התראות

משחרור אסירים למימון סעודי: כיצד בגד ארגון Human Rights Watch בייעודו המקורי

שיתוף

תוכן העניינים


לארגון זכויות האדם 
Human Rights Watch יש היסטוריה ארוכה של שימוש במניפולציות ציניות. עם זאת, החשיפה האחרונה כי הארגון מקבל תמיכה כספית מסעודיה, אחת ממפרות זכויות האדם הגדולות בעולם, מוכיחה שהפעם הלך הארגון צעד אחד רחוק מדי.

ארגון Human Rights Watch נוסד ב- 1978 בניו יורק במטרה לקדם את שחרורם של דיסידנטים בברית המועצות ובמזרח אירופה. רבים מאסירי הגולאג, בהם אנטולי (שהפך בינתיים לנתן) שרנסקי, הכירו בתפקיד שמילא HRW בשחרורם. בהמשך פעל HRW גם לטובתם של אסירים פוליטיים וקורבנות עינויים במדינות טוטאליטריות אחרות, כגון צ'ילה, ארגנטינה ויוון.

עם זאת, נראה כי מאז אותן שנים, איבד HRW את אמת המידה המוסרית שלו. הארגון משתמש בתקציב הגדול שלו (42 מיליון דולר בשנת 2008) על מנת לתקוף שוב ושוב את ישראל, תוך שהוא מנצל לרעה את המשפט ההומניטארי והבינלאומי. דו"חות מגמתיים ומסיבות עיתונאים של הארגון עושים שימוש מעוות ברטוריקה משפטית במקום להציג ראיות מהימנות.

ארגון NGO-Monitor שאני עומד בראשו מפרסם מדי שנה ניתוח שיטתי של אופן התנהלותו של HRW, החושף בבירור כיצד הארגון שם לו את ישראל למטרה מרכזית במזרח התיכון. למשך שנים, לארגון הזה – המתיימר לשמש כבורר בעניינים בינלאומיים של מוסר וזכויות אדם – לא היה מה לומר על המתרחש בלוב, סעודיה, או השטחים הפלסטיניים. במאי 2009, דיווח העיתון Arab News כי גורמים רשמיים מארגון HRW נסעו לסעודיה כדי לגייס כספים והציגו בפני הסעודים את שלל הגינויים והדו"חות המחקריים כביכול של הארגון נגד ישראל.

כיצד ומדוע הפך ארגון זכויות האדם העוצמתי הזה, בדומה לארגון אמנסטי אינטרנשיונל, למתנגד חריף של ישראל? מדוע הארגונים הללו נדמים אמיניים ומוסריים אך ורק כשמדובר בהפרות זכויות אדם המתרחשות במקומות הנמצאים מחוץ למזרח התיכון, כמו סין?

חלק מהתשובה טמון בהתמכרות להשפעה, הכוח והכסף המסתתרים מתחת לחזות המוסרית. התמוטטות ברית המועצות אילצה ארגונים כמו HRW להציב לעצמם מטרות חדשות על מנת לשמור על זרימת כספי התרומות (והם אכן הצליחו: מנהל HRW, קן רות', נהנה ממשכורת של 350 אלף דולר).

HRW ואמנסטי אינטרנשיונל הפכו מארגוני זכויות אדם ל"ארגוני מחקר", הטוענים למומחיות בתחומים מורכבים כגון המשפט הבינלאומי וסכסוכים חמושים. הארגונים מינו מומחים מטעם עצמם לנושאים הללו, והחלו לפרסם דו"חות קרב מרשימים למראה שהתבססו על "עדויות ראייה" בלתי ניתנות לאימות ושרטוטים גרפיים רגשניים. הסכסוך הישראלי-ערבי הוצב כמטרה עיקרית וסדר היום של HRW הותאם ישירות לאסטרטגיה הפוליטית של הפלסטינים, אשר נועדה לעשות דמוניזציה לישראל.

