובה של ישראל לנקוט בצעדים משמעותיים בשטח הוא זה שמאפשר למהלכים החד-צדדיים לפרוח. השניים מזהירים כי גם אם למהלך אין תוקף משפטי מיידי, הוא יעניק רוח גבית לחמאס, יפגע בסיכוי לעסקת חטופים, ועלול להביא להפסקת מימון אונר”א – שכן "מדינה אינה זכאית לסיוע לפליטים". לדבריהם, מדובר בהצגה דיפלומטית ריקה, שמאיימת על יציבות האזור.

 
10:31am

Close