התראות

המשבר בהר הבית: מרוץ נגד הזמן

שיתוף
הר הבית// (AVRAM GRAICER)
הר הבית// (AVRAM GRAICER)

תוכן העניינים

גורמי הביטחון בישראל מעריכים כי ישראל ניצבת על לוע הר געש של אלימות העומד להתפרץ בכל רגע בגלל משבר הצבת גלאי המתכות בשערי הר הבית. להערכתם, גל האלימות עלול להתפרץ גם לחו"ל והוא עלול להפוך את נציגויות ישראל בעולם ומוסדות יהודים ליעד לפיגועים.

הסכנה לפרץ של מעשי טרור ואלימות גוברת ככל שהפתרון מתעכב וגדל מספר ההרוגים והפצועים בצד הפלסטיני, גם המשטרים הערביים והקהילה הבינלאומית שותפים להערכה הזו לכן מתכנסות הליגה הערבית ומועצת הביטחון של האו"ם לדיונים דחופים בנושא. גם ממשל טראמפ, שגילה בתחילת המשבר אדישות למתרחש, החליט להתערב בעקבות פניה של הפלסטינים ומדינות ערב המתונות.

את המגעים עם הצדדים ניהל ג'ראד קושנר, יועצו של הנשיא טראמפ, הוא לא הצליח לפתור את המחלוקות בשיחות הטלפון שערך עם מנהיגי האזור ולפיכך הוחלט לשגר לאזור את השליח המיוחד ג'ייסון גרינבלט אשר ינוע על הציר ירושלים-רמאללה- עמאן בניסיון להגיע לפתרון מוסכם לסוגיית גלאי המתכות. השליח גרינבלט יעשה מאמץ למצוא פתרון לפני יום שישי הקרוב כדי למנוע פרץ אלימות לאחר תפילת יום השישי במסגד אלאקצא.

גורמים בכירים ברש"פ אומרים כי הממשל האמריקני הבין באיחור כי משבר גלאי המתכות מסכן את הבנות ועידת ריאד בנושא המלחמה בטרור והוא לא פחות חשוב מהמשבר בין קטאר לבין מדינות ערב שעדיין נמשך למרות ניסיונות התיווך של גורמים שונים.

במשבר של קטאר עם מדינות ערב הצליחו הצדדים להכיל את המשבר ולמנוע עימות צבאי, אולם במשבר גלאי המתכות בשערי הר הבית, הסיפור יותר רציני, הוא נוגע למיליארד ו 700 מוסלמים ברחבי העולם, השד יצא מן הבקבוק ויש לנסות ולהחזירו אליו במהירות לפני שגל הפיצוץ יתפשט מירושלים והשטחים למדינות ערב.

עפ"י אותה גורמים, לממשל טראמפ נפל האסימון כי המשבר מסכן גם את תוכניותיו להשגת הסדר מדיני בין ישראל לפלסטינים שאותו הוא מכנה "עסקת המאה". המשבר כבר יצר מתיחות גדולה בין ישראל לירדן. אם לא ייפתר המשבר הוא יסכן גם את היחסים של ישראל עם מצרים וירדן שעמן יש לה הסכמי שלום ואת ההבנות השקטות שהושגו בעמל רב עם כמה ממדינות המפרץ. מצרים וירדן עלולות להחזיר את שגריריהן מתל אביב כפי שעשו במהלך משברים שהיו בעבר והמשבר גם מסכן את שלומם של אנשי שגרירויות ישראל בעמאן ובקהיר.

ברש"פ מקווים כי ממשל טראמפ יסיק את המסקנות מהטעויות של ממשל אובאמה וישתף גם את הפלסטינים כצד שווה בכל הסכם או הבנות בעניין גלאי המתכות ולא יחזור על השגיאה שעשה בזמנו שר החוץ  האמריקני הקודם ג'ון קרי שהשיג הסכם בין ישראל לירדן על הצבת עשרות מצלמות במתחם הר הבית שישדרו ישירות לחדר מבצעים בעמאן מבלי לתאם את הדבר עם הרש"פ.

