התראות

מבט על השיקולים של הממשל האמריקני לקראת תקיפה אפשרית בסוריה

שיתוף

תוכן העניינים


הנשיא האמריקני ברק אובמה, בבקשו את אישור הקונגרס לתקיפה בסוריה, דחה את ההכרעה בשאלת פעולת העונשין הצבאית נגד משטר אסד עד אמצע ספטמבר. המחויבות האמריקנית לפעולה בסוריה נותרת אפוא תלויה במידה רבה ביכולת הנשיא להשיג לגיטימציה רחבה מבית, שאינה בהכרח מובטחת.

ההיסוס האמריקני משקף את הדילמה של המערב במלחמת האזרחית בסוריה, המתנהלת בין משטר עלאווי, הנתמך על ידי איראן השיעי, לבין קואליציה של גורמי אופוזיציה, אשר הכוחות הדומיננטיים בה מזוהים עם האסלאם הרדיקלי ואלקאעידה.

משטרו של אסד ביצע פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות, המגיעים לכדי רצח עם, והכוחות המורדים אף הם ביצעו פשעים דומים ומנהיגים בקרבם צידדו בביצוע רצח עם במיעוט העלאווי לאחר הפלתו של משטר אסד.

תחושת המחויבות המוסרית להגיב על התקיפה הכימית שביצע משטר אסד מתנגשת עם ההערכה המפוכחת של השלכות "היום שאחרי" והחשש שהמערב יסלול את הדרך בפני ארגוני המורדים האסלאמיים הקיצוניים להשתלט על סוריה (כולל מאגרי הנשק הכימי) ויקל עליו במלאכת פשעי המלחמה שהם מבצעים. במילים אחרות – אין ערבות שפעולה צבאית תביא להפסקת פשעי המלחמה, היא רק תשנה את מאזן הכוחות מגורם עריץ אחד למשנהו.

התגובה הסורית הרשמית פירשה המדיניות האמריקנית כהססנות וביטוי לחולשה של הממשל. ואולם, מתחת למעטה התעמולה הכבד, המשטר הסורי חושש מאוד מפעולה צבאית אמריקנית בהבינו כי היא תתמקד בנטרול חיל האוויר הסורי, במפקדות, במערכות ההגנה האווירית, במערך הטק"ק ובמאגרי הנשק הכימי.

התקיפה האמריקנית תאיץ את תהליך ההתפוררות של הצבא הסורי, שספג בשנתיים וחצי האחרונות אבדות כבדות, כאשר גם אלפים מקציניו וחייליו ערקו לשורות המורדים. מצבו החמור משתקף בהסתמכות ההולכת וגוברת של משטר אסד על כוחות סדירים ומתנדבים בעיקר מאיראן, עיראק ולבנון (חיזבאללה).

על אף הביטחון העצמי שמנסה משטר אסד לשדר, המציאות שונה בתכלית. הצבא הסורי הצליח לפני מספר חודשים לרשום מספר הישגים טקטיים בשדה המערכה באל-קוסייר ובחומס, ואולם מאז ידו על התחתונה, והכוחות המורדים ממשיכים בתנופת הלחימה בכל המחוזות.

בשבועות האחרונים הצליחו המורדים לכבוש את שני הכפרים האסטרטגיים ח'נאסר ואריחה במהלך צבאי שנועד לנתק ציר האספקה לכוחות צבא סוריה המכותרים בחאלב ובאידליב. במקביל, נמשכת המתקפה באזור הכפרי של לטקיה ובישובים הסמוכים לדמשק. סרטוני וידאו מזירות העימות מלמדים על המורל הנמוך של הצבא הסורי.

הארגונים האסלאמיים הקיצוניים, ובכללם אלה המזוהים עם אלקאיעדה, מתנגדים בכל תוקף להתערבות צבאית אמריקנית ורואים בה מזימה שנועדה למעשה לשרת את האינטרסים של ישראל, ובסופו של דבר להוביל למתקפה אמריקנית נגד המוג'האדין.

בהודעה רשמית, הסבירה תנועת האחים המוסלמים, כי היא מתנגדת לפעולת עונשין צבאית נגד סוריה, שכן היא עלולה, להערכתה, להשיג תוצאה הפוכה מהמקווה ולהביא לחיזוק כוחו של משטר אסד. האחים המוסלמים תומכים באכיפת אזור אסור לטיסה במרחב האווירי הסורי, קביעת אזורי ביטחון עבור האוכלוסייה והעברת סיוע בנשק איכותי למורדים.

