עבור לתוכן העמוד
Menu

המהומות בקמפוסים – איום ביטחוני-קיומי על ישראל

בדיון במסגרת ועדת הקליטה והעלייה אודות המהומות בקמפוסים אמר נשיא המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה כי "על מדינת ישראל לא לקבל את הדברים ולנקוט בגישה של "בעל הבית השתגע". לדבריו: "זה איום עצם קיומה של מדינת ישראל וזה הבסיס ללגיטימיות של הקיום שלנו כאן"

בעקבות המהומות והקריאות האנטישמיות בקמפוסים בארה"ב האיום הנשקף לישראל, התכנסה היום (שלישי) ועדת העלייה והקליטה של הכנסת לדיון חירום בהשתתפות השר עמיחי שיקלי, חברי הוועדה וארגונים מובילים בתחום המאבק באנטישמיות.

ד"ר דן דייקר, נשיא המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, שפרסם 7 ספרים בעשור האחרון אודות איום האנטישמיות של מהומות בקמפוסים וסכנת ארגוני ה-BDS הפועלים כזרוע של ארגוני האסלאם הקיצוני על ישראל, הופיע בפני הוועדה ואמר: "מדינת ישראל חייבת להתעשת ולפקוח עיניים. אנחנו לא יכולים לקבל אמירות כמו "ישראל מדינת אפרטהייד, או "ישראל מדינה כובשת" וזה נמשך כבר מאז נאום ערפאת ב-1974 מעל בימת האו"ם. "דייקר הדגיש כי על מדינת ישראל לא לקבל את הדברים ונקוט בגישה של "בעל הבית השתגע". לדבריו: "זה איום עצם קיומה של מדינת ישראל וזה הבסיס ללגיטימיות של הקיום שלנו כאן".

דייקר הדגיש כי על מדינת ישראל לעבוד בצורה הדוקה מול ארגוני יהודים בעולם החופשי , בקרב הפקולטות ללימודי המזרח התיכון שהפכו להיות רדיקליות ומסוכנות וכי המל"ל צריך להוביל את המלחמה באנטישמיות כחלק מאיום בטחוני לא רק על היהודים בעולם אלא גם על ביטחונה וקיומה של מדינת ישראל.

חברי הוועדה קראו לגיבוש מדיניות ממשלתית כוללת למאבק באנטישמיות החדשה, הכוללת אכיפה דיפלומטית, פעילות משפטית, הגברת ההסברה בזירה הבינלאומית, וחיזוק התמיכה בסטודנטים יהודים בתפוצות. "המאבק באנטישמיות אינו רק סוגיה יהודית – זו שאלה של ביטחון לאומי", סיכם החוקר. "אם לא נבלום את השקר, הוא יכה בנו שוב ושוב בניו יורק, בלונדון ובפריז".