מסע תיוגה של הציונות כ"גזענות", שקודם על ידי האו"ם באמצע שנות ה- 70, חזר להופיע בשלהי שנות ה- 90 עם קריסת תהליך אוסלו. כך זכו הארגונים הלא-ממשלתיים לבמת פעולה רבת עוצמה. עבור איראן והערבים, פעילים אנטי-ישראליים שכינו את הציונות "ניאו-קולוניאליזם" ו"האפרטהייד החדש" הפכו לבני ברית נוחים. מוסר כפול וקידום עמדות אנטי-ישראליות שימשו כרטיס כניסה ישיר לנציבות זכויות האדם של האו"ם, שהונהגה בידי דוגמאות מופת של מוסריות כמו איראן, לוב, פקיסטן וקובה. בכל סבב עימות בין הישראלים והפלסטינים, קוראים אנשי HRW לפתוח בחקירה בינלאומית של "פשעי המלחמה" ו"הפרות החוק הבינלאומי" שמבצעת ישראל.

במהלך מבצע "עופרת יצוקה" בינואר האחרון, מועצת זכויות האדם של האו"ם מינתה את אחד מחברי הגוף המנהל של HRW, ריצ'ארד גלדסטון, לעמוד בראש צוות חקירת האירועים בעזה. המינוי הדגיש את הקשר הסימביוטי בין הארגונים הלא-ממשלתיים רבי ההשפעה הפוליטית לבין המשטרים האנטי-מערביים ואנטי-ישראליים השולטים במסגרות האו"ם הרלוונטיות. מאחר שהאו"ם מחזק את תפקידם של הארגונים הלא-ממשלתיים, הם זוכים לסיקור תקשורתי נרחב. בדרך כלל, עיתונאים מקבלים באופן מיידי את הגינויים האוטומטיים שמפרסמים אותם ארגונים, ולא טורחים לבדוק את ה"ראיות" שהם מציגים. תשומת הלב התקשורתית מסייעת בתורה לארגונים הלא-ממשלתיים המובילים להשיג יותר כסף מקרנות קיצוניות (כמו קרן פורד), תורמים נאיביים וגורמים ערביים.

עם זאת, כוח וכסף הם רק חלק מההסבר לאג'נדה הפוליטית הקיצונית של הארגונים הלא-ממשלתיים. HRW, כמו ארגונים אחרים שהיו פעם ליברליים, נשלט כיום על ידי פעילים המחזיקים באידיאולוגיות אנטי-דמוקרטיות. תוך שהוא הולך בדרכם של הוגים כנועם חומסקי, אדוארד סעיד ואחרים, עולם הארגונים הלא ממשלתיים מלא באנרכיסטים שבעיניהם כוח צבאי הוא רע מטבעו, בהתעלם מן ההקשר. לפיכך, אם ישראל מסוגלת להגן על עצמה, הרי שהיא נמצאת בצד הרע של כף המאזניים המוסרית, בעוד הפלסטינים, הקורבנות הנצחיים, חפים מכל אחריות להתנהגות מוסרית.

מרכיב נוסף בדגש חסר המידה ששם HRW על ישראל הוא מספר היהודים האנטי-ישראליים שיושבים בהנהלת הארגון. המנהל בפועל, קנת' רות', נוהג לכנס את מסיבות העיתונאים שהוא עורך בירושלים במלון אמריקן קולוני, מעוז התקשורת הפרו-פלסטינית, על מנת לתקוף את ישראל. ריד ברודי, שעמד בראש המשלחת של HRW לוועידת דרבן הידועה לשמצה מ- 2001, בה תויגה ישראל כ"מדינת אפרטהייד", פעל לקידום העמדתו לדין של אריאל שרון בבית משפט בבלגיה בזמן שמאות ישראלים נרצחו בפיגועי הטרור הפלסטיני.

למשך שנים, התעלמו מייסדי ומנהלי HRW מההיבטים הלא נעימים הללו. אלא שעכשיו, עם קבלת המימון מסעודיה, אחת ממפרות זכויות האדם הגדולות בעולם, העמדת הפנים של HRW הולכת ונחשפת לעיני כל. בכל הנוגע לתקציב וסדר יום אידיאולוגי, יש היגיון בחיבור בין HRW לסעודים. הברית החדשה הזו מבוססת על אג'נדה משותפת שנועדה לתקוף את ישראל ואת הלגיטימיות שלה כמדינה יהודית.