בסופו של דבר, ההסכם לא יצא אל הפועל בגלל התנגדותם הנחרצת של הרש"פ וכל הפלגים הפלסטינים, ירדן לא רצתה להסתכן ביישום הסכם שאין עליו קונסנזוס פלסטיני-ערבי והיא נסוגה בה מההבנות שהושגו עם ישראל וממשל אובאמה. הפלסטינים הוכיחו כי למרות חולשתם המדינית והצבאית בכוחם לטרפד בשטח כל הסכם שאיננו על דעתם.

הפעם מדובר במשבר חמור, המהלך הישראלי של הצבת גלאי המתכות בשערי הר הבית איננו נתפס בקרב הפלסטינים כצעד ביטחוני, אלא כמהלך מדיני בכסות ביטחונית של ממשלת הימין במטרה להשתלט על הר הבית ולהנהיג בו סידורים חדשים כפי שעשתה במערת המכפלה בחברון ב 1994.

מחמוד עבאס חותר למעמד בהר הבית

מחמוד עבאס, שמעמדו ברחוב הפלסטיני ובקרב הנהגת פת"ח בירושלים נחלש, חותר כעת להשיג מעמד חדש לרש"פ בהר הבית, בניגוד להסכם השלום בין ישראל וירדן מ1994 הקובע כי ירדן היא האפוטרופוס הרשמי של המקומות הקדושים בהר הבית.

הוא מנסה לנצל את המתיחות הגדולה שנוצרה בין ירדן לישראל כדי לנסות ולהידחף לתוך המשוואה כשהוא מנסה לנפנף מעל ראשה של ישראל את חרב הפסקת התיאום הביטחוני עמה.  בהודעה שמסר ב-23 ביולי, אמר יו"ר הרש"פ כי הריבונות על מסגד אלאקצא היא "זכות פלסטינית" וכי הפלסטינים הם שצריכים לעמוד בשעריו.

עפ"י גורמים בפת"ח,מחמוד עבאס רמז בדבריו לכך שהוא איננו מרוצה משומרי הווקף המוסלמי בהר הבית הנאמנים לירדן ומקבלים ממנה את שכרם. לכן, בפניו של השליח האמריקני ג'ייסון גרינבלט ניצבת משימה קשה מאוד למצוא פתרון למחלוקת. מחמוד עבאס מודאג מאוד מתהליך החקיקה של "חוק ירושלים" בכנסת הקובע כי יהיה צורך ברוב של 80 חברי כנסת במקום של 61 חברים כדי למסור שטחים לפלסטינים ממזרח ירושלים.

ברש"פ קוראים לחוק הזה "החוק למניעת חלוקת ירושלים" ומחמוד עבאס רוצה להקדים ולהשיג מעמד לרש"פ בהר הבית אשר ירוקן באופן מעשי את התוכן מ "חוק ירושלים" ויקבע עובדות חדשות בשטח.

הדור הצעיר חוזר להוביל את האלימות

מהפיגוע בשער האריות העיר העתיקה, מהפיגוע בישוב חלמיש ובדיקת זהותם של ההרוגים והפצועים הפלסטינים בהתפרעויות מאז יום שישי שעבר עולה בבירור התמונה כי את גל האלימות החדש שוב מוביל הדור הצעיר הפלסטיני שנולד אחרי האינתיפאדה השניה וניזון מהרשתות החברתיות.

מדובר באותה שכבת גיל של צעירים שהובילה בזמנה במזרח ירושלים את ההתפרעויות במחאה על רצח הנער הפלסטיני מוחמד אבו חדיר בבית חנינא. הדור הזה מושפע מאוד מההסתה האסלאמית הקיצונית, אין לו הנהגה והוא פועל באופן עצמאי ומחקה פיגועים שהשיגו "הצלחה".

כרגע משתמשים הצעירים הפלסטינים במילה "הבה" (התעוררות או התלקחות-בערבית) כדי לתאר את אירועי האלימות האחרונים, אולם בשטחים כבר מדברים על פרוץ אינתיפאדה שלישית. 3 המחבלים מאום אל-פחם והמחבל שעשה את הפיגוע בישוב חלמיש הוכרזו כ"גיבורים". ההרוגים הפלסטינים בהתפרעויות נגד כוחות הביטחון הוכרזו כ"שהידים", וההסתה האסלאמית של תנועת "האחים המוסלמים" מטפחת בקרב הצעירים באמצעות הרשתות החברתיות את רעיון ה"הקרבה" וה"שהאדה" בניסיון לקדם "מלחמת דת" וג'יהאד נגד ישראל.