תנועת האחים המוסלמים, שהוצאה מחוץ לחוק לפני כשלושה עשורים, משקיעה מאמץ עצום בבניית תשתית ארגונית בסוריה, שנועדה לשמש לה בסיס להנהגת האופוזיציה ולתפוס את עמדות המפתח של השלטון לאחר הפלת משטר אסד.

בתחילת חודש אוגוסט חנכה תנועת האחים המוסלמים בחאלב את המשרד הרשמי והגלוי הראשון של התנועה. במקביל, התנועה ממשיכה לתמוך ב"ועדה להגנה על האזרחים" (Commission Civilians Protection), המתוארת על ידי גורמים שונים בסוריה (חרף הכחשות רשמיות) כזרוע הצבאית של האחים המוסלמים.

הכפפת הגדודים הפועלים במסגרת "הוועדה להגנה על האזרחים" והמשולבים בפעילות תחת הנהגת הצבאי הסורי החופשי, מבטאת את החשיבה האסטרטגית של האחים המוסלמים, אשר בשונה מהארגונים המזוהים עם אלקאעידה, חתרה להשתלט מבפנים על הגופים הרשמיים המייצגים את המורדים (הצבא הסורי החופשי, "הקואליציה" ו"המועצה הלאומית") כדי לרתום את ההכרה הבינלאומית לקידום יעדיהם הפוליטיים בדרך להשתלטות על דמשק.

בהיעדר כוחות אופוזיציה חילוניים ליברליים בעלי משקל, תרחישי היום שאחרי בסוריה נעים בין רצח עם – והפעם במיעוט העלאווי, כאוס והתפוררות המדינה לאזורים בשליטה על פי מפתח עדתי והשתלטות של האסלאם הקיצוני, החותר להקים מדינת הלכה אסלאמית (מיד על פי אלקאעידה ובהדרגה על פי האחים המוסלמים).

ההחלטה האמריקנית לתקוף בסוריה עומדת אפוא בניגוד לרצון האופוזיציה הסורית ואין לה גם גיבוי של הליגה הערבית. ישיבת שרי החוץ של הליגה הערבית, שהתכנסה בקהיר (1.9.13), לא הביעה תמיכה מפורשת במהלך צבאי אמריקני או מערבי נגד סוריה, והסתפקה בנוסח עמום, ולפיו היא קראה לקהילה הבינלאומית "לנקוט באמצעים מרתיעים והכרחיים נגד מבצעי הפשעים".

ארה"ב עשויה למצוא את עצמה ניזוקה בכל תרחיש. אם תתקוף המורדים לא יכירו לה תודה ויראו בה כוח אמפריאליסטי המנסה לקדם את האינטרסים הצרים שלו באזור ולסייע לישראל. אם תמנע מהתקפה היא תואשם כמחרישה על רצח עם ומסייעת למעשה למשטר אסד.

בנוסף, עלולה ארה"ב להסתכן בפתיחת חזיתות עימות נוספות במזרח התיכון ובזירות אחרות על ידי סוריה, איראן ובעלות בריתה. בשלב זה מדובר בעיקר במתקפת טרור ואפשרות לשיגור טילים ארוכי טווח לעבר ישראל.

האינטרס העליון של הממשל האמריקני מצוי כעת בהבטחת השליטה במאגרי הנשק הכימי, הקלף האחרון שבידי משטר אסד. כל פעולה צבאית שתיבחן בימים אלה תעמיד סוגיה זו בראש סדר העדיפויות.

על רקע זה ובהיעדר קואליציה בינלאומית רחבה (בריטניה הודיעה שלא תשתתף בתקיפה), ועל רקע עמדת רוסיה וסין התומכות במשטר אסד, הממשל האמריקני עשוי לבחור בדרך ביניים, שתבטא העברת מסר של נחישות ומחויבות להגיב ולהרתיע על שימוש בנשק כימי, אך לא יהיה בה משום מהלך צבאי מקיף להחלפת המשטר.