יחד עם זאת, כתוצאה מההתחברות לסעודיה, ההילה של HRW הוכתמה, ככל הנראה ללא תקנה. לארגון יש היסטוריה ארוכה של מניפולציות ציניות, אבל עצם האבסורדיות הטמון בארגון זכויות אדם הנתמך על ידי סעודיה, מלמד כי HRW הלך צעד אחד רחוק מדי.

שיתוף

תמכו בנו

הירשמו ל-Daily Alert

ה-Daily Alert הידוע – תקציר חדשות ישראל, מופק על ידי המרכז הירושלמי מאז 2002, ומציע קישורים לכתבות נבחרות בנושא ישראל מתוך מקורות תקשורת מובילים באנגלית ובעברית.

עוד בנושא

הישאר מעודכן, תמיד

קבל את החדשות, התובנות והעדכונים העדכניים ביותר ישירות לתיבת הדואר הנכנס שלך — תהיה הראשון לדעת!

 

הירשם ל-Jerusalem Issue Briefs

תמצית חדשות ישראל יוצאת לאור בכל יום ראשון, שלישי וחמישי.

התראות

המרכז הירושלמי
חמאס מנסה לחזור לשלטון – וישראל חייבת לגבש מפת דרכים חדשה לעזה

עודד עילם, לשעבר ראש חטיבת הפח"ע במוסד וכיום חוקר ב-JCFA, מזהיר כי חמאס מנצל את הפסקת האש כדי להשיב לעצמו שליטה בעזה, ולחזור להיות "שחקן מרכזי ביום שאחרי". לדבריו, "חמאס מינה שלושה מושלים חדשים בעזה, מגייס לוחמים ומחזיר את כוחותיו לרחובות. הם בונים מחדש את מנגנוני השליטה והאכיפה שלהם תוך כדי ההפוגה".

עילם מתאר מציאות שבה ישראל חייבת להוביל מהלך אסטרטגי חדש מול וושינגטון כדי למנוע את קריסת היציבות: "אנחנו צריכים לשבת במיוחד עם האמריקנים וליצור תוכנית קוהרנטית וחזקה ומפת דרכים למה שיקרה עם עזה בהקדם האפשרי". לדבריו, האשליה שחמאס יסכים להתפרק מנשקו ללא מסגרת ביטחונית ברורה היא מסוכנת: "זהו ארגון טרור עם מבנה צבאי ופוליטי שמנסה לשמר את עצמו מאחורי מסכה אזרחית. חמאס לא יוותר על נשקו אלא אם יקבל מדינה – וזה בדיוק הקו האדום של ישראל".

עילם מזהיר כי בהיעדר מדיניות עקבית וברורה, עזה עלולה להידרדר שוב למלחמה ממושכת: "אם לא תהיה הכרעה ברורה או מפת דרכים, חמאס יחזור לשלוט, והסטטוס קוו פשוט ימשיך להתפוצץ מחדש כל כמה חודשים".

2:02pm
המרכז הירושלמי
ד״ר דן דייקר: "ביקורי הבכירים בישראל זו לא תמיכה אמריקאית, זו שליטה"

ד"ר דן דייקר, נשיא המרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהיר כי מה שהתחיל כתמיכה אמריקאית הופך כעת להשתלטות ושליטה אמריקאית באדמה של מדינת ישראל. "אנחנו רואים היום מפקדה אזרחית-צבאית אמריקאית בדרום ישראל, שמנהלת את השטח הלכה למעשה. זו הפעם הראשונה מאז הקמת המדינה שבה הדוקטרינה הבסיסית – שישראל תגן על עצמה בכוחות עצמה – נמצאת בסכנה".

לדבריו, הלחץ של וושינגטון מתואם עם השותפים הערבים במטרה להניע את תוכנית 20 הנקודות של טראמפ, שמטרתה האמיתית, לדבריו, היא "לכפות על ישראל תהליך שיוביל בסופו להקמת מדינה פלסטינית, החל מעזה".

"אנחנו לא מדינת חסות של ארצות הברית ולא המדינה ה-51," הבהיר. "צריך לדעת לחבק את בעלת הברית שלנו, אבל לא לאפשר לה להחזיק אותנו. רק צה״ל יכול לפרק את חמאס – לא שום כוח בינלאומי, ערבי או אמריקאי".