שיתוף

תמכו בנו

הירשמו ל-Daily Alert

ה-Daily Alert הידוע – תקציר חדשות ישראל, מופק על ידי המרכז הירושלמי מאז 2002, ומציע קישורים לכתבות נבחרות בנושא ישראל מתוך מקורות תקשורת מובילים באנגלית ובעברית.

עוד בנושא

הישאר מעודכן, תמיד

קבל את החדשות, התובנות והעדכונים העדכניים ביותר ישירות לתיבת הדואר הנכנס שלך — תהיה הראשון לדעת!

 

הירשם ל-Jerusalem Issue Briefs

תמצית חדשות ישראל יוצאת לאור בכל יום ראשון, שלישי וחמישי.

התראות

המרכז הירושלמי
חמאס מנסה לחזור לשלטון – וישראל חייבת לגבש מפת דרכים חדשה לעזה

עודד עילם, לשעבר ראש חטיבת הפח"ע במוסד וכיום חוקר ב-JCFA, מזהיר כי חמאס מנצל את הפסקת האש כדי להשיב לעצמו שליטה בעזה, ולחזור להיות "שחקן מרכזי ביום שאחרי". לדבריו, "חמאס מינה שלושה מושלים חדשים בעזה, מגייס לוחמים ומחזיר את כוחותיו לרחובות. הם בונים מחדש את מנגנוני השליטה והאכיפה שלהם תוך כדי ההפוגה".

עילם מתאר מציאות שבה ישראל חייבת להוביל מהלך אסטרטגי חדש מול וושינגטון כדי למנוע את קריסת היציבות: "אנחנו צריכים לשבת במיוחד עם האמריקנים וליצור תוכנית קוהרנטית וחזקה ומפת דרכים למה שיקרה עם עזה בהקדם האפשרי". לדבריו, האשליה שחמאס יסכים להתפרק מנשקו ללא מסגרת ביטחונית ברורה היא מסוכנת: "זהו ארגון טרור עם מבנה צבאי ופוליטי שמנסה לשמר את עצמו מאחורי מסכה אזרחית. חמאס לא יוותר על נשקו אלא אם יקבל מדינה – וזה בדיוק הקו האדום של ישראל".

עילם מזהיר כי בהיעדר מדיניות עקבית וברורה, עזה עלולה להידרדר שוב למלחמה ממושכת: "אם לא תהיה הכרעה ברורה או מפת דרכים, חמאס יחזור לשלוט, והסטטוס קוו פשוט ימשיך להתפוצץ מחדש כל כמה חודשים".

2:02pm
המרכז הירושלמי
ד״ר דן דייקר: "ביקורי הבכירים בישראל זו לא תמיכה אמריקאית, זו שליטה"

ד"ר דן דייקר, נשיא המרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהיר כי מה שהתחיל כתמיכה אמריקאית הופך כעת להשתלטות ושליטה אמריקאית באדמה של מדינת ישראל. "אנחנו רואים היום מפקדה אזרחית-צבאית אמריקאית בדרום ישראל, שמנהלת את השטח הלכה למעשה. זו הפעם הראשונה מאז הקמת המדינה שבה הדוקטרינה הבסיסית – שישראל תגן על עצמה בכוחות עצמה – נמצאת בסכנה".

לדבריו, הלחץ של וושינגטון מתואם עם השותפים הערבים במטרה להניע את תוכנית 20 הנקודות של טראמפ, שמטרתה האמיתית, לדבריו, היא "לכפות על ישראל תהליך שיוביל בסופו להקמת מדינה פלסטינית, החל מעזה".

"אנחנו לא מדינת חסות של ארצות הברית ולא המדינה ה-51," הבהיר. "צריך לדעת לחבק את בעלת הברית שלנו, אבל לא לאפשר לה להחזיק אותנו. רק צה״ל יכול לפרק את חמאס – לא שום כוח בינלאומי, ערבי או אמריקאי".

