התראות

הרש"פ נגד עסקת שבויים ונגד שחרור ברגותי

המגעים לעסקת חילופי שבויים בין ישראל לחמאס מתקדמים, אך ברש"פ גובר החשש כי ביצוע העסקה יחזק את מעמדה של חמאס ברחוב הפלסטיני ויחליש את מחמוד עבאס • חמאס תדרוש גם את שחרורם של רבי המחבלים מרוואן ברגותי ואחמד סעאדאת, עפ"י גורמים בפת"ח, הרש"פ אינה מעוניינת בשחרורו של ברגותי
שיתוף
המגעים בין ישראל לחמאס על עסקת שבויים מתקדמים. הרש"פ חוששת משחרור ברגותי
המגעים בין ישראל לחמאס על עסקת שבויים מתקדמים. הרש"פ חוששת משחרור ברגותי

תוכן העניינים

גורמים בכירים ברש"פ עוקבים בעניין רב ובאדיקות אחר המגעים העקיפים בין ישראל לחמאס באמצעות המודיעין המצרי כדי לקדם את הצעתו של מנהיג חמאס ברצועה יחיא סינואר לעסקת חילופי שבויים בין ישראל לחמאס.

בסוף השבוע שעבר העבירה ישראל לחמאס באמצעות מצרים את נכונותה העקרונית להתקדם לקראת עסקת חילופי שבויים בשלבים.

העיתון "אלערבי אלג'דיד" דיווח ב-12 באפריל מפי מקורות המקורבים למודיעין המצרי כי ישראל דורשת מידע על מצבם של 4 השבויים הישראלים המוחזקים בידי חמאס ברצועת עזה בתמורה לביצוע השלב הראשון של העסקה שבו ישוחררו אסירים ביטחוניים מבוגרים וחולים, לאחריו ישוחררו גם אסירות ביטחוניות.

נראה כי שני הצדדים רוצים לאמץ את המודל של השלב הראשון של "עסקת שליט",כזכור, בשנת 2009 שיחררה ישראל 25 אסירות ביטחוניות פלסטיניות בתמורה לסרטון וידאו קצר באורך של דקה שבו נראה חייל צה"ל גלעד שליט בריא ושלם בשבי החמאס.

על פי הדיווח,ישראל דורשת כי עסקת חילופי השבויים תתפרס על פני תקופה של כמה חודשים כדי להבטיח שהארגונים הפלסטינים ברצועת עזה לא ינצלו את תקופת מגיפת הקורונה כדי לשגר רקטות לעבר ישראל.

המודיעין המצרי העביר אזהרה למנהיג הג'יהאד האסלאמי זיאד נח'אלה שלא לשגר רקטות לעבר ישראל, דבר שיביא להסלמה ולתגובה ישראלית קשה ויסכן את האפשרות לעסקת חילופי שבויים חדשה בין חמאס לישראל.

ההצעה הכתובה לגבי מתווה העסקה הועברה כבר מחמאס לידי המודיעין המצרי, אך לא הגיעה עדיין לישראל. המצרים לומדים אותה ועדיין לא ברור מהי עמדת חמאס בנושא התנאי המוקדם שהציב הארגון בנושא שחרור משוחררי "עסקת שליט" שנעצרו מחדש ע"י השב"כ לאחר שחזרו לפעילות טרור.

גורמים בחמאס רמזו שיתכן שיתגמשו בנושא התנאי המוקדם שעיכב את העסקה במשך כמה שנים,יחיא סינוואר עצמו דיבר על נכונות ל"ויתורים חלקיים" אך לא פירט.

בכל מקרה, משוחררי "עסקת שליט" שנעצרו מחדש שיגרו קריאה מהכלא הישראלי להנהגת חמאס שלא לוותר לישראל בנושא שחרורם.

בכיר חמאס מוסא דודין, האחראי בארגון על תיק חילופי השבויים, אמר ב-11 באפריל כי ארגונו לא יוותר על דרישתו לשחרר את הפלסטינים ששוחררו ב"עסקת שליט" ונעצרו מחדש ע"י ישראל.
בכיר חמאס מחמוד א-זהאר הנמיך את הציפיות ואמר כי יש עדיין מכשולים חדשים בדרך לעסקה וכי ארגונו ידרוש התחייבות מישראל לא לאסור בכלא את האסירים שישתחררו.