2:01pm
המרכז הירושלמי
מצרים נגד ישראל – כדי לרצות את קטאר וחמאס?

דליה זיאדה, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהירה מהטון האגרסיבי של קהיר כלפי ישראל. לדבריה, "ההצהרות הריקות והברברנות שיוצאות ממצרים בשבועות האחרונים מטרידות לא רק את הישראלים אלא גם מצרים כמוני, שלא רוצים לראות את מדינתנו מדרדרת למלחמה עם ישראל – לא בגלל עימות ישיר, אלא כדי לרצות את קטאר או את חמאס ותומכיו. זה לא הגיוני".

לדבריה, נקודת השיא הייתה בפסגת דוחה, כשנשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי כינה את ישראל "אויב". זיאדה מדגישה כי "אפילו אמיר קטאר, שעמד על הבמה באותה פסגה, לא השתמש במילה הזאת. זה היה הלם אדיר לשמוע את זה דווקא מקהיר". עם זאת, היא מציינת כי בעקבות התגובות הקשות נראה שמצרים מנסה כעת לסגת לאחור ולהבהיר כי היא רק מגינה על גבולותיה. אך זיאדה מוסיפה אזהרה ברורה: "אל תקחו את זה ברצינות. מה שאנחנו רואים בתקשורת המצרית ובדברי בכירים עדיין מטריד מאוד".

זיאדה מסכמת כי שלום ישראל-מצרים עומד בפני אתגר חמור: "שמענו את א-סיסי מאשים את ישראל ברצח עם ובטיהור אתני, ואת המודיעין המצרי מאיים במלחמה אם פליטים מעזה ינהרו לסיני. כל זה מנוגד לאינטרס המצרי בראש ובראשונה. השלום בין ישראל למצרים נראה היום שברירי יותר מאי פעם".

11:16am
המרכז הירושלמי
דיווחים ערביים: קטאר רואה בתקיפה בגידה אמריקנית

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, על הדיווחים הסותרים סביב החיסול בדוחא: "חמאס טוען שהצמרת שלו ניצלה, אבל אף אחד מהם לא מופיע בתקשורת. התמונות מהתקיפה מראות שזה כמעט בלתי אפשרי לצאת משם חי – ייתכן שהם פצועים ומסתירים מידע," אמר.

לדבריו, ישראל קיבלה אור ירוק מהנשיא טראמפ אחרי שהתברר כי חמאס מסרב להצעתו האחרונה: "אין עסקה. חמאס מושך זמן, מנסה למסמס ולגרור את ישראל לשולחן המשא ומתן כדי לעכב את כיבוש עזה".

בן מנחם הסביר כי בקטאר רואים בתקיפה "בגידה אמריקנית" לאחר שהשקיעו מיליארדים ביחסים עם וושינגטון, וכעת הם מתכננים ועידת פסגה ערבית-אסלאמית כדי לתקוף את ישראל בזירה הדיפלומטית. "בסופו של דבר זה דווקא טוב לישראל – קטאר לעולם לא הייתה מתווך הוגן, ומצרים תוכל לקבל את התפקיד המרכזי", הוסיף.

על תגובת העולם הערבי אמר: "הגינויים הרשמיים הם מס שפתיים בלבד. כל המשטרים הסוניים – סעודיה, ירדן, מצרים – יודעים שקטאר היא ראש הנחש של האחים המוסלמים. בפנים הם שמחים לראות את הפגיעה בחמאס".

 
12:10pm
המרכז הירושלמי
קטאר מסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהיר כי קטאר מנהלת "קאבר-אפ" לאחר התקיפה בדוחא ומסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו, במקביל לפתיחת קמפיין בינלאומי נרחב נגד ישראל. לדבריו, דוחא מציגה את ישראל כסכנה אזורית במטרה לטרפד את הסכם הנורמליזציה המתגבש עם סעודיה ואת יוזמת טראמפ לנורמליזציה רחבה במזרח התיכון – צעד שישראל חייבת להיאבק בו בעוצמה.