2:01pm
המרכז הירושלמי
מצרים נגד ישראל – כדי לרצות את קטאר וחמאס?

דליה זיאדה, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהירה מהטון האגרסיבי של קהיר כלפי ישראל. לדבריה, "ההצהרות הריקות והברברנות שיוצאות ממצרים בשבועות האחרונים מטרידות לא רק את הישראלים אלא גם מצרים כמוני, שלא רוצים לראות את מדינתנו מדרדרת למלחמה עם ישראל – לא בגלל עימות ישיר, אלא כדי לרצות את קטאר או את חמאס ותומכיו. זה לא הגיוני".

לדבריה, נקודת השיא הייתה בפסגת דוחה, כשנשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי כינה את ישראל "אויב". זיאדה מדגישה כי "אפילו אמיר קטאר, שעמד על הבמה באותה פסגה, לא השתמש במילה הזאת. זה היה הלם אדיר לשמוע את זה דווקא מקהיר". עם זאת, היא מציינת כי בעקבות התגובות הקשות נראה שמצרים מנסה כעת לסגת לאחור ולהבהיר כי היא רק מגינה על גבולותיה. אך זיאדה מוסיפה אזהרה ברורה: "אל תקחו את זה ברצינות. מה שאנחנו רואים בתקשורת המצרית ובדברי בכירים עדיין מטריד מאוד".

זיאדה מסכמת כי שלום ישראל-מצרים עומד בפני אתגר חמור: "שמענו את א-סיסי מאשים את ישראל ברצח עם ובטיהור אתני, ואת המודיעין המצרי מאיים במלחמה אם פליטים מעזה ינהרו לסיני. כל זה מנוגד לאינטרס המצרי בראש ובראשונה. השלום בין ישראל למצרים נראה היום שברירי יותר מאי פעם".

11:16am
המרכז הירושלמי
דיווחים ערביים: קטאר רואה בתקיפה בגידה אמריקנית

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, על הדיווחים הסותרים סביב החיסול בדוחא: "חמאס טוען שהצמרת שלו ניצלה, אבל אף אחד מהם לא מופיע בתקשורת. התמונות מהתקיפה מראות שזה כמעט בלתי אפשרי לצאת משם חי – ייתכן שהם פצועים ומסתירים מידע," אמר.

לדבריו, ישראל קיבלה אור ירוק מהנשיא טראמפ אחרי שהתברר כי חמאס מסרב להצעתו האחרונה: "אין עסקה. חמאס מושך זמן, מנסה למסמס ולגרור את ישראל לשולחן המשא ומתן כדי לעכב את כיבוש עזה".

בן מנחם הסביר כי בקטאר רואים בתקיפה "בגידה אמריקנית" לאחר שהשקיעו מיליארדים ביחסים עם וושינגטון, וכעת הם מתכננים ועידת פסגה ערבית-אסלאמית כדי לתקוף את ישראל בזירה הדיפלומטית. "בסופו של דבר זה דווקא טוב לישראל – קטאר לעולם לא הייתה מתווך הוגן, ומצרים תוכל לקבל את התפקיד המרכזי", הוסיף.

על תגובת העולם הערבי אמר: "הגינויים הרשמיים הם מס שפתיים בלבד. כל המשטרים הסוניים – סעודיה, ירדן, מצרים – יודעים שקטאר היא ראש הנחש של האחים המוסלמים. בפנים הם שמחים לראות את הפגיעה בחמאס".

 
12:10pm
המרכז הירושלמי
קטאר מסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהיר כי קטאר מנהלת "קאבר-אפ" לאחר התקיפה בדוחא ומסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו, במקביל לפתיחת קמפיין בינלאומי נרחב נגד ישראל. לדבריו, דוחא מציגה את ישראל כסכנה אזורית במטרה לטרפד את הסכם הנורמליזציה המתגבש עם סעודיה ואת יוזמת טראמפ לנורמליזציה רחבה במזרח התיכון – צעד שישראל חייבת להיאבק בו בעוצמה.