חשש גדול ברש"פ

בתוך כך, ברש"פ לא מרוצים מהתקדמות המגעים לעסקת חילופי שבויים בין ישראל לחמאס, גורמים בכירים ברש"פ אומרים כי עסקה כזו תחזק את מעמדה של תנועת חמאס בשטחים ותחליש את מחמוד עבאס.

ביצוע העסקה יתן נקודות רבות לחמאס ברחוב הפלסטיני והיא תצטייר כמי שהצילה את חייהם של אסירים ביטחוניים מבוגרים וחולים בתקופת משבר הקורונה ותשגר מסר כי ישראל נכנעת ללחץ הטרור וזו השפה היחידה שהיא מבינה ולא שפת המו"מ שבה מדברת הרש"פ עמה.

מחמוד עבאס חושש גם כי המחבלים הבכירים שישוחררו בעסקה והינם תושבי הגדה ישובו לבתיהם ויקימו תשתיות טרור חדשות נגד הרש"פ ונגד ישראל, דבר שיסבך את המאבק בטרור בתחומי הרש"פ ועלול לסכן את שלטונו.

שחרור מרוואן ברגותי ואחמד סעאדאת

בקרב תומכיו של בכיר פת"ח מרוואן ברגותי ישנה ציפייה גדולה שהוא ישוחרר במסגרת עסקת השבויים החדשה עם חמאס, גורמים בחמאס הבטיחו להם כי הארגון ידרוש מישראל את שחרורו במסגרת העסקה החדשה וגם את שחרורו של אחמד סעאדאת, מנהיג החזית העממית, שתכנן את רצח השר רחבעם זאבי(גנדי) ז"ל.

ברגותי היה אדריכל הטרור של פת"ח באינתיפאדה השנייה ויד ימינו של יאסר ערפאת בביצוע הפיגועים נגד ישראל,הוא נדון בבית משפט אזרחי ל-5 מאסרי עולם על רצח אזרחים ישראלים.

הרחוב הפלסטיני הדביק למרוואן ברגותי את הכינוי "נלסון מנדלה הפלסטיני" והוא זוכה לפופולאריות גדולה בשטחים ומוביל בסקרי דעת הקהל כמועמד המועדף על תושבי השטחים להנהיג את הפלסטינים במקום מחמוד עבאס.
.

ברגותי זוכה לתמיכה גדולה מצדו של בכיר פת"ח מוחמד דחלאן המקורב לנשיא מצרים א-סיסי ובאחרונה זכה ברגותי גם לתמיכתו של מזכ"ל פת"ח בגדה ג'בריל רג'וב.

על פי גורמים בפת"ח, ג'בריל רג'וב ביקר במצרים כבר 4 פעמים בניסיון לשכנע את המודיעין המצרי לתמוך במגעים שלו עם ישראל בשחרורו של מרוואן ברגותי מן הכלא.

מנגד, פועלת הרש"פ בחשאי מול מצרים וישראל כדי להכשיל את המאמץ לשחרורו של מרוואן ברגותי מן הכלא מחשש שהוא יביס בבחירות הבאות את מחמוד עבאס..

על פי גורמים בפת"ח, מחמוד עבאס חושש מאוד מהפופולאריות הגדולה ברחוב הפלסטיני שלה זוכה מרוואן ברגותי, ב-2011 הוא הכשיל את שחרורו של ברגותי במסגרת "עסקת שליט" ולפני יותר משנתיים הוא פעל כדי להכשיל את שביתת הרעב של האסירים הביטחוניים שהוביל מרוואן ברגותי בבתי הכלא בישראל.

לפני כחודשיים העביר יו"ר הרש"פ הצעה לתוך הכלא הישראלי עבור מרוואן ברגותי כדי להניא אותו מהשתתפות בבחירות הפלסטיניות, ההצעה כללה את מינוי ברגותי לראש סיעת פת"ח בפרלמנט הפלסטיני בתמורה לכך שיפרוש מהמרוץ לנשיאות, ברגותי דחה את ההצעה על הסף..