למהלך צבאי מוגבל יתרונות רבים. הוא עדיין יאפשר למשטר הסורי יכולת תמרון, אך מנגד יעניק תנופה מחודשת לכוחות המורדים להגביר את הלחץ הצבאי מבלי שתידרש מעורבות זרה בשלב ההכרעה. המבחן האמיתי של ארה"ב לא יהיה בזירה הצבאית, בה לה יתרון מכריע, אלא ביכולת להשפיע שהנהגה אחראית ובעלת משקל תחליף משטר אסד, תמנע כאוס והשתלטות ארגוני טרור על מאגרי הנשק הכימי.

שיתוף

תמכו בנו

הירשמו ל-Daily Alert

ה-Daily Alert הידוע – תקציר חדשות ישראל, מופק על ידי המרכז הירושלמי מאז 2002, ומציע קישורים לכתבות נבחרות בנושא ישראל מתוך מקורות תקשורת מובילים באנגלית ובעברית.

עוד בנושא

הישאר מעודכן, תמיד

קבל את החדשות, התובנות והעדכונים העדכניים ביותר ישירות לתיבת הדואר הנכנס שלך — תהיה הראשון לדעת!

 

הירשם ל-Jerusalem Issue Briefs

תמצית חדשות ישראל יוצאת לאור בכל יום ראשון, שלישי וחמישי.

התראות

המרכז הירושלמי
חמאס מנסה לחזור לשלטון – וישראל חייבת לגבש מפת דרכים חדשה לעזה

עודד עילם, לשעבר ראש חטיבת הפח"ע במוסד וכיום חוקר ב-JCFA, מזהיר כי חמאס מנצל את הפסקת האש כדי להשיב לעצמו שליטה בעזה, ולחזור להיות "שחקן מרכזי ביום שאחרי". לדבריו, "חמאס מינה שלושה מושלים חדשים בעזה, מגייס לוחמים ומחזיר את כוחותיו לרחובות. הם בונים מחדש את מנגנוני השליטה והאכיפה שלהם תוך כדי ההפוגה".

עילם מתאר מציאות שבה ישראל חייבת להוביל מהלך אסטרטגי חדש מול וושינגטון כדי למנוע את קריסת היציבות: "אנחנו צריכים לשבת במיוחד עם האמריקנים וליצור תוכנית קוהרנטית וחזקה ומפת דרכים למה שיקרה עם עזה בהקדם האפשרי". לדבריו, האשליה שחמאס יסכים להתפרק מנשקו ללא מסגרת ביטחונית ברורה היא מסוכנת: "זהו ארגון טרור עם מבנה צבאי ופוליטי שמנסה לשמר את עצמו מאחורי מסכה אזרחית. חמאס לא יוותר על נשקו אלא אם יקבל מדינה – וזה בדיוק הקו האדום של ישראל".

עילם מזהיר כי בהיעדר מדיניות עקבית וברורה, עזה עלולה להידרדר שוב למלחמה ממושכת: "אם לא תהיה הכרעה ברורה או מפת דרכים, חמאס יחזור לשלוט, והסטטוס קוו פשוט ימשיך להתפוצץ מחדש כל כמה חודשים".

2:02pm
המרכז הירושלמי
ד״ר דן דייקר: "ביקורי הבכירים בישראל זו לא תמיכה אמריקאית, זו שליטה"

ד"ר דן דייקר, נשיא המרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהיר כי מה שהתחיל כתמיכה אמריקאית הופך כעת להשתלטות ושליטה אמריקאית באדמה של מדינת ישראל. "אנחנו רואים היום מפקדה אזרחית-צבאית אמריקאית בדרום ישראל, שמנהלת את השטח הלכה למעשה. זו הפעם הראשונה מאז הקמת המדינה שבה הדוקטרינה הבסיסית – שישראל תגן על עצמה בכוחות עצמה – נמצאת בסכנה".

לדבריו, הלחץ של וושינגטון מתואם עם השותפים הערבים במטרה להניע את תוכנית 20 הנקודות של טראמפ, שמטרתה האמיתית, לדבריו, היא "לכפות על ישראל תהליך שיוביל בסופו להקמת מדינה פלסטינית, החל מעזה".

"אנחנו לא מדינת חסות של ארצות הברית ולא המדינה ה-51," הבהיר. "צריך לדעת לחבק את בעלת הברית שלנו, אבל לא לאפשר לה להחזיק אותנו. רק צה״ל יכול לפרק את חמאס – לא שום כוח בינלאומי, ערבי או אמריקאי".