 
12:09pm
המרכז הירושלמי
בכיר לשעבר במוסד: קטאר לא מתכננת להגיב צבאית למתקפה בדוחא

עודד עילם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון ולשעבר ראש חטיבת הפח״ע במוסד, הסביר כי למרות הניסיון של קטאר וחמאס להסתיר את תוצאות התקיפה בדוחא, האמת תיחשף בתוך ימים. לדבריו, המוסד שימש גורם מרכזי במגעים מול דוחא, אך התגובה הקטארית לא תהיה צבאית אלא תקשורתית וכלכלית: "הם יריצו קמפיין ארסי, ישקיעו מיליארדים בקניית השפעה, ובסוף יבלעו את הצפרדע ויחזרו לעסקים כרגיל".

12:09pm
המרכז הירושלמי
מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם

מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם | השגריר בדימוס עו"ד אלן בייקר, יועץ משפטי לשעבר במשרד החוץ וחוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסביר כי לארצות הברית כמדינה ריבונית יש זכות למנוע כניסה לטרוריסטים או לגורמים בעייתיים – גם אם מדובר בהזמנה רשמית לעצרת האו״ם. עם זאת, הוא מזכיר כי "הסכם המטה עם האו״ם מחייב את וושינגטון לאפשר לנציגים להגיע, גם אם החוק האמריקני לא היה מאפשר זאת".

בייקר הזכיר תקדימים: "קדאפי הגיע לניו יורק, גם נשיאי איראן נאמו באו״ם. היוצא מן הכלל היה ערפאת – שאז העבירו את העצרת לשווייץ כדי שידבר שם". לדבריו, במקרה של אבו מאזן, אם ארה״ב תתעקש, "החוק האמריקני עשוי לגבור על ההסכמים, והכניסה תיאסר".

11:23am
המרכז הירושלמי
הגיע הזמן להכריע את חמאס, ולהכריע גם את שקרי האו"ם

 

בעקבות הודעת דובר צה"ל בערבית על פינוי שכונת זייתון הבוקר, סא"ל (מיל') עו"ד מוריס הירש, חוקר ב-JCFA, מברך על המהלך ואומר: "חיכינו לזה הרבה זמן – זה מה שצריך כדי להכריע את חמאס. מי שחשב שהחטופים ישתחררו במו"מ טעה. צריך לפעול בכוח, ולהציל כמה שיותר חיים". לדבריו, מדובר במבחן משילות למדינה כולה: "האם זו מדינה שיש לה צבא או צבא שיש לו מדינה?" הוא מצפה שהקבינט יקבל החלטה אמיצה, ושהצבא יעמיד תוכניות ריאליות למימוש הכרעה צבאית בעזה.

לגבי ההכרה במדינה פלסטינית, הירש טוען כי אין לכך משמעות מעשית – זו מניפולציה שמשרתת את הטרור בלבד. הוא תוקף את ההתנהלות מול צרפת: "יש להם קונסוליה בירושלים. אם הם יכירו במדינה פלסטינית, שילכו לרמאללה או לעזה". הירש מציע לממשלה לעבור מהסברה לתקיפה תודעתית יזומה, במיוחד מול שקרי האו"ם. "חיכינו לחשיפת קמפיין ההרעבה במקום להוביל נרטיב אמיתי בעצמנו. כל יום צריך לפרסם את האמת, זה נשק קריטי לא פחות מהלחימה בשטח".

 הראיון המלא

11:32am
המרכז הירושלמי
סיוע לעזה? נשק בידיים של חמאס

"חמאס לא מנסה להאכיל את עמו – הוא מקריב אותו עבור ניצחונות תודעתיים", כותבת ד"ר פיאמה נירנשטיין, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריה, הקהילה הבינלאומית משחקת לידיים של ארגון טרור שמנצל כל משאית סיוע: "87% מהסיוע שנשלח לעזה נבזז בידי חמאס", היא מציינת, "התוצאה: רעב מבוים, אזרחים מותקפים על ידי חמושים, וכל זאת כשהתקשורת מאשימה דווקא את ישראל".