בעקבות סירובו של ברגותי, פתחו בכירי פת"ח, בהנחיית מחמוד עבאס, בקמפיין נגד שחרורו של מרוואן ברגותי מן הכלא, לקמפיין הצטרפו כמה בכירים בפת"ח הנוטלים חלק בקרב הירושה שחוששים ששיחרורו של ברגותי ידחוק אותם אל הפינה.

על פי בכיר בצמרת פת"ח, הגנרל מאג'ד פרג', ראש המודיעין הכללי הפלסטיני, הרואה עצמו כיורשו של מחמוד עבאס, שוחח עם בכירים בשב"כ הישראלי ובסי. איי. איי והסביר להם כי מרוואן ברגותי הינו אדם קיצוני ואם ישוחרר הוא יפגע בתיאום הביטחוני בין הרש"פ לישראל ולארה"ב.

בציר החדש בצמרת פת"ח הפועל נגד מרוואן ברגותי חברים הגנרל מאג'ד פרג' וחוסיין א-שיח' הפועלים בשליחותו של מחמוד עבאס, הם עסוקים בעיקר בדמוניזציה ובהפחדת בכירים אמריקנים וישראלים מפני שחרורו האפשרי של מרוואן ברגותי.

שחרורו של מרווואן ברגותי מהכלא תלוי בראש ובראשונה בהסכמתה של ישראל, על פי גורמים מדיניים בירושלים, אין רצון בקרב חברי ממשלת הימין להסכים לשחרורו של מרוואן ברגותי במסגרת עסקת חילופי שבויים עם חמאס. סביר להניח כי אם מחמוד עבאס יעביר מסר לישראל כי הוא מתנגד לשחרורו של מרוואן ברגותי מכיוון שהדבר עלול להחלישו, היא תקבל את בקשתו והנושא ירד לגמרי מעל הפרק, המגמה הישראלית היא להעניש את מרוואן ברגותי בגלל פעילות הטרור שלו וכדי שעונשו ירתיע אחרים מללכת בדרכיו.

שיתוף

תמכו בנו

הירשמו ל-Daily Alert

ה-Daily Alert הידוע – תקציר חדשות ישראל, מופק על ידי המרכז הירושלמי מאז 2002, ומציע קישורים לכתבות נבחרות בנושא ישראל מתוך מקורות תקשורת מובילים באנגלית ובעברית.

עוד בנושא

הישאר מעודכן, תמיד

קבל את החדשות, התובנות והעדכונים העדכניים ביותר ישירות לתיבת הדואר הנכנס שלך — תהיה הראשון לדעת!

 

הירשם ל-Jerusalem Issue Briefs

תמצית חדשות ישראל יוצאת לאור בכל יום ראשון, שלישי וחמישי.

התראות

המרכז הירושלמי
דיווחים ערביים: קטאר רואה בתקיפה בגידה אמריקנית

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, על הדיווחים הסותרים סביב החיסול בדוחא: "חמאס טוען שהצמרת שלו ניצלה, אבל אף אחד מהם לא מופיע בתקשורת. התמונות מהתקיפה מראות שזה כמעט בלתי אפשרי לצאת משם חי – ייתכן שהם פצועים ומסתירים מידע," אמר.

לדבריו, ישראל קיבלה אור ירוק מהנשיא טראמפ אחרי שהתברר כי חמאס מסרב להצעתו האחרונה: "אין עסקה. חמאס מושך זמן, מנסה למסמס ולגרור את ישראל לשולחן המשא ומתן כדי לעכב את כיבוש עזה".

בן מנחם הסביר כי בקטאר רואים בתקיפה "בגידה אמריקנית" לאחר שהשקיעו מיליארדים ביחסים עם וושינגטון, וכעת הם מתכננים ועידת פסגה ערבית-אסלאמית כדי לתקוף את ישראל בזירה הדיפלומטית. "בסופו של דבר זה דווקא טוב לישראל – קטאר לעולם לא הייתה מתווך הוגן, ומצרים תוכל לקבל את התפקיד המרכזי", הוסיף.

על תגובת העולם הערבי אמר: "הגינויים הרשמיים הם מס שפתיים בלבד. כל המשטרים הסוניים – סעודיה, ירדן, מצרים – יודעים שקטאר היא ראש הנחש של האחים המוסלמים. בפנים הם שמחים לראות את הפגיעה בחמאס".