2:01pm
המרכז הירושלמי
מצרים נגד ישראל – כדי לרצות את קטאר וחמאס?

דליה זיאדה, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהירה מהטון האגרסיבי של קהיר כלפי ישראל. לדבריה, "ההצהרות הריקות והברברנות שיוצאות ממצרים בשבועות האחרונים מטרידות לא רק את הישראלים אלא גם מצרים כמוני, שלא רוצים לראות את מדינתנו מדרדרת למלחמה עם ישראל – לא בגלל עימות ישיר, אלא כדי לרצות את קטאר או את חמאס ותומכיו. זה לא הגיוני".

לדבריה, נקודת השיא הייתה בפסגת דוחה, כשנשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי כינה את ישראל "אויב". זיאדה מדגישה כי "אפילו אמיר קטאר, שעמד על הבמה באותה פסגה, לא השתמש במילה הזאת. זה היה הלם אדיר לשמוע את זה דווקא מקהיר". עם זאת, היא מציינת כי בעקבות התגובות הקשות נראה שמצרים מנסה כעת לסגת לאחור ולהבהיר כי היא רק מגינה על גבולותיה. אך זיאדה מוסיפה אזהרה ברורה: "אל תקחו את זה ברצינות. מה שאנחנו רואים בתקשורת המצרית ובדברי בכירים עדיין מטריד מאוד".

זיאדה מסכמת כי שלום ישראל-מצרים עומד בפני אתגר חמור: "שמענו את א-סיסי מאשים את ישראל ברצח עם ובטיהור אתני, ואת המודיעין המצרי מאיים במלחמה אם פליטים מעזה ינהרו לסיני. כל זה מנוגד לאינטרס המצרי בראש ובראשונה. השלום בין ישראל למצרים נראה היום שברירי יותר מאי פעם".

11:16am
המרכז הירושלמי
דיווחים ערביים: קטאר רואה בתקיפה בגידה אמריקנית

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, על הדיווחים הסותרים סביב החיסול בדוחא: "חמאס טוען שהצמרת שלו ניצלה, אבל אף אחד מהם לא מופיע בתקשורת. התמונות מהתקיפה מראות שזה כמעט בלתי אפשרי לצאת משם חי – ייתכן שהם פצועים ומסתירים מידע," אמר.

לדבריו, ישראל קיבלה אור ירוק מהנשיא טראמפ אחרי שהתברר כי חמאס מסרב להצעתו האחרונה: "אין עסקה. חמאס מושך זמן, מנסה למסמס ולגרור את ישראל לשולחן המשא ומתן כדי לעכב את כיבוש עזה".

בן מנחם הסביר כי בקטאר רואים בתקיפה "בגידה אמריקנית" לאחר שהשקיעו מיליארדים ביחסים עם וושינגטון, וכעת הם מתכננים ועידת פסגה ערבית-אסלאמית כדי לתקוף את ישראל בזירה הדיפלומטית. "בסופו של דבר זה דווקא טוב לישראל – קטאר לעולם לא הייתה מתווך הוגן, ומצרים תוכל לקבל את התפקיד המרכזי", הוסיף.

על תגובת העולם הערבי אמר: "הגינויים הרשמיים הם מס שפתיים בלבד. כל המשטרים הסוניים – סעודיה, ירדן, מצרים – יודעים שקטאר היא ראש הנחש של האחים המוסלמים. בפנים הם שמחים לראות את הפגיעה בחמאס".

 
12:10pm
המרכז הירושלמי
קטאר מסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו

יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מזהיר כי קטאר מנהלת "קאבר-אפ" לאחר התקיפה בדוחא ומסתירה את מצבם של בכירי חמאס שנפגעו, במקביל לפתיחת קמפיין בינלאומי נרחב נגד ישראל. לדבריו, דוחא מציגה את ישראל כסכנה אזורית במטרה לטרפד את הסכם הנורמליזציה המתגבש עם סעודיה ואת יוזמת טראמפ לנורמליזציה רחבה במזרח התיכון – צעד שישראל חייבת להיאבק בו בעוצמה.