נירנשטיין מצביעה על האבסורד: "כשהאו״ם יצביע על מדינה פלסטינית, החטופים יישארו בעזה, והסיוע ימשיך להיגנב". מבחינתה, העולם לא רק עיוור למציאות, אלא גם משתף פעולה עם האויב: "המנהיגים שואלים למה חמאס לא רוצה לנהל מו״מ? כי הם לא חייבים. כל ויתור וכל משאית הם צעד נוסף להרס ישראל". זו, לדבריה, לא מדיניות סיוע, זו התאבדות מוסרית של המערב.

3:46pm
המרכז הירושלמי
המלחמה בעזה נמרחת – ובסוף חמאס יכריז על ניצחון

"כל יום שחולף ולא כבשנו את הרצועה – פועל לרעתנו", מזהיר יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריו, ישראל מתנהלת מול חמאס בצורה שגויה הן צבאית והן מדינית כבר שנתיים: "אנחנו מספרים לעצמנו סיפורים, כמו עם חיזבאללה. אלה ארגונים ג’יהאדיסטים – הם לעולם לא יתפרקו מנשק". לדעתו, אסון נוסף הוא זה שיטלטל את ההנהגה לפעולה, בדיוק כפי שהיה בפיגוע במלון פארק לפני מבצע חומת מגן.

בן מנחם מצביע גם על תסכול אמריקאי גובר: "הממשל ידידותי מאוד לישראל, אבל קטאר מוליכה אותו שולל, מבטיחה עסקאות תוך שבועיים שאין להן בסיס". מול חזון ההכרעה, הוא שולל לחלוטין צעדי ביניים כמו כתר או מצור: "זה יהיה בומרנג וייגמר בכך שהם יכריזו על ניצחון, כשאנחנו ניגרר למלחמת חורף קשה יותר". המסקנה שלו חדה: "חייבים לצאת למבצע, למחוק את חמאס ולשים סוף לאשליות. זה או אנחנו או הם".

 
3:46pm
המרכז הירושלמי
חשיפה לצפון: האם חזבאללה נערך מחדש?

למרות הרטוריקה המרגיעה, כי המצב הביטחוני הוא מהטובים בעשורים האחרונים, בפועל כבר בנובמבר 2024 חזבאללה הפר את הסכם הפסקת האש. "אני חושב שזו הרגעה, אם אתה קורא לעומק את דבריו של אלוף פיקוד הצפון", מסביר, אל"מ (במיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, בראיון לחדשות 13.

החוקר מדגיש כי "הגבול בין סוריה ללבנון הוא פרוץ – יש 136 מעברים בלתי חוקיים, שחלקם נשלטים בשלט רחוק בידי כוחות עוינים". באמצעות אותם מעברים זורמות סחורות אסורות, ודרכם מצליחה איראן להעביר אמצעי לחימה לחזבאללה. כך הארגון מתחזק ומתחמש מחדש, למרות המאמצים לבלום אותו.

חזבאללה מסרב להתפרק מנשקו, וממשלת לבנון מתקשה או אינה מעוניינת לפעול נגדו. ההתעצמות הזו, בצד הגבול הצפוני של ישראל, מחייבת בחינה מחודשת של האיום ושל ההיערכות מולו. לדבריו, "השליח האמריקאי עצמו הודיע שנכשל בכפיית פירוק חזבאללה מנשקו".

12:15pm
המרכז הירושלמי
הפסקת האש קרסה: חיזבאללה נערך למלחמה עם ישראל

אל"מ (מיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון: "מי שחשב שסיימנו עם חיזבאללה, פשוט טעה וזה יתפוצץ לו בפרצוף. את המידע סיפק השליח האמריקאי שאמר שנכשל במאמציו לגרום לארגון להתפרק מנשקו".

לדבריו, "איראן מנצלת את הגבול הפרוץ בין סוריה ללבנון כדי להעביר נשק וכספים והוא משלים את ההיערכות שלו לקראת עימות מול ישראל". נריה מסביר כי כעת, ישראל עוקבת ב-7 עיניים ומחסלת פעילים בדרום לבנון. "אני נזכר במשפט שרבין היה אומר תמיד שהעולם ישפוט אותנו לפי המעשים ולא על פי הדיבורים. מה שחסר זה מעשה, לקחת אחריות, לקחת יוזמה ולהחליט על התארגנות מחדש", הוא מסכם.

2:30pm

Close