 
12:10pm
המרכז הירושלמי
קטאר מסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהיר כי קטאר מנהלת "קאבר-אפ" לאחר התקיפה בדוחא ומסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו, במקביל לפתיחת קמפיין בינלאומי נרחב נגד ישראל. לדבריו, דוחא מציגה את ישראל כסכנה אזורית במטרה לטרפד את הסכם הנורמליזציה המתגבש עם סעודיה ואת יוזמת טראמפ לנורמליזציה רחבה במזרח התיכון – צעד שישראל חייבת להיאבק בו בעוצמה.

 
12:09pm
המרכז הירושלמי
בכיר לשעבר במוסד: קטאר לא מתכננת להגיב צבאית למתקפה בדוחא

עודד עילם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון ולשעבר ראש חטיבת הפח״ע במוסד, הסביר כי למרות הניסיון של קטאר וחמאס להסתיר את תוצאות התקיפה בדוחא, האמת תיחשף בתוך ימים. לדבריו, המוסד שימש גורם מרכזי במגעים מול דוחא, אך התגובה הקטארית לא תהיה צבאית אלא תקשורתית וכלכלית: "הם יריצו קמפיין ארסי, ישקיעו מיליארדים בקניית השפעה, ובסוף יבלעו את הצפרדע ויחזרו לעסקים כרגיל".

12:09pm
המרכז הירושלמי
מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם

מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם | השגריר בדימוס עו"ד אלן בייקר, יועץ משפטי לשעבר במשרד החוץ וחוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסביר כי לארצות הברית כמדינה ריבונית יש זכות למנוע כניסה לטרוריסטים או לגורמים בעייתיים – גם אם מדובר בהזמנה רשמית לעצרת האו״ם. עם זאת, הוא מזכיר כי "הסכם המטה עם האו״ם מחייב את וושינגטון לאפשר לנציגים להגיע, גם אם החוק האמריקני לא היה מאפשר זאת".

בייקר הזכיר תקדימים: "קדאפי הגיע לניו יורק, גם נשיאי איראן נאמו באו״ם. היוצא מן הכלל היה ערפאת – שאז העבירו את העצרת לשווייץ כדי שידבר שם". לדבריו, במקרה של אבו מאזן, אם ארה״ב תתעקש, "החוק האמריקני עשוי לגבור על ההסכמים, והכניסה תיאסר".

11:23am
המרכז הירושלמי
הגיע הזמן להכריע את חמאס, ולהכריע גם את שקרי האו"ם

 

בעקבות הודעת דובר צה"ל בערבית על פינוי שכונת זייתון הבוקר, סא"ל (מיל') עו"ד מוריס הירש, חוקר ב-JCFA, מברך על המהלך ואומר: "חיכינו לזה הרבה זמן – זה מה שצריך כדי להכריע את חמאס. מי שחשב שהחטופים ישתחררו במו"מ טעה. צריך לפעול בכוח, ולהציל כמה שיותר חיים". לדבריו, מדובר במבחן משילות למדינה כולה: "האם זו מדינה שיש לה צבא או צבא שיש לו מדינה?" הוא מצפה שהקבינט יקבל החלטה אמיצה, ושהצבא יעמיד תוכניות ריאליות למימוש הכרעה צבאית בעזה.

לגבי ההכרה במדינה פלסטינית, הירש טוען כי אין לכך משמעות מעשית – זו מניפולציה שמשרתת את הטרור בלבד. הוא תוקף את ההתנהלות מול צרפת: "יש להם קונסוליה בירושלים. אם הם יכירו במדינה פלסטינית, שילכו לרמאללה או לעזה". הירש מציע לממשלה לעבור מהסברה לתקיפה תודעתית יזומה, במיוחד מול שקרי האו"ם. "חיכינו לחשיפת קמפיין ההרעבה במקום להוביל נרטיב אמיתי בעצמנו. כל יום צריך לפרסם את האמת, זה נשק קריטי לא פחות מהלחימה בשטח".