 
12:09pm
המרכז הירושלמי
בכיר לשעבר במוסד: קטאר לא מתכננת להגיב צבאית למתקפה בדוחא

עודד עילם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון ולשעבר ראש חטיבת הפח״ע במוסד, הסביר כי למרות הניסיון של קטאר וחמאס להסתיר את תוצאות התקיפה בדוחא, האמת תיחשף בתוך ימים. לדבריו, המוסד שימש גורם מרכזי במגעים מול דוחא, אך התגובה הקטארית לא תהיה צבאית אלא תקשורתית וכלכלית: "הם יריצו קמפיין ארסי, ישקיעו מיליארדים בקניית השפעה, ובסוף יבלעו את הצפרדע ויחזרו לעסקים כרגיל".

12:09pm
המרכז הירושלמי
מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם

מומחה משפטי: ארה״ב רשאית למנוע מאבו מאזן לנאום באו״ם | השגריר בדימוס עו"ד אלן בייקר, יועץ משפטי לשעבר במשרד החוץ וחוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסביר כי לארצות הברית כמדינה ריבונית יש זכות למנוע כניסה לטרוריסטים או לגורמים בעייתיים – גם אם מדובר בהזמנה רשמית לעצרת האו״ם. עם זאת, הוא מזכיר כי "הסכם המטה עם האו״ם מחייב את וושינגטון לאפשר לנציגים להגיע, גם אם החוק האמריקני לא היה מאפשר זאת".

בייקר הזכיר תקדימים: "קדאפי הגיע לניו יורק, גם נשיאי איראן נאמו באו״ם. היוצא מן הכלל היה ערפאת – שאז העבירו את העצרת לשווייץ כדי שידבר שם". לדבריו, במקרה של אבו מאזן, אם ארה״ב תתעקש, "החוק האמריקני עשוי לגבור על ההסכמים, והכניסה תיאסר".

11:23am
המרכז הירושלמי
הגיע הזמן להכריע את חמאס, ולהכריע גם את שקרי האו"ם

 

בעקבות הודעת דובר צה"ל בערבית על פינוי שכונת זייתון הבוקר, סא"ל (מיל') עו"ד מוריס הירש, חוקר ב-JCFA, מברך על המהלך ואומר: "חיכינו לזה הרבה זמן – זה מה שצריך כדי להכריע את חמאס. מי שחשב שהחטופים ישתחררו במו"מ טעה. צריך לפעול בכוח, ולהציל כמה שיותר חיים". לדבריו, מדובר במבחן משילות למדינה כולה: "האם זו מדינה שיש לה צבא או צבא שיש לו מדינה?" הוא מצפה שהקבינט יקבל החלטה אמיצה, ושהצבא יעמיד תוכניות ריאליות למימוש הכרעה צבאית בעזה.

לגבי ההכרה במדינה פלסטינית, הירש טוען כי אין לכך משמעות מעשית – זו מניפולציה שמשרתת את הטרור בלבד. הוא תוקף את ההתנהלות מול צרפת: "יש להם קונסוליה בירושלים. אם הם יכירו במדינה פלסטינית, שילכו לרמאללה או לעזה". הירש מציע לממשלה לעבור מהסברה לתקיפה תודעתית יזומה, במיוחד מול שקרי האו"ם. "חיכינו לחשיפת קמפיין ההרעבה במקום להוביל נרטיב אמיתי בעצמנו. כל יום צריך לפרסם את האמת, זה נשק קריטי לא פחות מהלחימה בשטח".

 הראיון המלא

11:32am
המרכז הירושלמי
סיוע לעזה? נשק בידיים של חמאס

"חמאס לא מנסה להאכיל את עמו – הוא מקריב אותו עבור ניצחונות תודעתיים", כותבת ד"ר פיאמה נירנשטיין, חוקרת במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריה, הקהילה הבינלאומית משחקת לידיים של ארגון טרור שמנצל כל משאית סיוע: "87% מהסיוע שנשלח לעזה נבזז בידי חמאס", היא מציינת, "התוצאה: רעב מבוים, אזרחים מותקפים על ידי חמושים, וכל זאת כשהתקשורת מאשימה דווקא את ישראל".