 
12:09pm
המרכז הירושלמי
בכיר לשעבר במוסד: קטאר לא מתכננת להגיב צבאית למתקפה בדוחא

עודד עילם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון ולשעבר ראש חטיבת הפח״ע במוסד, הסביר כי למרות הניסיון של קטאר וחמאס להסתיר את תוצאות התקיפה בדוחא, האמת תיחשף בתוך ימים. לדבריו, המוסד שימש גורם מרכזי במגעים מול דוחא, אך התגובה הקטארית לא תהיה צבאית אלא תקשורתית וכלכלית: "הם יריצו קמפיין ארסי, ישקיעו מיליארדים בקניית השפעה, ובסוף יבלעו את הצפרדע ויחזרו לעסקים כרגיל".

12:09pm
המרכז הירושלמי
מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם

מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם | השגריר בדימוס עו"ד אלן בייקר, יועץ משפטי לשעבר במשרד החוץ וחוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסביר כי לארצות הברית כמדינה ריבונית יש זכות למנוע כניסה לטרוריסטים או לגורמים בעייתיים – גם אם מדובר בהזמנה רשמית לעצרת האו״ם. עם זאת, הוא מזכיר כי "הסכם המטה עם האו״ם מחייב את וושינגטון לאפשר לנציגים להגיע, גם אם החוק האמריקני לא היה מאפשר זאת".

בייקר הזכיר תקדימים: "קדאפי הגיע לניו יורק, גם נשיאי איראן נאמו באו״ם. היוצא מן הכלל היה ערפאת – שאז העבירו את העצרת לשווייץ כדי שידבר שם". לדבריו, במקרה של אבו מאזן, אם ארה״ב תתעקש, "החוק האמריקני עשוי לגבור על ההסכמים, והכניסה תיאסר".

11:23am
המרכז הירושלמי
הגיע הזמן להכריע את חמאס, ולהכריע גם את שקרי האו"ם

 

בעקבות הודעת דובר צה"ל בערבית על פינוי שכונת זייתון הבוקר, סא"ל (מיל') עו"ד מוריס הירש, חוקר ב-JCFA, מברך על המהלך ואומר: "חיכינו לזה הרבה זמן – זה מה שצריך כדי להכריע את חמאס. מי שחשב שהחטופים ישתחררו במו"מ טעה. צריך לפעול בכוח, ולהציל כמה שיותר חיים". לדבריו, מדובר במבחן משילות למדינה כולה: "האם זו מדינה שיש לה צבא או צבא שיש לו מדינה?" הוא מצפה שהקבינט יקבל החלטה אמיצה, ושהצבא יעמיד תוכניות ריאליות למימוש הכרעה צבאית בעזה.

לגבי ההכרה במדינה פלסטינית, הירש טוען כי אין לכך משמעות מעשית – זו מניפולציה שמשרתת את הטרור בלבד. הוא תוקף את ההתנהלות מול צרפת: "יש להם קונסוליה בירושלים. אם הם יכירו במדינה פלסטינית, שילכו לרמאללה או לעזה". הירש מציע לממשלה לעבור מהסברה לתקיפה תודעתית יזומה, במיוחד מול שקרי האו"ם. "חיכינו לחשיפת קמפיין ההרעבה במקום להוביל נרטיב אמיתי בעצמנו. כל יום צריך לפרסם את האמת, זה נשק קריטי לא פחות מהלחימה בשטח".

 הראיון המלא

11:32am
המרכז הירושלמי
סיוע לעזה? נשק בידיים של חמאס

"חמאס לא מנסה להאכיל את עמו – הוא מקריב אותו עבור ניצחונות תודעתיים", כותבת ד"ר פיאמה נירנשטיין, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריה, הקהילה הבינלאומית משחקת לידיים של ארגון טרור שמנצל כל משאית סיוע: "87% מהסיוע שנשלח לעזה נבזז בידי חמאס", היא מציינת, "התוצאה: רעב מבוים, אזרחים מותקפים על ידי חמושים, וכל זאת כשהתקשורת מאשימה דווקא את ישראל".