 הראיון המלא

11:32am
המרכז הירושלמי
סיוע לעזה? נשק בידיים של חמאס

"חמאס לא מנסה להאכיל את עמו – הוא מקריב אותו עבור ניצחונות תודעתיים", כותבת ד"ר פיאמה נירנשטיין, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריה, הקהילה הבינלאומית משחקת לידיים של ארגון טרור שמנצל כל משאית סיוע: "87% מהסיוע שנשלח לעזה נבזז בידי חמאס", היא מציינת, "התוצאה: רעב מבוים, אזרחים מותקפים על ידי חמושים, וכל זאת כשהתקשורת מאשימה דווקא את ישראל".

נירנשטיין מצביעה על האבסורד: "כשהאו״ם יצביע על מדינה פלסטינית, החטופים יישארו בעזה, והסיוע ימשיך להיגנב". מבחינתה, העולם לא רק עיוור למציאות, אלא גם משתף פעולה עם האויב: "המנהיגים שואלים למה חמאס לא רוצה לנהל מו״מ? כי הם לא חייבים. כל ויתור וכל משאית הם צעד נוסף להרס ישראל". זו, לדבריה, לא מדיניות סיוע, זו התאבדות מוסרית של המערב.

3:46pm
המרכז הירושלמי
המלחמה בעזה נמרחת – ובסוף חמאס יכריז על ניצחון

"כל יום שחולף ולא כבשנו את הרצועה – פועל לרעתנו", מזהיר יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריו, ישראל מתנהלת מול חמאס בצורה שגויה הן צבאית והן מדינית כבר שנתיים: "אנחנו מספרים לעצמנו סיפורים, כמו עם חיזבאללה. אלה ארגונים ג’יהאדיסטים – הם לעולם לא יתפרקו מנשק". לדעתו, אסון נוסף הוא זה שיטלטל את ההנהגה לפעולה, בדיוק כפי שהיה בפיגוע במלון פארק לפני מבצע חומת מגן.

בן מנחם מצביע גם על תסכול אמריקאי גובר: "הממשל ידידותי מאוד לישראל, אבל קטאר מוליכה אותו שולל, מבטיחה עסקאות תוך שבועיים שאין להן בסיס". מול חזון ההכרעה, הוא שולל לחלוטין צעדי ביניים כמו כתר או מצור: "זה יהיה בומרנג וייגמר בכך שהם יכריזו על ניצחון, כשאנחנו ניגרר למלחמת חורף קשה יותר". המסקנה שלו חדה: "חייבים לצאת למבצע, למחוק את חמאס ולשים סוף לאשליות. זה או אנחנו או הם".

 
3:46pm
המרכז הירושלמי
חשיפה לצפון: האם חזבאללה נערך מחדש?

למרות הרטוריקה המרגיעה, כי המצב הביטחוני הוא מהטובים בעשורים האחרונים, בפועל כבר בנובמבר 2024 חזבאללה הפר את הסכם הפסקת האש. "אני חושב שזו הרגעה, אם אתה קורא לעומק את דבריו של אלוף פיקוד הצפון", מסביר, אל"מ (במיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, בראיון לחדשות 13.

החוקר מדגיש כי "הגבול בין סוריה ללבנון הוא פרוץ – יש 136 מעברים בלתי חוקיים, שחלקם נשלטים בשלט רחוק בידי כוחות עוינים". באמצעות אותם מעברים זורמות סחורות אסורות, ודרכם מצליחה איראן להעביר אמצעי לחימה לחזבאללה. כך הארגון מתחזק ומתחמש מחדש, למרות המאמצים לבלום אותו.

חזבאללה מסרב להתפרק מנשקו, וממשלת לבנון מתקשה או אינה מעוניינת לפעול נגדו. ההתעצמות הזו, בצד הגבול הצפוני של ישראל, מחייבת בחינה מחודשת של האיום ושל ההיערכות מולו. לדבריו, "השליח האמריקאי עצמו הודיע שנכשל בכפיית פירוק חזבאללה מנשקו".

12:15pm
המרכז הירושלמי
הפסקת האש קרסה: חיזבאללה נערך למלחמה עם ישראל

אל"מ (מיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון: "מי שחשב שסיימנו עם חיזבאללה, פשוט טעה וזה יתפוצץ לו בפרצוף. את המידע סיפק השליח האמריקאי שאמר שנכשל במאמציו לגרום לארגון להתפרק מנשקו".