נירנשטיין מצביעה על האבסורד: "כשהאו״ם יצביע על מדינה פלסטינית, החטופים יישארו בעזה, והסיוע ימשיך להיגנב". מבחינתה, העולם לא רק עיוור למציאות, אלא גם משתף פעולה עם האויב: "המנהיגים שואלים למה חמאס לא רוצה לנהל מו״מ? כי הם לא חייבים. כל ויתור וכל משאית הם צעד נוסף להרס ישראל". זו, לדבריה, לא מדיניות סיוע, זו התאבדות מוסרית של המערב.

3:46pm
המרכז הירושלמי
המלחמה בעזה נמרחת – ובסוף חמאס יכריז על ניצחון

"כל יום שחולף ולא כבשנו את הרצועה – פועל לרעתנו", מזהיר יוני בן מנחם, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. לדבריו, ישראל מתנהלת מול חמאס בצורה שגויה הן צבאית והן מדינית כבר שנתיים: "אנחנו מספרים לעצמנו סיפורים, כמו עם חיזבאללה. אלה ארגונים ג’יהאדיסטים – הם לעולם לא יתפרקו מנשק". לדעתו, אסון נוסף הוא זה שיטלטל את ההנהגה לפעולה, בדיוק כפי שהיה בפיגוע במלון פארק לפני מבצע חומת מגן.

בן מנחם מצביע גם על תסכול אמריקאי גובר: "הממשל ידידותי מאוד לישראל, אבל קטאר מוליכה אותו שולל, מבטיחה עסקאות תוך שבועיים שאין להן בסיס". מול חזון ההכרעה, הוא שולל לחלוטין צעדי ביניים כמו כתר או מצור: "זה יהיה בומרנג וייגמר בכך שהם יכריזו על ניצחון, כשאנחנו ניגרר למלחמת חורף קשה יותר". המסקנה שלו חדה: "חייבים לצאת למבצע, למחוק את חמאס ולשים סוף לאשליות. זה או אנחנו או הם".

 
3:46pm
המרכז הירושלמי
חשיפה לצפון: האם חזבאללה נערך מחדש?

למרות הרטוריקה המרגיעה, כי המצב הביטחוני הוא מהטובים בעשורים האחרונים, בפועל כבר בנובמבר 2024 חזבאללה הפר את הסכם הפסקת האש. "אני חושב שזו הרגעה, אם אתה קורא לעומק את דבריו של אלוף פיקוד הצפון", מסביר, אל"מ (במיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, בראיון לחדשות 13.

החוקר מדגיש כי "הגבול בין סוריה ללבנון הוא פרוץ – יש 136 מעברים בלתי חוקיים, שחלקם נשלטים בשלט רחוק בידי כוחות עוינים". באמצעות אותם מעברים זורמות סחורות אסורות, ודרכם מצליחה איראן להעביר אמצעי לחימה לחזבאללה. כך הארגון מתחזק ומתחמש מחדש, למרות המאמצים לבלום אותו.

חזבאללה מסרב להתפרק מנשקו, וממשלת לבנון מתקשה או אינה מעוניינת לפעול נגדו. ההתעצמות הזו, בצד הגבול הצפוני של ישראל, מחייבת בחינה מחודשת של האיום ושל ההיערכות מולו. לדבריו, "השליח האמריקאי עצמו הודיע שנכשל בכפיית פירוק חזבאללה מנשקו".

12:15pm
המרכז הירושלמי
הפסקת האש קרסה: חיזבאללה נערך למלחמה עם ישראל

אל"מ (מיל') ד"ר ז'ק נריה, חוקר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון: "מי שחשב שסיימנו עם חיזבאללה, פשוט טעה וזה יתפוצץ לו בפרצוף. את המידע סיפק השליח האמריקאי שאמר שנכשל במאמציו לגרום לארגון להתפרק מנשקו".

לדבריו, "איראן מנצלת את הגבול הפרוץ בין סוריה ללבנון כדי להעביר נשק וכספים והוא משלים את ההיערכות שלו לקראת עימות מול ישראל". נריה מסביר כי כעת, ישראל עוקבת ב-7 עיניים ומחסלת פעילים בדרום לבנון. "אני נזכר במשפט שרבין היה אומר תמיד שהעולם ישפוט אותנו לפי המעשים ולא על פי הדיבורים. מה שחסר זה מעשה, לקחת אחריות, לקחת יוזמה ולהחליט על התארגנות מחדש", הוא מסכם.

2:30pm

Close