נירנשטיין מצביעה על האבסורד: "כשהאו״ם יצביע על מדינה פלסטינית, החטופים יישארו בעזה, והסיוע ימשיך להיגנב". מבחינתה, העולם לא רק עיוור למציאות, אלא גם משתף פעולה עם האויב: "המנהיגים שואלים למה חמאס לא רוצה לנהל מו״מ? כי הם לא חייבים. כל ויתור וכל משאית הם צעד נוסף להרס ישראל". זו, לדבריה, לא מדיניות סיוע, זו התאבדות מוסרית של המערב.

3:46pm
המרכז הירושלמי
המלחמה בעזה נמרחת – ובסוף חמאס יכריז על ניצחון

"כל יום שחולף ולא כבשנו את הרצועה – פועל לרעתנו", מזהיר יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריו, ישראל מתנהלת מול חמאס בצורה שגויה הן צבאית והן מדינית כבר שנתיים: "אנחנו מספרים לעצמנו סיפורים, כמו עם חיזבאללה. אלה ארגונים ג’יהאדיסטים – הם לעולם לא יתפרקו מנשק". לדעתו, אסון נוסף הוא זה שיטלטל את ההנהגה לפעולה, בדיוק כפי שהיה בפיגוע במלון פארק לפני מבצע חומת מגן.

בן מנחם מצביע גם על תסכול אמריקאי גובר: "הממשל ידידותי מאוד לישראל, אבל קטאר מוליכה אותו שולל, מבטיחה עסקאות תוך שבועיים שאין להן בסיס". מול חזון ההכרעה, הוא שולל לחלוטין צעדי ביניים כמו כתר או מצור: "זה יהיה בומרנג וייגמר בכך שהם יכריזו על ניצחון, כשאנחנו ניגרר למלחמת חורף קשה יותר". המסקנה שלו חדה: "חייבים לצאת למבצע, למחוק את חמאס ולשים סוף לאשליות. זה או אנחנו או הם".

 
3:46pm
המרכז הירושלמי
חשיפה לצפון: האם חזבאללה נערך מחדש?

למרות הרטוריקה המרגיעה, כי המצב הביטחוני הוא מהטובים בעשורים האחרונים, בפועל כבר בנובמבר 2024 חזבאללה הפר את הסכם הפסקת האש. "אני חושב שזו הרגעה, אם אתה קורא לעומק את דבריו של אלוף פיקוד הצפון", מסביר, אל"מ (במיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, בראיון לחדשות 13.

החוקר מדגיש כי "הגבול בין סוריה ללבנון הוא פרוץ – יש 136 מעברים בלתי חוקיים, שחלקם נשלטים בשלט רחוק בידי כוחות עוינים". באמצעות אותם מעברים זורמות סחורות אסורות, ודרכם מצליחה איראן להעביר אמצעי לחימה לחזבאללה. כך הארגון מתחזק ומתחמש מחדש, למרות המאמצים לבלום אותו.

חזבאללה מסרב להתפרק מנשקו, וממשלת לבנון מתקשה או אינה מעוניינת לפעול נגדו. ההתעצמות הזו, בצד הגבול הצפוני של ישראל, מחייבת בחינה מחודשת של האיום ושל ההיערכות מולו. לדבריו, "השליח האמריקאי עצמו הודיע שנכשל בכפיית פירוק חזבאללה מנשקו".

12:15pm
המרכז הירושלמי
הפסקת האש קרסה: חיזבאללה נערך למלחמה עם ישראל

אל"מ (מיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון: "מי שחשב שסיימנו עם חיזבאללה, פשוט טעה וזה יתפוצץ לו בפרצוף. את המידע סיפק השליח האמריקאי שאמר שנכשל במאמציו לגרום לארגון להתפרק מנשקו".

לדבריו, "איראן מנצלת את הגבול הפרוץ בין סוריה ללבנון כדי להעביר נשק וכספים והוא משלים את ההיערכות שלו לקראת עימות מול ישראל". נריה מסביר כי כעת, ישראל עוקבת ב-7 עיניים ומחסלת פעילים בדרום לבנון. "אני נזכר במשפט שרבין היה אומר תמיד שהעולם ישפוט אותנו לפי המעשים ולא על פי הדיבורים. מה שחסר זה מעשה, לקחת אחריות, לקחת יוזמה ולהחליט על התארגנות מחדש", הוא מסכם.

2:30pm

Close