לדבריו, "איראן מנצלת את הגבול הפרוץ בין סוריה ללבנון כדי להעביר נשק וכספים והוא משלים את ההיערכות שלו לקראת עימות מול ישראל". נריה מסביר כי כעת, ישראל עוקבת ב-7 עיניים ומחסלת פעילים בדרום לבנון. "אני נזכר במשפט שרבין היה אומר תמיד שהעולם ישפוט אותנו לפי המעשים ולא על פי הדיבורים. מה שחסר זה מעשה, לקחת אחריות, לקחת יוזמה ולהחליט על התארגנות מחדש", הוא מסכם.

2:30pm
המרכז הירושלמי
ישראל במצור מדיני – ומה מתכנן הקבינט?

ישראל לכודה בלחץ מדיני ובינלאומי הולך ומחמיר, מזהיר יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריו, "ישראל לא מכריעה את המלחמה, גם בגלל טעויות שלנו וגם בגלל הקמפיין השקרי שמופעל נגדה". בן מנחם מצביע על כך שאפילו הנשיא טראמפ, שתומך בישראל, מאותת ש"ישראל היא זו שצריכה להחליט". הוא מעריך שמתבשל מהלך אסטרטגי, אולי צבאי, אבל לא רואה את צה"ל כובש את עזה כולה או מגייס לסבבי מילואים נוספים. "הכנסת מזון לרצועה היא לא מהלך הומניטרי, זו עזרה לאויב", הוא טוען.

הדאגה המרכזית היא מה שמתרחש בזירה המדינית, בעיקר מול ארה"ב, שעד כה מונעת מהלומות מדיניות באו"ם באמצעות וטו. בן מנחם מדגיש את הצורך בהכרעה מהירה וברורה: "לא ייתכן שזה נמשך שנתיים. המטרה לא ברורה. החיילים שואלים – מה עכשיו?" לדבריו, צה"ל מסוגל לכבוש את הרצועה ולחלץ את החטופים, אך ללא הכרעה מדינית – אין מוצא. "זו כבר החלטה מוסרית. או שמסיימים עם זה, או שמוותרים לחמאס – וגם אז לא נקבל את כל החטופים", הוא מסכם.

2:20pm
המרכז הירושלמי
איראן-ישראל: בין הפסקת האש לסערה הבאה

יוני בן מנחם מדגיש כי הפסקת האש בין ישראל לאיראן אינה אלא הפוגה זמנית, בעוד שני הצדדים נערכים לעימות הבא. לדבריו, "איראן עדיין מסוגלת לשגר מטח מהיר של מאות טילים בליסטיים לעבר ישראל, כפי שעשתה באפריל 2024" – אך מהלך כזה, הוא מציין, "יהיה מסוכן מאוד מבחינתה, כיוון שישראל תגיב בעוצמה מוחצת בשטחה של איראן". בן מנחם מצביע על כך שהעימות בין המדינות נמצא בשלב ביניים, שבו ההרתעה ההדדית שברירית וכל טעות עלולה להצית מחדש את הלחימה.

12:12pm
המרכז הירושלמי
הטבח הבא כבר מתוכנן – והמערב מממן אותו בשתיקה

מאות אזרחים דרוזים נטבחו לאחרונה בסווידא, כולל נשים וילדים, בפשיטה אכזרית של כוחות הביטחון במדינה – שמורכבים בפועל ממיליציות סלפיות-ג'יהאדיסטיות. משטר א-שרע, שמיתג את עצמו כ"ממשל סורי חדש", הוא למעשה גלגול מודרני של דאע"ש, בשיתוף פעולה עם לוחמים זרים ובחסות סעודיה וארה"ב.

דליה זיאדה, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, כותבת כי הטיהור האתני נגד הדרוזים והעלווים נעשה בגלוי, והמערב לא רק שותק – הוא משתף פעולה. "מאות מיליוני דולרים מוזרמים להשקעות במשטר הדמים הזה, שמבצע הוצאות להורג, ביזה והשמדת קהילות שלמות בשם הסדר. השלטון הג'יהאדיסטי הזה הוא איום עולמי".

12:10pm

Close